Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Det er viktig å nøye vurdere om du bør prøve å løse rørleggerproblemer selv, da feilaktige forsøk noen ganger kan forverre situasjonen. Samtidig er det tilfeller der mindre utfordringer kan håndteres effektivt på egenhånd, slik at du også sparer litt penger.

Hvis du står overfor en kompleks eller omfattende rørleggerutfordring som du ikke klarer å løse selv, anbefaler vi å besøke vår nettside, der du kan finne en oversikt over områder som våre rørleggerpartnere dekker.

Her har vi laget en liste med de fem vanligste rørleggerproblemene som du kan løse selv, og hvordan du løser dem.

1. Lekkende kraner: Hvordan reparere en lekkende kran ved å bytte ut pakninger eller O-ring.

En lekkende kran er ganske irriterende og kan bli dyrt å fikse. Noen ganger kan du prøve å løse problemet selv uten å måtte ringe til en rørlegger. Dette fikser du slik:

 1. Sjekk først om kranen lekker fra tut eller fra håndtaket. Dette vil hjelpe deg med å identifisere hva som må fikses.
 2. Hvis kranen lekker fra tuten, kan det være nødvendig å bytte ut pakningen. For å gjøre dette, må du først stenge av vannet til kranen. Deretter løsner du skruen som holder pakningen på plass og bytter den ut med en ny.
 3. Hvis kranen lekker fra håndtaket, kan det være nødvendig å bytte ut O-ringen. Dette gjøres ved å fjerne håndtaket og erstatte den gamle O-ringen med en ny.
 4. Etter at du har byttet ut pakningen eller O-ringen, må du forsikre deg om at alt er riktig festet og strammet. Åpne deretter vannet og sjekk om lekkasjen er stoppet.

Hvis du følger disse trinnene og lekkasjen fortsetter, kan det hende at problemet ligget et annet sted og da kan det være lurt å ringe til en profesjonell rørlegger. Sjekk ut steder som våre rørlegger-partnere dekker!

2. Tette avløp

Tegn på tette avløp kan være at vannet renner saktere enn vanlig, men også hvis det lukter vondt fra rørene. Dette kan være et tegn på at det har samlet seg opp materiale som råtner og lukter. Hvordan kan du fjerne enkle avløpsblokkeringer ved hjelp av vanlige verktøy eller kjemikalier?

 1. Bruk av avløpspumpe: Første trinn for å åpne et tett avløp involverer bruk av en avløpspumpe. Fyll vasken med vann for å hindre luftinntrenging og deretter pump avløpet for å fjerne blokkeringer.
 2. Kjemiske avløpsrensere: Man kan prøve å rense rør med kjemiske avløpsrensere som Plumbo, men det er viktig å følge bruksanvisningen nøye og å skylle rikelig varmt vann etter bruk.
 3. Rense vannlåsen: Vannlåsen under vasken kan samle fremmedelementer som tetter vasken. Du kan prøve å demontere av vannlåsen, rengjøre og forsiktig montere den igjen.

Hvis de tre overnevnte metoder ikke funker, så har vi skrevet en grundig artikkel om hvordan du kan åpne tette rør selv, men også om hvor hvordan du kan rense sluk. Hvis ingenting funker, så bør du ringe til en profesjonell rørlegger.

3. Lekkende rør: Noen ganger kan man reparere mindre rørlekkasjer ved å bruke nødmetoder som tape eller reparasjonsklemmer.

 1. Steng av vannet: Det viktigste steget er å stoppe vannforsyningen til det lekkende røret for å forhindre ytterliggere vannskader.
 2. Bruk rørteip: For mindre lekkasjer kan du bruke en spesiell rørteip, vanligvis laget av gummi eller silikon, som er beregnet på midlertidige reparasjoner. I nødtilfeller kan du også bruke gaffateip.
 3. Reparasjonsklemmer: Reparasjonsklemmer er en annen nødløsning for mindre rørlekkasjer. Disse klemmene er utformet for å stramme rundt røret og skape et tett forsegling.

