Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva er en vannskade, og dekkes det av forsikring?

En vannskade kan være alt fra en liten lekkasje til en oversvømmelse. Noen vannskader dekkes av forsikringer, mens andre ikke gjør det. Det kommer an på forsikringen din og type vannskade. Her skal vi se nærmere på det:

bilde av en familie som ser på taklekkasje, vannskade

Hva innebærer husforsikring/boligforsikring?

Husforsikring, også kjent som boligforsikring, er en type forsikring som gir beskyttelse for din bolig og eiendeler mot en rekke risikoer og skader. Denne typen forsikring er designet for å gi økonomisk beskyttelse i tilfelle uforutsette hendelser som brann, ekstremvær, innbrudd, vannskader og andre typer tap eller skader.

Typisk dekning i en husforsikring kan omfatte:

Bygningsdekning: Dette dekker strukturen av huset ditt, inkludert vegger, tak, gulv, vinduer og dører, i tilfelle skader forårsaket av dekkede hendelser.

Innboforsikring: Dette dekker dine personlige eiendeler inne i huset, for eksempel møbler, klær, elektronikk og andre verdifulle gjenstander.

Ansvarsforsikring: Gir beskyttelse hvis du skulle være erstatningsansvarlig for skade på eiendom eller personer, for eksempel hvis noen skader seg selv på eiendommen din og krever erstatning.

Dekning for ekstra utgifter: Dette dekker kostnader du kan pådra deg hvis du midlertidig må flytte ut av hjemmet ditt på grunn av dekkede skader, for eksempel hotellopphold eller leie av midlertidig bolig.

Det er viktig å lese vilkårene i forsikringsavtalen nøye, da det kan være variasjoner i dekning og begrensninger avhengig av forsikringsselskapet og den spesifikke policyen du velger.

Dekkes vannskader av husforsikring/boligforsikring?

Generelt sett kan boligforsikring dekke skader som skyldes plutselige og uforutsette hendelser, men det er viktig å være oppmerksom på begrensningene og utelukkelsene som kan gjelde. Her er noen punkter du bør være oppmerksom på når det gjelder dekning for vannskader:

Plutselige og uforutsette vannskader

Typisk dekker boligforsikring skader som oppstår plutselig og uforutsett, for eksempel en vannlekkasje fra et ødelagt rør eller en vaskemaskin.

Skader som kommer av dårlig håndverk eller vedlikehold

Oftest dekker ikke forsikringen for vannskader som kan være “selvforskyldt”. For eksempel hvis det oppstår mugg og fukt i kjelleren på grunn av dårlig vedlikehold av rørene eller ventilasjon.

et bilde av et par som skriver under en kontrakt, husforsikring
Les også!

Alt du trenger å vite om husforsikring

Husforsikring er en type forsikring som dekker skader på hus og andre bygninger som er ditt eiendom. Forsikringen kan også dekke tap av eiendeler som er i huset ditt, som for eksempel møbler, klær og elektronikk. Husforsikring er ikke lovpålagt i Norge, men det anbefales at du har en forsikring hvis du eier et hus eller en annen bygning.

Flomskader eller andre naturskader

Vanligvis dekkes skader forårsaket av naturkatastrofer av standard boligforsikring.

Følgesskader

Følgesskader defineres som en skade som har oppstått som en konsekvens av en annen skade. La oss ta et eksempel for å illustrere dette:

Hvis en vannlekkasje i taket ikke blir umiddelbart oppdaget eller reparert, kan det føre til fuktighet i veggene og taket. Denne fukten kan igjen føre til muggvekst. I dette tilfellet ville den opprinnelige vannlekkasjen være årsaken, og muggveksten ville være en følgesskade.

Her kommer det helt an på situasjonen og type forsikring. Følgesskader dekkes alltid hvis de er en konsekvens av en naturskade, men hvis følgeskaden kommer av dårlig vedlikehold, så dekkes de som regel ikke av forsikring.

Egenandel

Du bør også være oppmerksom på egenandelen som gjelder for vannskadedekning. Dette er det beløpet du må betale opp av lommen før forsikringen trer i kraft.

Obs! Det er viktig å nøye gjennomgå vilkårene i forsikringsavtalen din og diskutere eventuelle spørsmål eller bekymringer med forsikringsselskapet ditt. I tillegg kan det være lurt å vedlikeholde hjemmet ditt godt for å forebygge vannskader og holde deg informert om forsikringsdekningen din for å sikre at den møter dine behov.

En “Vedlikeholdskalender” kan være et lurt verktøy som du kan bruke for å sørge for at du vedlikeholder boligen din skikkelig. Noen oppgaver kan du løse selv, mens andre ganger må du kontakte håndverkere. Vi har rørleggervakter i hele Norge, som er tilgjengelige 24/7.

Dekkes vannskader av innboforsikring?

Innboforsikring er en type forsikring som dekker skader på og tap av personlige eiendeler inne i hjemmet ditt. Dette kan inkludere møbler, klær, elektronikk, smykker og andre personlige gjenstander. Innboforsikring er vanligvis utformet for å beskytte eiendelene dine mot en rekke hendelser, inkludert brann, tyveri, vannskader og andre uforutsette hendelser.

Når det gjelder vannskader, dekker innboforsikring vanligvis skader som skyldes plutselige og uforutsette hendelser, for eksempel en vannlekkasje fra et ødelagt rør eller en oversvømmelse forårsaket av en ødelagt vaskemaskin. Dette kan omfatte skader på møbler, elektronikk eller andre personlige eiendeler som blir berørt av vannskaden.

Det er viktig å merke seg at dekningen og vilkårene kan variere mellom forsikringsselskaper, så det er viktig å lese nøye gjennom policyen din for å forstå hva som dekkes og hvilke begrensninger som gjelder. Noen ganger kan forsikringen også dekke kostnader for midlertidig innkvartering hvis hjemmet ditt blir ubeboelig på grunn av vannskader.

