Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva gjør man ved vannskade?

bilde av et oversvømt kjøkken, vannskade

Hva bør du gjøre når vannskaden oppstår?

Når vannskaden oppstår, er det viktig å handle raskt og effektivt for å minimere skadene og sørge for din egen sikkerhet. Her er trinnene du bør følge når du står overfor en vannskade:

 1. Sikre din sikkerhet: Først og fremst må du sørge for din egen sikkerhet. Slå av strømmen hvis det er nødvendig, og unngå kontakt med elektriske apparater i det våte området.
 2. Identifiser og stopp kilden: Finn kilden til vannskaden og forsøk å stoppe vannstrømmen hvis det er mulig. Dette kan innebære å stenge av vannforsyningen til det berørte området.
 3. Fjern vannet: Start prosessen med å fjerne stående vann. Dette kan gjøres med håndklær, bøtter eller en våtstøvsuger, avhengig av omfanget av skaden.
 4. Fjern verdifulle gjenstander: Flytt verdifulle gjenstander, møbler og personlige eiendeler bort fra det berørte området for å hindre ytterligere skader.
 5. Luft ut området: Åpne vinduer og dører for å fremme luftsirkulasjon og hjelpe til med tørkeprosessen. Bruk vifter hvis tilgjengelig.
 6. Kontakt forsikringsselskapet: Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt så raskt som mulig for å melde fra om hendelsen. Følg deres instruksjoner og spør om eventuelle spesifikke tiltak de ønsker at du skal ta.
 7. Ta bilder for dokumentasjon: Ta bilder av skadene før du begynner å rydde opp. Dette kan være nyttig som dokumentasjon for forsikringskravet ditt.
 8. Få hjelp fra profesjonelle rørleggere: For omfattende vannskader eller hvis du er usikker på hvordan du skal håndtere situasjonen, bør du vurdere å kontakte profesjonelle rørleggere. De har erfaring og utstyr for å håndtere komplekse vannskader.
 9. Tørk ut området grundig: Å tørke ut det berørte området er avgjørende for å forhindre muggvekst og ytterligere skader. Bruk av avfuktere kan være nyttig.
 10. Planlegg reparasjoner: Planlegg reparasjoner så snart som mulig for å gjenopprette hjemmet til sin normale tilstand. Kontakt en rørleggervakt her.
 11. Hold dokumentasjon: Hold nøye oversikt over alle utgifter, kommunikasjon med forsikringsselskapet og kvitteringer for reparasjoner. Dette vil være nyttig når du søker om forsikringskrav.
 12. Forebygg fremtidige vannskader: Identifiser og løs eventuelle underliggende problemer som kan ha forårsaket vannskaden. Forebyggende tiltak, som regelmessig vedlikehold av rør og drenering, kan bidra til å redusere risikoen for fremtidige hendelser.

Vet du hvilke rettigheter du har ved vannskade?

Hvis du har hus- eller innboforsikring kan du kreve kompensasjon fra forsikringsselskapet ditt. Å forstå rettighetene dine i forbindelse med bolig- og innboforsikring er avgjørende for å håndtere situasjonen effektivt. La oss se på hva forsikringsvilkårene kan innebære og hvilke rettigheter du har ved vannskade:

Dekning ved vannskade under boligforsikring/ husforsikring:

 1. Plutselige og uforutsette vannskader: Boligforsikring dekker typisk skader som oppstår plutselig og uforutsett, som en vannlekkasje fra et ødelagt rør eller en defekt vaskemaskin.
 2. Skader grunnet dårlig håndverk eller vedlikehold: Forsikringen dekker vanligvis ikke vannskader som skyldes dårlig håndverk eller manglende vedlikehold, for eksempel muggvekst på grunn av forsømt rørvedlikehold. Derfor er det viktig å sjekke rørsystemet i boligen din med jevne mellomrom. Kontakt en rørlegger her.
 3. Flomskader eller andre naturskader: Normalt dekkes skader fra naturkatastrofer av standard boligforsikring.
 4. Følgesskader: Følgesskader defineres som en skade som har oppstått som en konsekvens av en annen skade. Følgesskader, som muggvekst som følge av en tidligere vannskade, kan variere i dekning avhengig av årsaken til den opprinnelige skaden.

