Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

HELE NORGE

HASTER DET? RING OSS

489 13 380

BLI OPPRINGT AV OSS

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Dryppende kjøkkenkran

Vår visjon

Rørlegger SOS har sett seg lei på dagens tungvinte måte å få umiddelbar hjelp hvis det trengs hjelp. Ofte så er det vanskelig å finne den rette rørleggeren når det trengs. Derfor har vi bestemt oss for å tilby en brukervennlig tjeneste til deg som forbruker. Vi forhandler på dine vegne med lokale rørleggere i ditt distrikt.

Vi ser frem til å høre fra deg. Dersom du har noen tips til endring, forbedring eller tilbakemelding på oss, tjenesten vår eller våre rørleggerpartnere, så håper vi at du ønsker å dele det du har på hjertet med oss.

Kontakt oss

Tips og triks til hjemmet

Tegninger viser en åpen og en lukket tilbakeslagsventil til vann og avløp.

Alt du lurer på om tilbakeslagsventil til vann og avløp

En tilbakeslagsventil lar væske strømme kun i en retning og stenger av dersom strømretningen endres og åpnes igjen når den strømmer igjen i riktig retning.

En hånd som vasker hjørner et hjørne i oppvaskmaskin med en klut og eddik.

Slik renser du oppvaskmaskin med eddik

Rens oppvaskmaskin med eddik, vann og en klut. Først bør du ta ut filter og bløtlegge den i vann. Deretter vask alle kriker og kroker med eddik- og vannblandingen. Plasser de avtakbare delene i maskinen med et glass eddik. Kjør oppvaskmaskinen på den varmeste temperaturinnstillingen og vask utsiden. Etter at syklusen er ferdig, plasser alle avtakbare delene på plass.

en illiustrasjon som viser hvordan vannstopper funker

Alt du trenger å vite om vannstopper

I følge byggeforskriften i Tek 17 er det krav om vannstoppper på steder hvor vannet kan lekke uten å renne ned i et sluk. En trådløs vannstopper plasseres i nærheten av en vannkilde, for eksempel på kjøkkenet, vaskemaskinen eller andre steder hvor det er risiko for vannlekkasjer. Når en lekkasje oppdages, gir lekkasjestopperen beskjed til sentralenheten som lager en pipelyd samtidig som den gir beskjed til stoppekranen til å stenge av vanntilførselen til hele boligen.

slik funker en sirkulasjonspumpe

Hvorfor trenger man en sirkulasjonspumpe?

En sirkulasjonspumpe jobber med å føre vann rundt i hele bygget. Dette kan være f.eks. i oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg. Uten en sirkulasjonspumpe hadde vann stått stille i alle rør og da hadde du ikke fått noe vann i dusjen, vasken og i kjøkkenkranen

Illustrasjon av hvordan bergvarme fungerer

Alt du trenger å vite om bergvarme

Som navnet tilsier, er bergvarme et system for oppvarming av boliger ved å utnytte grunnvarme fra berg eller fjell. En bergvarmepumpe henter enten opp solvarmen som er lagret i jorden, eller varme fra områder mellom tektoniske plater, hvor vulkansk aktivitet kan forekomme nærmere jordoverflaten. I slike områder blir både jorden og underjordiske vannkilder oppvarmet helt naturlig. På denne måten kan man dra nytte av naturens kilder og installere en bergvarmepumpe, også kalt en væske-til-vann-varmepumpe.

