Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva er tabbeforsikring, hva dekkes, og hvilke tilfeller er det nødvendig

En tabbeforsikring er en type forsikring som dekker deg hvis du skulle «tabbe» deg og påføre skade på andre eller andres eiendeler. Forsikringen dekker også andre i nærheten av deg hvis du skulle påføre skade på dem. Man kan ikke kjøpe «tabbeforsikring», begrepet omfatter forsikringer som for eksempel uhell- eller skadeforsikringer.

Tabbeforsikringen dekker ikke bare skader som er forårsaket av deg selv, men også skader som er forårsaket av dine barn eller husdyr. Hvis du har en tabbeforsikring, er det viktig å vite hva den dekker, og hva den ikke dekker.

bilde av en lekkende kjøkkenkran, tabbeforsikring

Hva er tabbeforsikring?

Tabbeforsikring er en forsikring som gjelder for skader som er forårsaket av menneskelige feil. Tabber kan være mange ting, for eksempel å glemme å slå av en gassovn, å sette en kokeplugg i en stikkontakt eller å glemme en åpen flaske med vann på gulvet som kan ødelegge elektronikk. Noen ganger kan tabber være litt mer farlige, for eksempel å glemme å sette på håndbrekket når du parkerer bilen eller å glemme å låse døren til hjemmet ditt.

Tabbeforsikring er en type personlig forsikring, og den dekker ofte skader som ikke er dekket av annen forsikring, for eksempel skader på andre personers eiendom eller personskader. Forsikringen kan være en del av en større forsikringspakke, eller den kan kjøpes som en egen forsikring i form av uhell- eller skadeforsikring.

Hva dekkes det av tabbeforsikring?

En tabbeforsikring dekker skader som er forårsaket av menneskelige feil. Forsikringen gjelder for skader som er forårsaket av feil i håndteringen av maskineri, utstyr eller varer, eller som er forårsaket av feil i planleggingen eller gjennomføringen av arbeidsoppgaver. Forsikringen gjelder også for skader som er forårsaket av feilaktig bruk av redskaper eller utstyr.

Når det gjelder tabbeforsikringer, er det viktig å merke seg at betegnelsen "tabbeforsikring" ikke alltid brukes som en offisiell forsikringskategori. Imidlertid kan du finne forsikringer som dekker utilsiktede hendelser, skader eller tap forårsaket av tabber eller uhell. Her er noen typer forsikringer som kan være relevante for å dekke slike situasjoner:

  1. Mobilforsikring: En spesifikk type forsikring som dekker skader på mobiltelefoner. Dette kan inkludere skjermbrudd, væskeskader, tap eller tyveri. En mobilforsikring kan være nyttig for å beskytte en verdifull enhet mot skader som kan oppstå ved uhell.
  2. Elektronikkforsikring: Utvider dekningen til andre elektroniske enheter, for eksempel bærbare datamaskiner, nettbrett, kameraer og hodetelefoner. Den dekker vanligvis skader som følge av uhell.
  3. Hjemforsikring med innboforsikring: Hjemforsikring kan inkludere dekning for innbo, som omfatter personlige eiendeler i hjemmet. Dette kan dekke tap eller skader på gjenstander som følge av uhell, brann, tyveri og vannskade. Det er derfor viktig å sørge for at VVS-systemet ditt funker som det skal. Ta kontakt med er rørlegger for en uforpliktende samtale!
  4. Reiseforsikring med bagasjedekning: En reiseforsikring kan dekke tapte, stjålne eller skadede gjenstander under reise, inkludert personlige eiendeler og bagasje.
  5. Personlig ansvarsforsikring: Dekker erstatningsansvar for skader eller tap som du kan påføre andre som følge av uaktsomhet eller tabber. Dette kan omfatte skader på eiendom eller personskader.
  6. Kjøretøyforsikring: Forsikring for kjøretøy, for eksempel bil- eller sykkelforsikring, kan dekke skader forårsaket av uhell. Dette kan inkludere reparasjon eller erstatning av kjøretøyet.
  7. Kjæledyrforsikring: Hvis kjæledyret ditt forårsaker skade på andre eller skader seg selv ved et uhell, kan kjæledyrforsikring dekke veterinærbehandlingskostnader.
  8. Ulykkesforsikring: Gir erstatning ved personskader som oppstår som følge av en ulykke. Dette kan omfatte medisinske kostnader, tap av inntekt eller andre utgifter knyttet til ulykken.

Når er tabbeforsikring nødvendig?

En tabbeforsikring er en type forsikring som dekker en person mot økonomiske tap som følge av en tabbe eller et feilaktig valg. Personer som har mye å tape på å gjøre en feil, for eksempel profesjonelle i finansielle tjenester eller advokater, bør vurdere å kjøpe en tabbeforsikring.

En tabbeforsikring kan også være nyttig for personer som har ansvar for andres penger, for eksempel bankansatte eller regnskapsførere. I disse tilfellene kan forsikringen dekke tap som følge av en feil, for eksempel hvis en bankansatt glemmer å sette inn et innskudd eller en regnskapsfører gjør en feil beregning. En tabbeforsikring er ikke nødvendig for alle, men det kan være en god idé for personer som har mye å tape på å gjøre en feil.

Fordeler og ulemper med tabbeforsikring

Fordeler med en tabbeforsikring kan være hvis man er bekymret for å havne i en økonomisk situasjon som følge av en tabbe. Forsikringen kan gi trygghet og gi økonomisk beskyttelse hvis uhellet er ute.

Ulemper med en tabbeforsikring kan være dyr, og det kan være vanskelig å vite om man trenger den.

Les også om andre forsikringer:

Alt du trenger å vite om husforsikring

Innboforsikring - en komplett guide

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om bergvarme

Som navnet tilsier, er bergvarme et system for oppvarming av boliger ved å utnytte grunnvarme fra berg eller fjell. En bergvarmepumpe henter enten opp solvarmen som er lagret i jorden, eller varme fra områder mellom tektoniske plater, hvor vulkansk aktivitet kan forekomme nærmere jordoverflaten. I slike områder blir både jorden og underjordiske vannkilder oppvarmet helt naturlig. På denne måten kan man dra nytte av naturens kilder og installere en bergvarmepumpe, også kalt en væske-til-vann-varmepumpe.

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.