Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Innboforsikring - en komplett guide

et bilde av en oversvømt stue
Et bilde av hvordan en stue kan se ut etter en vannlekkasje

Hva er innboforsikring?

Innboforsikring er en form for forsikring som gir deg økonomisk trygghet ved skader på innbo og løsøre i hjemmet ditt. Den dekker en rekke hendelser, inkludert brann, tyveri, vannskader, værrelaterte skader, og til og med skader forårsaket av hærverk. Forsikringen trer også i kraft når du selv er årsaken til skaden, for eksempel ved et uhell under aktiviteter i hjemmet.

Definisjon av innbo og løsøre:

"Innbo" og "løsøre" er to begreper som ofte brukes om hverandre, og de refererer til de løse eiendelene og inventaret du har i hjemmet ditt. Dette inkluderer alt fra møbler og klær til elektronikk og andre personlige gjenstander. Samlet sett representerer dette verdifulle eiendeler som kan være utsatt for ulike risikoer i hjemmemiljøet.

Hva er egenandel?

Egenandelen er det beløpet du må betale selv før forsikringen trer i kraft og dekker resten av kostnadene. Denne summen kan variere avhengig av forsikringsselskapet og typen skade. For eksempel kan egenandelen for tyveri være forskjellig fra egenandelen for skader som følge av brann.

Fordeler med Innboforsikring:

Innboforsikring gir en rekke fordeler, inkludert økonomisk trygghet ved reparasjoner eller erstatning av skadet innbo. Den beskytter ikke bare verdifulle eiendeler, men gir også økonomisk støtte ved tyveri og erstatning for ødelagte eiendeler.

I tillegg kan en innboforsikring inkludere ansvarsforsikring, som gir beskyttelse hvis du er erstatningsansvarlig for skader på andres eiendom.

Er Innboforsikring lovpålagt?

Innboforsikring er ikke lovpålagt, men sterkt anbefalt, spesielt for de som bor i boligblokker. I slike tilfeller er det økt sårbarhet for katastrofer som brann, hvor eierskap til skadede eiendeler kan være utfordrende å bevise. Å ha innboforsikring gir derfor en ekstra lag av økonomisk trygghet i tilfelle uforutsette hendelser.

Hva dekkes av innboforsikring?

Innboforsikring dekker skader på innboet ditt, inkludert møbler, elektronikk, og klær, forårsaket av ulike hendelser som brann, tyveri, og vannskader. Det er imidlertid viktig å merke seg at forsikringen ikke dekker skader forårsaket av deg selv eller andre i husstanden, som for eksempel vannskader på grunn av glemt avstenging av vannet.

"Selvpåskyldte" skader som følge av manglende vedlikehold dekkes heller ikke alltid av innboforsikring. Derfor er det viktig å vedlikeholde boligen riktig for å unngå unødvendige skader. Det kan være lurt med rørsjekk av en rørlegger innimellom for å sørge at det ikke er noe sprekker i rørene som kan forårsake fremtidige vannskader på boligen din. Ring er rørlegger her dersom du trenger assistanse! Vi har også rørleggervakt i store deler av Norge!

Les også: Hva er en vannskade, og dekkes det av forsikring?

Andre forsikringsalternativer:

I tillegg til innboforsikring finnes det andre typer forsikringer som kan være relevante. Dette inkluderer ulykkesforsikring, som dekker personlige skader og utgifter etter en ulykke, og kombinasjonsforsikring, som kombinerer dekning for skader og ulykker. Valget av forsikring avhenger av individuelle behov og situasjon.

Innboforsikring - Pris:

Prisen for innboforsikring kan variere betydelig, og dette speiler i stor grad valget mellom kostnad og ønsket dekning. Innboforsikring kan tilbys med årlige kostnader som spenner fra noen hundrelapper til opptil 4000 kroner. Prisforskjellene gjenspeiler i stor grad forsikringssummens omfang og dekningens omfang.

Generelt sett kan rimeligere innboforsikringer tilby dekning på rundt 200 000 kroner, og dette kan være tilstrekkelig for mange husholdninger. Imidlertid bør de som eier verdifulle eiendeler eller har høyere krav til erstatning vurdere å investere i en mer omfattende dekning. De dyreste innboforsikringene kan dekke innboet med summer over 2 millioner kroner.
For å finne den optimale balansen mellom kostnad og dekning, er det klokt å foreta en grundig gjennomgang av verdien til innboet ditt. Dette inkluderer å vurdere verdien av møbler, klær, elektronikk, og andre eiendeler i hjemmet ditt. Å ha en nøyaktig oversikt over verdien vil bidra til å bestemme den passende forsikringssummen for å sikre tilstrekkelig beskyttelse.
Det er også verdt å merke seg at prisen ikke bare avhenger av forsikringssummen, men også av andre faktorer som forsikringsselskapet, geografisk beliggenhet, og individuelle risikofaktorer. Derfor er det lurt å sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper for å finne den beste innboforsikringen som passer dine behov og budsjettkrav. Å investere tid i å velge riktig forsikringsdekning kan gi deg trygghet og sikkerhet i tilfelle uforutsette hendelser som kan påvirke verdifulle eiendeler i hjemmet ditt.


Sjekk ut også:
Alt du trenger å vite om husforsikring

Hva er tabbeforsikring, hva dekkes, og hvilke tilfeller er det nødvendig

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om bergvarme

Som navnet tilsier, er bergvarme et system for oppvarming av boliger ved å utnytte grunnvarme fra berg eller fjell. En bergvarmepumpe henter enten opp solvarmen som er lagret i jorden, eller varme fra områder mellom tektoniske plater, hvor vulkansk aktivitet kan forekomme nærmere jordoverflaten. I slike områder blir både jorden og underjordiske vannkilder oppvarmet helt naturlig. På denne måten kan man dra nytte av naturens kilder og installere en bergvarmepumpe, også kalt en væske-til-vann-varmepumpe.

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.