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.

illustrasjon viser utsatte områder for frosne rør, frosne rør

12 tips for å unngå frosne vannrør

1. Ikke skru av varmen. 2.Tøm rørene og steng av vannet. 3. Isoler rørene. 4. Tøm og steng utekranen. 5. Plasser vannrør på en frostfri dybde. 6. Hell litt frostvæske i vannlås, sluk og toalett. 7. Få noen til å se over boligen din mens du er borte. 8. Sørg for å lukke alle vinduer og isoler kuldeutsatte rør. 9. Unngå uheldig plassering av vannrør. 10. Sjekk temperaturen i alle rom! 11. Installer varmekabler. 12. Sjekk om det er på tide å bytte gamle rør.

bildet viser et frossent rør

Vurderer du å tine frosne rør med en tinetransformator? Dette må du være obs på

En tinetransformator er et elektrisk verktøy som rørleggere bruker til å tine frosne rør. Den funker ved å varme opp røret, som smelter isen på isen. Det er viktig å tenke på HMS når man bruker en tinetransformator og å ikke ta den i bruk hvis man ikke har lisens og erfaring.

bildet viser et isolert kobberrør, rørisolasjon

Beskytt vannrør mot frysing, korrosjon og kondens med rørisolasjon

Rørisolasjon på vannrør refererer til prosessen med å påføre et isolasjonsmateriale rundt vannrør for å begrense varmetapet og beskytte rørene mot eksterne påvirkninger som kulde, kondens, og frysing. Dette er spesielt viktig i områder med kalde klimaforhold eller der vannrør er utsatt for temperatursvingninger.

bildet viser et rom med vannlekkasje og frostskader, lekkasje

Det er vannlekkasjer i boligen din på grunn av frostskader - hva nå?

1. Skru av strømmen og holde deg unna elektriske aparater. 2. Finn en hovedstoppekran og skru av vannet. 3. Ring til en rørlegger. 4. Ta bilder og videoer for å dokumentere at vannlekasjen skjedde på grunn av frostskader. 5. Hør med forsikringsselskapet for å sjekke hvilke rettigheter du har ved vannlekkasjer forårsaker av frostskader på rør. 6. Ta forholdsregler i fremtiden for å forhindre at frostskader oppstår igjen.

bildet viser før og etter baderomsoppussing, male fliser

Kan man male fliser?

Det går helt fint å male fliser. Det er viktigst å rengjøre overflaten grundig før du begynner å male og å bruke en slitesterk malin, som f.eks. epoxy. Å male fliser kan friske opp badet uten å bruke en formue. Når du skal male fliser er det viktig å rengjøre og pusse overflaten ordentlig før du begynner å male. Deretter er det viktig å kjøpe maling som egner seg for fliser og baderom. Bruk en fugepenn til å fargelegge furger etter at malingen har tørket og rengjør malte fliser med en mild såpe og vann, ikke bruk en hard børste.

et bilde av en fukmåler og høy fuktighet, fuktmåler

En praktisk guide til bruk av fuktmåler

Fuktmålere er nytige for å unngå problemer som mugg, råte og strukturelle skader som kan oppstå når fuktighet er for høy. Lær hvordan fuktighet måles i treverk, identifiser tegn på høy fuktighet i treverk og oppdag viktigheten av optimal fuktighet i veggene. Få innsikt i luftfuktighetskontroll for et sunt inneklima. Les artikkelen for å forstå hvordan fuktmålere spiller en nøkkelrolle i å forebygge skader, optimalisere bygninger og sikre komfort i hjemmet

Illustasjon av hvordan man legger fliser, legge fliser

Hvordan flislegge bad?

Det første du må gjøre er å måle opp badet og beregne mengden fliser du trenger. Handle inn fliser som egner seg for bad og sørg for at overflaten du skal legge fliser på er ren og jevn. Fjern gamle fliser, annet materiale og alle ting fra badet. Det blir også mye enklere å flislegge hvis du tar av blandebatterier.

Bildet av en hånd som justerer temperatur på en varmtvannsbereder

Hvor mye sparer man med en smart varmtvannsbereder?

En smart varmtvannsbereder anbefales for å optimalisere varmtvannsproduksjonen ved hjelp av tidsstyring, fjernstyring, og energiovervåking. Det kan være nyttig å utnytte lavpristimer for å spare strømkostnader, og smarte varmtvannsberedere gir brukerne mulighet til å tilpasse oppvarmingen for å unngå dyre tidspunkter.

et bilde av mikrosement på gulvet, mikrosement

Hvor mye koster mikrosement og hva kan det brukes til?