Som alltid er det lurt å kontakte forsikringsselskapet ditt for å få detaljert informasjon om dekning og for å stille spesifikke spørsmål knyttet til vannskader under innboforsikringen din.

Hva er egentlig en vannskade?

En vannskade er en skade som oppstår når vann trenger inn i et materiale eller en struktur der det ikke hører hjemme. Vannskader kan forårsake alvorlige skader på bygninger og andre strukturer, og kan også føre til helseproblemer hos mennesker.

De fleste vannskader skyldes enten vannlekkasjer eller oversvømmelser, men andre årsaker kan også inkludere feil ved vannforsyningen, vanninntrenging fra jorden, og naturlige fenomener som orkaner og flommer.

Hva forårsaker vannskader?

Vannskader kan forårsakes av mange forskjellige ting. Ofte er det en kombinasjon av flere faktorer som spiller inn. For eksempel kan lekkasje fra rør eller vanninntrenging fra utsiden være med på å forårsake vannskader. I tillegg til disse to faktorene kan også feil ved vanninstallasjoner, vannlekkasjer fra vannledninger eller vanninntrenging fra grunnen være med på å forårsake vannskader.

Det er viktig å være klar over at det ikke alltid er mulig å forhindre vannskader, men det er viktig å gjøre alt man kan for å minske risikoen for vannskader. Det er derfor viktig å ha riktige vanninstallasjoner, vedlikeholde vannledninger og sikre at bygningen er tett. I tillegg bør man være oppmerksom på tegn på vannlekkasje og vanninntrenging, og ta umiddelbare tiltak for å stoppe skaden fra å bli verre.

Hvordan reparerer man en vannskade?

En vannskade er et uønsket vanninntrengning som kan skade bygningens konstruksjon og interiør. Ofte er vannskader forårsaket av vannlekkasjer fra rør, vanninntrenging fra ytre miljø eller feil ved bygningens konstruksjon. Uansett årsak, er det viktig å reparere vannskaden så snart som mulig for å unngå skader på bygningen og for å forhindre at vannet sprer seg.

For å reparere en vannskade:

  1. Først må vanninntrengningen stoppes.
  2. Deretter må skadede områder tørkes ut for å forhindre at mugg og sopp vokser.
  3. Dernest må skadede materialer fjernes og erstattes, og eventuelle konstruksjonsfeil må rettes opp.
bildet viser et rom med vannlekkasje og frostskader, lekkasje
Les også!

Det er vannlekkasjer i boligen din på grunn av frostskader - hva nå?

1. Skru av strømmen og holde deg unna elektriske aparater. 2. Finn en hovedstoppekran og skru av vannet. 3. Ring til en rørlegger. 4. Ta bilder og videoer for å dokumentere at vannlekasjen skjedde på grunn av frostskader. 5. Hør med forsikringsselskapet for å sjekke hvilke rettigheter du har ved vannlekkasjer forårsaker av frostskader på rør. 6. Ta forholdsregler i fremtiden for å forhindre at frostskader oppstår igjen.

For å forhindre vannskader i fremtiden, er det viktig å vedlikeholde bygningen og rørsystemet. Rør bør inspiseres og skiftes ut med jevne mellomrom, og bygninger bør kontrolleres for tegn på vanninntrenging. Dessuten bør vannskader repareres raskt og grundig for å unngå at skaden forvitrer.

Hvordan kan man unngå vannskader?

Skader fra vann er en av de hyppigste årsakene til forsikringsskader i boliger. Ofte er det vann som kommer inn i boligen fra en vannlekkasje, for eksempel fra en vannrør, som forårsaker skaden. Det er viktig å være oppmerksom på tegn på vannskader, for eksempel vannflekker på vegger eller tak, for å unngå større skader.

Hvis det oppdages en vannlekkasje, er det viktig å slå av vannet og kontakte en fagperson for å utbedre lekkasjen. Det er også viktig å være forsiktig med vann når det gjelder rengjøring og vedlikehold av boligen. For eksempel bør man unngå å bruke høytrykkspyler inne, da dette kan forårsake vannskader. I tillegg bør man unngå å bruke for varmt vann når man vasker gulv, da dette kan skade gulvet. En annen viktig ting å huske på for å unngå vannskader, er å sjekke vannrørene i boligen regelmessig.

Dersom det oppdages lekkasje eller skader på vannrørene, bør man kontakte en fagperson for å utbedre skadene. I tillegg bør man sørge for å ha god ventilasjon i boligen, da dette kan hindre at fuktighet bygger seg opp og forårsaker skader.

En huskeliste til slutt:

  • Det er lur å ha husforsikring og innboforsikring, spesielt med tanke på uforutsette hendelser som kan forårsake omfattende og dyre skader.
  • Vær oppmerksom på egenandelen.
  • Det er viktig å vedlikeholde boligen riktig. Vannskader dekkes ikke alltid av forsikringen hvis de kunne ha vært forhindret med riktig vedlikehold.
  • Vær oppmerksom på tegn på en vannskade og ikke vent med å reparere.
  • Husk at det er ikke alltid mulig å forutse eller forhindre vannskader, men man bør gjøre alt man kan for å minske risikoen for vannskader.
et bilde av en lekkende kjøkkenkran, tabbeforsikring
Les også!

Hva er tabbeforsikring, hva dekkes, og hvilke tilfeller er det nødvendig

En tabbeforsikring er en type forsikring som dekker deg hvis du skulle tabbe deg og påføre skade på andre eller andres eiendeler. Forsikringen dekker også andre i nærheten av deg hvis du skulle påføre skade på dem.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.