Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Alt du trenger å vite om husforsikring

bilde av et par som skriver under en kontrakt, husforsikring

Hva er husforsikring?

Husforsikring er en forsikringsavtale som gir deg økonomisk beskyttelse mot tap og skader på ditt hjem og dets innhold. Selv om det ikke er pålagt ved lov i Norge, anbefales det sterkt for eiere av hus eller andre bygninger. Denne typen forsikring dekker en rekke hendelser som kan forårsake skade, inkludert brann, tyveri, vannskader, vindskader og mer.

Hva dekker husforsikring, og hva dekker den ikke?

Husforsikringen dekker skader forårsaket av brann, røyk, tyveri, vannskader, storm, vind og skader forvoldt av andre. Det kan også inkludere utgifter til midlertidig bolig hvis hjemmet ditt må repareres. Imidlertid dekker den ikke skader som oppstår på grunn av normal slitasje, manglende vedlikehold eller egen uaktsomhet.

Eksempler på hendelser dekket av husforsikring:

  • Brann: Dekker skader forårsaket av brann i hjemmet ditt, inkludert strukturelle skader og tap av eiendeler.
  • Tyveri: Gir dekning for tap av eiendeler som følge av innbrudd eller tyveri.
  • Vannskader: Omfatter skader på grunn av vannlekkasjer, rørbrudd eller oversvømmelser i hjemmet ditt.
  • Storm og vind: Dekker skader forårsaket av kraftig vind, storm eller orkaner, for eksempel ødelagte tak eller knuste vinduer.
  • Skader forårsaket av andre: Inkluderer skader på hjemmet ditt forårsaket av eksterne hendelser, for eksempel hvis noen kjører inn i huset ditt med bilen sin.
  • Midlertidig bolig: Dekker kostnader for midlertidig bolig hvis hjemmet ditt blir ubeboelig på grunn av en dekket skade, for eksempel mens det blir reparert.

Hendelser som vanligvis ikke dekkes av husforsikring:

  • Normal slitasje: Skader som oppstår som en naturlig del av bruk over tid, for eksempel maling som sprekker eller gulv som slites.
  • Manglende vedlikehold: Skader som oppstår på grunn av forsømmelse eller manglende vedlikehold av hjemmet, for eksempel lekkasjer fra et tak som ikke er vedlikeholdt. Det kan være lurt å sjekke vannrør for sprekker og lekasjer med jevne mellomrom. Kontakt en rørlegger her.
  • Egen uaktsomhet: Skader forårsaket av uforsiktig oppførsel fra forsikringstakeren, for eksempel brann forårsaket av røyking inne i huset.
  • Naturskader som ikke er spesifikt nevnt: Noen naturskader, som jordskjelv eller flom, kan være ekskludert fra standard husforsikringsdekning og krever ofte tilleggsdekning.
  • Krig og terrorisme: Skader forårsaket av krig, terrorisme eller krigslignende handlinger blir vanligvis ikke dekket av standard husforsikring.

Det er viktig å lese forsikringspolisen nøye og forstå hva som er inkludert og utelukket, slik at du kan ta nødvendige forholdsregler og eventuelt legge til ekstra dekning hvis det er behov for det.

Hvor høy er egenandelen?

Egenandelen er den delen av skadekostnadene du må betale selv før forsikringen trer i kraft. Egenandelen på husforsikring varierer, men som regel ligger den mellom 6000 og 20 000 kroner. Valget av egenandel påvirker prisen på forsikringen din; høyere egenandel betyr rimeligere husforsikring.

Likheter og forskjeller mellom husforsikring og innboforsikring

Husforsikring dekker skader på bygningen og fastmonterte installasjoner, mens innboforsikring dekker løsøre og personlige eiendeler innenfor hjemmet. For de som bor i leiligheter, borettslag eller sameier, er det vanligvis unødvendig å skaffe egen husforsikring, da dette ofte er inkludert i månedlige felleskostnader. Det er likevel viktig å ha en innboforsikring for å beskytte personlige eiendeler.

Likheter mellom husforsikring og innboforsikring:

Begge forsikringstypene dekker skader som oppstår innenfor hjemmet ditt, selv om de fokuserer på ulike aspekter.

  1. Midlertidig bolig: Begge forsikringene kan inkludere dekning for midlertidig bolig hvis hjemmet ditt blir ubeboelig på grunn av en dekket hendelse.
  2. Ansvarsdekning: Både husforsikring og innboforsikring kan inkludere ansvarsdekning, som beskytter deg hvis du er erstatningsansvarlig for skader på andre eller deres eiendom.