Mikrosement, også kjent som mikrobetong eller mikrocement, er et allsidig byggemateriale som brukes til å gi glatte og tynne overflater med et moderne og elegant utseende. Mikrosement består vanligvis av sement, sand, polymerer og andre tilsetningsstoffer. Mikrosement er kjent for sin evne til å binde seg til ulike underlag, inkludert betong, fliser, gips, tre og metall.

bildet av et nytt bad med mikrosement, mikrosement

Slik legger du på mikrosement steg for steg

Å legge mikrosement er ikke en enkel prosess og fra start til slutt kan det ofte ta flere uker. Man begynner prosessen med å identifisere overflaten mikrosement skal legges på. Deretter må man kjøpe riktig primer, til enten porøse eller ikke-porøse overflater. Videre legger man på base og fibernetting for ekstra hardhet. Etter basen legger man på ytterliggere to størk med mikrosement. Deretter en "sealer" og en herdelakk til slutt for forsegling og vanntetting.

en abstrahert illustrasjon av optimal luftfuktighet i hjemmet, luftfuktighet

Dette må du vite om luftfuktighet for å sikre et behagelig inneklima

Luftfuktighet refererer til mengden vanndamp til stede i luften, målt som en prosentandel av den maksimale mengden vanndamp luften kan inneholde ved en gitt temperatur. Ideell luftfuktighet hjemme varierer, men generelt anses 40-60% som komfortabel. Lav luftfuktighet, spesielt under 40%, kan føre til tørr hud, luftveisproblemer og statisk elektrisitet. Årsaker inkluderer kaldt vær, oppvarmingssystemer og utilstrekkelig ventilasjon. Høy luftfuktighet, 60%+, kan føre til muggvekst, støvmidd, dårlig luftkvalitet, ubehag og materialskader. Å opprettholde ideell luftfuktighet innebærer bruk av luftfuktere eller avfuktere, god ventilasjon, reparasjon av lekkasjer, og å holde jevn temperatur og renslighet. Måling med hygrometer er viktig, og tiltak må tilpasses sesonger og individuelle behov.

et bilde av et bad som krever oppussing, puss opp bad

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

Finn ut av forskjellen mellom totalrenovering og overfladisk oppussing, stegene i en totalrenovering, kostnadsestimater, faktorer som påvirker prisen, og når det er hensiktsmessig å velge hver tilnærming basert på ulike forhold som badets alder, tekniske tilstand og budsjett. Les også om viktige påminnelser om dokumentasjon og behovet for å søke godkjenning fra kommunen.

historiske strømpriser, strømregning

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

Man kan redusere strømregningen ved å dusje kortere, bruke energieffektive oppvarmingskilder som luft-til-luft varmepumpe og en smart varmtvannsbereder!

en illustrasjon som viser hvordan en frostfri utekran fungerer, frostsikker utekran

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

En frostsikker utekran, også kjent som en frostfri vannkran eller frostfri utekran, er en spesiell type utekran som er designet for å unngå frostskader ved å plassere vannavstengingsmekanismen langt inne i bygningen i stedet for rett bak kranen.

en illustrasjon som viser hvordan et blandebatteri fungerer, hva er et blandebatteri

Hva er et blandebatteri?

Et blandebatteri hjelper oss med å kontrollere vannets temperatur ved å blande kaldt og varmt vann. Blandebatterier justerer raskt balansen mellom varmt og kaldt vann når vanntrykket endres. Dusjbatteri og servantbatteri har samme funksjon, men er tilpasset kjøkkenet og dusjen.

et bilde av lekkasje på et kjøkken

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Man kan spare penger ved å løse selv problemer som lekkende kraner ved å bytte ut pakninger eller O-ring, tette avløp, reparere mindre rørlekasjer, dårlig vanntrykk, løse problemet med kaldt vann og tine frosne rør.

en hånd som fikser rør, rørspyling

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.

et bilde av to rørleggere foran en vaktbil, rørlegger sos

Hvor mye tar en rørlegger i timen, og hva koster de ulike tjenestene?