Sjekk ut også:

Hva er en vannskade, og dekkes det av forsikring?

Innboforsikring - en komplett guide

Egenandel ved vannskader

Vær oppmerksom på egenandelen for vannskadedekning, Vanligvis ligger egenandelen for husforsikring mellom 6000-20 000 kroner, avhengig av forsikringen din.

Dekning ved vannskade under innboforsikring:

Plutselige og uforutsette vannskader: Innboforsikring dekker vanligvis skader på personlige eiendeler som følge av plutselige og uforutsette hendelser, for eksempel en vannlekkasje eller en ødelagt vaskemaskin. Innboforsikring dekker som regel ikke skader forårsaket av manglende vedlikehold.

Hvem kan hjelpe deg når vannskaden er ute av kontroll?

Når vannskaden er ute av kontroll, kan det være nødvendig å kontakte en profesjonell for å få hjelp. Dette er fordi vannskader ofte er komplekse og kan være svært skadelige hvis ikke behandles riktig. Profesjonelle håndverkere vil være i stand til å vurdere skaden, gi råd om reparasjon og restaurering, og hjelpe deg med å gjennomføre disse prosessene på en trygg og effektiv måte.

Hvordan kan du unngå vannskader?

En vannskade oppstår når vann trenger inn i et materiale eller en struktur der det ikke hører hjemme, og forårsaker skader. Vannskader kan oppstå på grunn av alt fra vannlekkasjer til naturlige vannmasser som flommer. Uansett årsak, er det viktig å vite hvordan man kan unngå vannskader for å beskytte hjemmet ditt og eiendelene dine.

Det første og viktigste du kan gjøre for å unngå vannskader, er å sørge for at du har riktig vannforsyning og avløp i hjemmet ditt. En god vannforsyning vil sikre at vannet ikke fordamper for raskt, noe som kan føre til at vegger og tak sprekker. Dessuten er det viktig å ha riktig avløp, da dette vil sikre at overflødig vann blir ledet vekk fra hjemmet ditt.

Det er også viktig å holde eiendelene dine tørre, spesielt de som er laget av tre eller andre absorberende materialer. Hvis du har ting som er laget av disse materialene, så sørg for å tørke dem godt etter bruk. Dette vil forhindre at vannet trenger inn i materialet, noe som kan føre til råte eller muggsopp.

En annen ting du kan gjøre for å unngå vannskader, er å sikre at du ikke har noen vannlekkasjer i hjemmet ditt. En vannlekkasje kan oppstå på grunn av en rekke ting, inkludert skadede rør, vanninntrenging gjennom vegger eller tak, eller vann som lekker inn gjennom hulrom i hjemmet ditt. Hvis du mistenker at det er en vannlekkasje i hjemmet ditt, så kontakt en rørlegger for å få den reparert så snart som mulig.

En siste ting du kan gjøre for å unngå vannskader, er å sørge for at du ikke har noen vannmasser som kan flomme inn i hjemmet ditt. Flommer kan oppstå på grunn av en rekke ting, inkludert naturlige årsaker som oversvømmelser eller skybrudd, eller på grunn av menneskeskapte årsaker som vannlekkasjer eller ødelagte rør. Hvis du bor i et område som er utsatt for flommer, så sørg for å ha en plan for hvordan du kan beskytte hjemmet ditt.

Til slutt, husk at det er viktig å ta forholdsregler for å unngå vannskader, men husk også at vannskader ikke alltid kan unngås. Hvis du føler at hjemmet ditt er i fare for å bli skadet av vann, så kontakt en profesjonell rørleggervakt umiddelbart.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om bergvarme

Som navnet tilsier, er bergvarme et system for oppvarming av boliger ved å utnytte grunnvarme fra berg eller fjell. En bergvarmepumpe henter enten opp solvarmen som er lagret i jorden, eller varme fra områder mellom tektoniske plater, hvor vulkansk aktivitet kan forekomme nærmere jordoverflaten. I slike områder blir både jorden og underjordiske vannkilder oppvarmet helt naturlig. På denne måten kan man dra nytte av naturens kilder og installere en bergvarmepumpe, også kalt en væske-til-vann-varmepumpe.

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.