Det er også viktig å følge med om røret lekker igjen. Rør- og gaffateip er midlertidige løsninger, og du bør kontakte en rørlegger for en mer permanent løsning. Her kan du se hvilke steder våre rørlegger-partnere dekker i tilfellet røret ditt begynner å lekke igjen.

4. Dårlig vanntrykk: Hvordan forbedre vanntrykket i hjemmet ditt ved å rengjøre dusjhoder eller bytte ut vannkraner?

 1. Rengjør dusjhodet: Av og til kan dårlig vanntrykk skyldes avleirninger som blokkerer vannstrømnin. Dusjohodet kan renses ved å skru den av og rense enkelt med vann, edikk og en børste.
 2. Rengjør eller bytt ut vannkraner: Av og til kan dårlig vanntrykk skyldes gamle og slitte vannkraner, dette kan du enkelt løse ved å bytte dem ut.
 3. Sjekk rørsystemet og kontakt en rørlegger: Vannlekkasjer reduserer vanntrykket og i dette tilfelle bør du kontakte en profesjonell rørlegger. En rørlegger kommer til å inspisere rørene og fikse eventuelle vannlekasjer. Hvis du mistenker at dette kan være problemet ditt, bør du kontakte en rørlegger raskt for å unngå dyre vannskader og vannregninger.

5. Kaldt vann i vintermånedene: Tiltak for å hindre frosne vannrør og hvordan du tiner dem.

 1. Først: Skru av hovedkranen! Når vann fryser, ekspanderer det i volum, og dette kan føre til skader på røret.
 2. NB! Bruk aldri åpne flammer. Dette skader røret og kan forårsake brann. Ring oss hvis du er usikker! Her får du tak i en rørleggervakt døgnet rundt.
 3. Tin opp isen ved bruk av f.eks. en hårføner, skru opp temperaturen i rommet og bruk varmeflasker direkte på røret for å tine opp isen.
 4. La vannet dryppe litt og isoler: I ekstremt kalde rom kan det være lurt å la kranene dryppe litt vann for å opprettholde en jevn strøm, og det er viktig å isolere godt både rør og veggene.

Sjekk ut også:

Hvordan tine frosne rør på en sikker måte? Dette er hvordan du unngår vannskader!

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

Noen ganger kan man løse enkle utfordringer selv, men i enkelte tilfeller kan det være lurt å ringe til en profesjonell rørlegger. Vi har rørleggerevakter som er klare til å hjelpe deg 24/7, så ring oss hvis du er i tvil!

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

Finn ut av forskjellen mellom totalrenovering og overfladisk oppussing, stegene i en totalrenovering, kostnadsestimater, faktorer som påvirker prisen, og når det er hensiktsmessig å velge hver tilnærming basert på ulike forhold som badets alder, tekniske tilstand og budsjett. Les også om viktige påminnelser om dokumentasjon og behovet for å søke godkjenning fra kommunen.

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

Man kan redusere strømregningen ved å dusje kortere, bruke energieffektive oppvarmingskilder som luft-til-luft varmepumpe og en smart varmtvannsbereder!

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

En frostsikker utekran, også kjent som en frostfri vannkran eller frostfri utekran, er en spesiell type utekran som er designet for å unngå frostskader ved å plassere vannavstengingsmekanismen langt inne i bygningen i stedet for rett bak kranen.

Hva er et blandebatteri?

Et blandebatteri hjelper oss med å kontrollere vannets temperatur ved å blande kaldt og varmt vann. Blandebatterier justerer raskt balansen mellom varmt og kaldt vann når vanntrykket endres. Dusjbatteri og servantbatteri har samme funksjon, men er tilpasset kjøkkenet og dusjen.

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Man kan spare penger ved å løse selv problemer som lekkende kraner ved å bytte ut pakninger eller O-ring, tette avløp, reparere mindre rørlekasjer, dårlig vanntrykk, løse problemet med kaldt vann og tine frosne rør.

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.