Denne artikkelen gir en oversikt over ulike rørleggertjenester og deres omtrentlige priser. Vi går gjennom den generelle timeprisen for rørleggertjenester, spesifikke tjenester som rørinspeksjon, tetting av avløp, lekkasjereparasjon og installering av nytt utstyr, samt tilleggskostnader som reisekostnader og materialutgifter. Videre gir vi tips om hvordan man kan spare penger på rørleggertjenester, inkludert å be om flere tilbud, utføre enkle reparasjoner selv når det er mulig, og vedlikeholde rørsystemet regelmessig.

Rens av tette rør på bad

Tette rør? Slik åpner du tette rør selv!

Rør og sluk blir tett når det renner fremmedelementer ned i sluket, som hårrester, fett. Den letteste måten for å unngå tette rør og avløp er som regel å holde slukene rene og aldri kaste matrester, olje og lignende i rør og sluk. Sluk kan åpnes først manuelt med en avløpspumpe, kjemikaliene, ved å rense vannlåsen, eller ved å bestille rørspyling av en profesjonell rørlegger.

et bilde av et skittent og tett sluk, åpne tette sluk

Hvordan åpne tett sluk? Enkle tips for å åpne sluk hjemme med natron og eddik

Eddik og natron er fettløsende og kan hjelpe til med å fjerne en del matrester, kroppsfett, såperester og lignende, men det fjerner ikke veldig harde tilstoppinger. I noen tilfeller må du bruke sterkere kjemikalier som Plumbo og det er lurt å fjerne så mye som mulig manuelt.

et bilde av en rotte i rør, rense rør

Hvordan rense rør? Les om hvorfor det er viktig!

Rør trenger å renses for å fjerne skitt, rust og annet som kan forårsake tilstopping eller lekkasje. Rørene kan også bli skadet av rød eller grønn alger, sopp eller bakterier. Rørene bør renses minst én gang i året, men det er best å gjøre det oftere hvis det er mye skitt i vannet. Det er også viktig å rengjøre rør før du legger nytt vann i dem. Dette vil forhindre at skitt og bakterier fra vannet blir i rørene.

et bilde av to rørleggere foran en rørleggervakt-bil, finn rørlegger

Hvor mye tjener en rørlegger lærling?

En rørleggerlærling tjener normalt mellom 70 og 190 kroner i timen. Ifølge SSB sin statistikk fra 2022 tjener en rørlegger lærling i gjennomsnitt 27 820 kroner i månedslønn. Heltidsansatte kvinnerlige rørleggerlærligener tjener litt mer enn mannlige lærlinger ifølge statistikken. Kvinnelige rørleggerlærlinger tjener i gjennomsnitt 27 910 og mannlige rørleggerlærlinger tjener i gjennomsnittet 27 810 kroner per måned.

et bilde av en rørlegger som fikser varmtvannsbereder, varmtvannsbereder

Hva gjør en varmtvannsbereder og hvor mye koster en ny en?

En varmtvannsbereder er en type varmekilde som brukes i mange hjem for å varme opp vannet. De fleste moderne boliger har en elektrisk varmtvannsbereder, men det er også mulig å få gassdrevne eller oljedrevne modeller.

Et bilde av et kontor

Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene med det sammenlignet med vedfyring?

En varmepumpe er en enhet som overfører varme fra et kaldt til et varmt miljø ved å bruke en forsterket naturlig varmekilde. Varmepumper er svært effektive og kan redusere strømregningen din med opptil 75%.

Tine rør selv

Hvordan tine frosne rør på en sikker måte? Dette er hvordan du unngår vannskader!