Forskjeller mellom husforsikring og innboforsikring:

1. Fokus på eiendeler:

  • Husforsikring: Fokuserer hovedsakelig på bygningen, faste installasjoner og strukturelle elementer av hjemmet ditt.
  • Innboforsikring: Tar vare på personlige eiendeler som møbler, klær, elektronikk og andre løse gjenstander inne i hjemmet.

2. Dekningsområde:

  • Husforsikring: Dekker skader på bygningen forårsaket av hendelser som brann, vannskader, tyveri, osv.
  • Innboforsikring: Dekker tap eller skader på personlige eiendeler innenfor hjemmet.

3. Egenandel og pris:

  • Husforsikring: Egenandelen kan variere basert på skadens art og forsikringspremien. Høyere pris kan gi lavere egenandel.
  • Innboforsikring: Har vanligvis sin egen egenandel og premiestruktur, uavhengig av husforsikringens kostnader.

4. Krav ved leieforhold:

  • Husforsikring: Eiere av boliger og bygninger investerer vanligvis i husforsikring for å beskytte strukturen.
  • Innboforsikring: Leietakere, selv om de ikke eier bygningen, kan ha en innboforsikring for å dekke personlige eiendeler i leiligheten eller huset de leier.

Både husforsikring og innboforsikring gir økonomisk sikkerhet, men de dekker ulike aspekter. Mens husforsikring fokuserer på bygningen og faste installasjoner, tar innboforsikring vare på personlige eiendeler innenfor hjemmet. Å forstå forskjellene er viktig for å sikre fullstendig dekning for hjemmet ditt.

I konklusjon, å velge riktig husforsikring er en nødvendig investering for å beskytte verdier og sikre økonomisk trygghet mot uforutsette hendelser. Å nøye vurdere de ulike aspektene av forsikringsavtalen, inkludert egenandel og dekning, gir deg muligheten til å ta informerte beslutninger og sikre et trygt hjem.


Sjekk ut også:

Hva er en vannskade, og dekkes det av forsikring?

Innboforsikring - en komplett guide

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

En håndtegnet illustrasjon av en håndkletørker

Vurderer du å montere en håndkletørker?

En håndkletørker er en funksjonell og elegant løsning for baderommet. Den gir ikke bare varme og tørre håndklær, men bidrar også til å holde badet lunt og fri for fuktighet. Håndkletørkere finnes i ulike størrelser, design og materialer, noe som gjør det enkelt å finne en modell som passer til ditt behov og interiørstil. De kan kobles til strøm, vannbåren varme eller fungere som kombinasjonsmodeller. En håndkletørker er perfekt for daglig bruk, spesielt i kaldere måneder, og er et smart valg for å redusere fuktproblemer og skape en komfortabel atmosfære på badet.

illustrasjon av hva vaare rorleggere kan hjelpe med

Alt du lurer på om baderomsvifte

En baderomsvifte hjelper til å fjerne fuktighet fra et rom og ut av bygningen. På denne måten sørger man for et bedre inneklima og slik kan man unngå muggvekst.

Tegninger viser en åpen og en lukket tilbakeslagsventil til vann og avløp.

Alt du lurer på om tilbakeslagsventil til vann og avløp

En tilbakeslagsventil lar væske strømme kun i en retning og stenger av dersom strømretningen endres og åpnes igjen når den strømmer igjen i riktig retning.

En hånd som vasker hjørner et hjørne i oppvaskmaskin med en klut og eddik.

Slik renser du oppvaskmaskin med eddik

Rens oppvaskmaskin med eddik, vann og en klut. Først bør du ta ut filter og bløtlegge den i vann. Deretter vask alle kriker og kroker med eddik- og vannblandingen. Plasser de avtakbare delene i maskinen med et glass eddik. Kjør oppvaskmaskinen på den varmeste temperaturinnstillingen og vask utsiden. Etter at syklusen er ferdig, plasser alle avtakbare delene på plass.

en illiustrasjon som viser hvordan vannstopper funker

Alt du trenger å vite om vannstopper

I følge byggeforskriften i Tek 17 er det krav om vannstoppper på steder hvor vannet kan lekke uten å renne ned i et sluk. En trådløs vannstopper plasseres i nærheten av en vannkilde, for eksempel på kjøkkenet, vaskemaskinen eller andre steder hvor det er risiko for vannlekkasjer. Når en lekkasje oppdages, gir lekkasjestopperen beskjed til sentralenheten som lager en pipelyd samtidig som den gir beskjed til stoppekranen til å stenge av vanntilførselen til hele boligen.

slik funker en sirkulasjonspumpe

Hvorfor trenger man en sirkulasjonspumpe?

En sirkulasjonspumpe jobber med å føre vann rundt i hele bygget. Dette kan være f.eks. i oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg. Uten en sirkulasjonspumpe hadde vann stått stille i alle rør og da hadde du ikke fått noe vann i dusjen, vasken og i kjøkkenkranen