Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hvordan tine frosne rør på en sikker måte? Dette er hvordan du unngår vannskader!

Tegn på at du har frosne rør:

Frosne rør kan være en utfordrende situasjon, og det er viktig å kunne gjenkjenne tegnene. Her er noen indikatorer på at rørene dine kan være frosne:

Redusert vanntrykk: Hvis vanntrykket i kranene plutselig reduseres, kan det være et tegn på at rørene er frosne.

Mislykkede kraner: Kraner som ikke gir fra seg vann, eller bare gir en tynn stråle, kan indikere frosne rør.

Uvanlige lyder: Lyder som banker, bankelyder eller pipende lyder fra rørene kan være tegn på frosne rør.

Is på utsatte rør: Synlig is eller frost på rør som er plassert i kalde områder, som i kjelleren eller på loftet, er et klart tegn på frosne rør.

Steg for steg - Slik tiner du frosne avløpsrør selv:

Det finnes mange metoder som kan brukes til å tine frosne rør, men det er viktig å bruke en metode som ikke skader rørene. Den sikreste og mest skånsomme metoden er å bruke hårføneren. Varmeelementer som elektriske varmeovner, stearinlys eller gassovner bør ikke brukes, da disse kan overopphete rørene og forårsake skader.

Her er en trinnvis guide for å trygt tine frosne avløpsrør på egen hånd:

  1. Identifiser det frosne området: Finn ut hvilken del av røret som er frosset. Dette kan hjelpe deg med å målrette tineprosessen.
  2. Åpne kranene: Åpne kranene i nærheten av de frosne rørene for å la varmt vann strømme gjennom og hjelpe med tiningen.
  3. Bruk varmekilde: Bruk en hårføner eller varmluftblåser til å varme opp det frosne området. Beveg varmekilden jevnt for å unngå overoppheting av røret.
  4. Isolering etter tining: Etter at røret er tint, isoler det for å forhindre gjentakende frysing. Dette kan gjøres med polyretanskum eller aluminiumskledd mineralull.

Tips for å unngå skader mens du tiner frosne rør:

For å unngå skader mens du tiner frosne rør, bør du følge disse tipsene:

Først og fremst, bør du aldri bruke en åpen flamme for å tine frosne rør. Dette kan føre til brannskader og lekkasjer. I stedet, bruk hårføner eller en varmluftblåser på lav temperatur. Det kan også hjelpe å skru opp varme i huset eller i rommet der røret befinner seg.

Når du tiner rørene er det viktig å gjøre det sakte og jevnt for å forhindre sprekkdannelse. Hold hårføneren 30 cm unna røret og beveg den jevnt langs hele røret for å unngå oppheting på et enkelt sted.

Etter tining er det viktig å følge med og undersøke rørene for eventuelle skader eller lekkasjer. Skru på varmt vann etter tiningen og sjekk nøye om det lekker noe sted. Det er også. Ta alltid forhåndsregler for å forhindre at rørene fryser i utgangspunktet. Sørg for at rørene er godt isolert, og at det ikke er noen lekasjer.

Tine frosne vannrør med salt?

Å bruke salt for å tine rør er ikke anbefalt, da dette kan føre til korrosjon og skade på rørene over tid. Det er bedre å bruke trygge varmekilder som hårfønere for å unngå skader på rørene.

4 tips til å unngå frosne rør:

For å forhindre at rørene fryser i fremtiden, kan du ta følgende forholdsregler:

  1. Isoler rør i kalde områder, som kjellere og loft.
  2. Bruk tetningsmidler og isoler rundt vinduer, dører og andre områder der kald luft kan strømme inn.
  3. La kranene dryppe litt i perioder med veldig kaldt vær for å holde vannet i bevegelse.
  4. Installer varmekabler eller varmefolie i områder der frysing er et gjentagende problem.

Ved å følge disse trinnene og tipsene, kan du håndtere frosne rør effektivt, unngå skader og ta forholdsregler for å forhindre at problemet oppstår igjen. For å sørge at alt funker som det skal kan det være lurt å bestille en rørsjekk av en profesjonell rørlegger før første frost.

Ta kontakt med rørlegger her for et rørsjekk eller assistanse ved tining av rør!

Les også "Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?" og "5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv".

her kommer det lenke


Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

Finn ut av forskjellen mellom totalrenovering og overfladisk oppussing, stegene i en totalrenovering, kostnadsestimater, faktorer som påvirker prisen, og når det er hensiktsmessig å velge hver tilnærming basert på ulike forhold som badets alder, tekniske tilstand og budsjett. Les også om viktige påminnelser om dokumentasjon og behovet for å søke godkjenning fra kommunen.

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

Man kan redusere strømregningen ved å dusje kortere, bruke energieffektive oppvarmingskilder som luft-til-luft varmepumpe og en smart varmtvannsbereder!

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

En frostsikker utekran, også kjent som en frostfri vannkran eller frostfri utekran, er en spesiell type utekran som er designet for å unngå frostskader ved å plassere vannavstengingsmekanismen langt inne i bygningen i stedet for rett bak kranen.

Hva er et blandebatteri?

Et blandebatteri hjelper oss med å kontrollere vannets temperatur ved å blande kaldt og varmt vann. Blandebatterier justerer raskt balansen mellom varmt og kaldt vann når vanntrykket endres. Dusjbatteri og servantbatteri har samme funksjon, men er tilpasset kjøkkenet og dusjen.

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Man kan spare penger ved å løse selv problemer som lekkende kraner ved å bytte ut pakninger eller O-ring, tette avløp, reparere mindre rørlekasjer, dårlig vanntrykk, løse problemet med kaldt vann og tine frosne rør.

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.