Den sikreste og mest skånsomme metoden er å bruke hårføneren. Varmeelementer som elektriske varmeovner, stearinlys eller gassovner bør ikke brukes, da disse kan overopphete rørene og forårsake skader.

et bilde av et par som skriver under en kontrakt, husforsikring

Alt du trenger å vite om husforsikring

Husforsikring er en type forsikring som dekker skader på hus og andre bygninger som er ditt eiendom. Forsikringen kan også dekke tap av eiendeler som er i huset ditt, som for eksempel møbler, klær og elektronikk. Husforsikring er ikke lovpålagt i Norge, men det anbefales at du har en forsikring hvis du eier et hus eller en annen bygning.

Vannlekkasje i et hus

Hva gjør man ved vannskade?

Ved vannskade er det viktigste er å sørge for din egen sikkerket ved å slå av strømmen og å unngå kontakt med elektriske aparater der det er vått. Boligforsikring og innboforsikring dekker typisk skader som oppstår plutselig og uforutsett, som en vannlekkasje fra et ødelagt rør eller en defekt vaskemaskin.

Kloakk og septiktank

Hva koster det å koble kloakk til huset, og lønner det seg sammenlignet med septiktank?

En av de største fordelene med å koble huset ditt til kloakken, er at det kan redusere den totale mengden av avløpsvann som blir ledet tilbake til overflaten. I tillegg kan det å koble huset ditt til kloakken også redusere faren for at overflatevann blir forurenset av husets avløpsvann.

et illustrasjonsbilde av korroderte rør, hva er rør i rør

Hva er rør i rør, og hvorfor er det bedre?

Rør i rør-systemer innebærer at man har en ytterste rørledning som omgir en sentral rørledning. Ytterrøret kan være laget av forskjellige typer materiale, for eksempel stål, plast eller jern, mens sentralrøret ofte er laget av polyetylen.

et bilde av en person som går på parkettgulv, vannbåren varme

Hva koster vannbåren varme i huset, og lønner det seg?

Vannbåren varme kan øke verdien på huset, selv om det ikke alltid er den mest kostnadseffektive oppvarmingsløsningen. Fordelene inkluderer redusert strømregning, bærekraftige energikilder, og økt boligverdi, mens ulempene inkluderer høye installasjonskostnader og kompleksitet.

et bilde av en familie som ser på en taklekkasje, vannskade

Hva er en vannskade, og dekkes det av forsikring?

En vannskade er en skade som er forårsaket av vann. Dette kan være alt fra en liten lekkasje til en oversvømmelse. Vannskader dekkes ofte ikke av forsikringer, så det er viktig å vite hva du skal gjøre dersom du får en vannskade.

et bilde av en moderne stue, innboforsikring

Innboforsikring - en komplett guide

Innboforsikring er en forsikring som dekker skader på eiendeler i boligen din, som for eksempel møbler, klær og elektronikk. Den dekker også skader som du selv forårsaker, for eksempel hvis du skulle spille fotball inne og putte vinduet. Innboforsikringen dekker også tyveri og forsøk på tyveri. Det er ikke obligatorisk å ha innboforsikring, men det anbefales. Forsikringen er en god økonomisk trygghet dersom uhellet er ute, og det kan være en dyr affære å måtte erstatte alt på egen hånd.

et illustrasjonsbilde av solceller på et hustak, solcellepanel

Solcellepanel: en komplett guide

Generelt kan man si at det koster mellom 150.000 - 250.000 kroner for kjøp og installasjon av solcellepaneler. Det koster omtrentlig 4000 kr per kvadratmeter for kjøp og montering av takstein med solcellepaneler.

et bilde av en dame som leser en bok i et badekar

Hvor mye koster det å få badekar?

Hvor mye koster det å få badekar? På markedet finnes det rimelige alternativer som kan anskaffes for en tusenlapp, men også eksklusive designer-badekar som kan koste opptil 95 000 kroner.

et bilde av en lekkende kjøkkenkran, tabbeforsikring

Hva er tabbeforsikring, hva dekkes, og hvilke tilfeller er det nødvendig

En tabbeforsikring er en type forsikring som dekker deg hvis du skulle tabbe deg og påføre skade på andre eller andres eiendeler. Forsikringen dekker også andre i nærheten av deg hvis du skulle påføre skade på dem.

et bilde av en rørlegger på en kveldsvakt, rørlegger lønn

Alt du trenger å vite om rørinspeksjon

Rørinspeksjon er en viktig del av vedlikeholdet av rørsystemer. Dette innebærer å inspisere rørene for å sikre at de er i god stand, og at det ikke er noen skader eller lekkasjer.

hvor mye tjener en rørlegger?

Hvor mye får en rørlegger i lønn? (oppdaterte tall fra SSB i 2024)

Denne Artikkelen gir en inngående oversikt over gjennomsnittlig lønn for rørleggere i Norge. I 2022 var den årlige lønnen for rørleggere vanligvis i området 450 000 til 600 000 kroner. Faktorer som påvirker lønnen inkluderer erfaringsnivå, geografisk plassering, bransjespesifikke forhold, og spesialisert kompetanse. Den tar for seg også gjennomsnittslønn for kvinnelige og mannlige rørleggere.

Rørlegger som renser en varmepumpe innvending

Hvordan rense en varmepumpe? Her er hvordan vedlikeholde den!

En varmepumpe genererer varme ved å pumpe varm luft fra uteområdet inn i boligen. For å sikre at en varmepumpe fungerer optimalt, er det viktig å rengjøre og vedlikeholde den på riktig måte. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre dette.

Varmekabler på gulv i et nytt hus

Hva koster varmekabler i huset, og lønner det seg sammenlignet med vedfyring?

En omtrentlig pris for en enebolig på 150 kvm varierer typisk mellom 25 000 og 40 000 kroner. Dette inkluderer ikke bare kostnaden for selve varmekabelen, men også installasjon og tilkobling. For å få en nøyaktig pris, anbefales det å konsultere en profesjonell håndverker.

En hånd renser avløp for hår og smuss

Slik kan du åpne tett avløp enkelt og helt selv!

Ofte kan man åpne tette avløp selv ved å hele 1L kokende vann i avløpet, deretter natron, edikk og la det stå i 5-10 minutter. Til slutt skal man hele ytterligere 1L kokende vann i avløpet og skru på vannkranen og la det renne i 5 minutter for å rense alt bort.

et illustrasjonsbilde av en varmepumpe, rengjør varmepumpe

Slik rengjør du varmepumpen din selv

For å opprettholde topp kvalitet og effektivitet, samt ivareta sikkerheten, er det viktig å vedlikeholde varmepumpen ved å rengjøre den en gang hver andre uke.

et bilde av et landskap som ligner på muggsopp, muggsopp

7 tegn på at du har muggsopp i hjemmet ditt

Tegn på at du har muggsopp hjemme kan være: du føler deg konstant syk, dvelende og har influensa-lignende syptomer, det lukter muggent og fuktig hjemme, du får neseblod og problemer med luftveiene og hodepine.

et bilde av en dusj, rengjøring av fliser og fuger

Hvordan rengjøre fliser og fuger - naturlig og skånsomt

I de aller fleste tilfeller er det helt unødvendig å ty til sterke kjemikalier for å rengjøre fliser, og andre flater i hjemmet for den sags skyld. Naturlige husholdningsprodukter som eddik, bakepulver (natriumbikarbonat) og sitron rekker som regel godt til for rengjøring av fliser og fuger.

et illustrasjonsbilde av et hvitt bad, åpne tette sluk

Følg disse rådene for å åpne opp i tett sluk

Det et viktig å rense sluk regelmessig for å unngå vond lukt og at sluket tetter seg med hårrester og andre fremmedelementer. Har du aldri renset sluk før, så skal vi nå forklare hvordan du skal gå frem, for å rense det på en riktig måte.

et illustrasjonsbilde av en hånd som fikser rør, vannsjekk

Nå er det på tide å ta vannsjekken

Vannsjekken en viktig del av forebyggende vedlikehold for å sikre at alle vanninstallasjoner fungerer som de skal og for å minimere risikoen for vannskader.