Finn rørlegger nå - Rørlegger og rørleggervakt i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bergen og mer

Finn en tilgjengelig rørlegger døgnet rundt

Rørlegger SOS knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - Helt gratis!

Skriv inn nummeret ditt

Ring rørleggeren

Tjenesten er 100% gratis. Ved å trykke på knappen samtykker du til våre retningslinjer

Tette rør? Slik åpner du tette rør selv!

Har du et tett rør eller en tett sluk? Da kan denne artikkelen hjelpe deg, for vi skal nå ta en titt på hvordan man kan åpne tette rør selv!

Tette rør og sluk er aldri morsomt, og dessverre er dette noe de fleste har opplevd flere ganger. Heldigvis finnes det flere måter å fikse tette rør selv! Men det er veldig viktig å vite hva man gjør, så slipper man å ødelegge noe, for det kommer til å koste deg en liten formue å fikse.

Kan man gjøre grep for å forhindre tette rør i fremtiden?

Ja! Det finnes enkle grep man kan ta i bruk for å minske sjansen for tette rør og avløp. Vi skal gå igjennom dette i artikkelen.

Artikkelen er skrevet for å hjelpe de som skal påta seg oppgaven å åpne tette rør på egenhånd. Rørlegger-SOS holdes ikke ansvarlig for potensielle skader du påfører dersom du velger å forsøke dette på egenhånd.

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

Hvorfor blir rør og sluk tett?

Rør og sluk tetter seg som regel når det renner fremmedelementer ned i sluket, som hårrester, fett og andre elementer som kan danne seg i sluket og rørene.

Problemet starter som regel langsomt når det samler seg litt skitt i sluket. Man merker at vannet renner bare saktere og saktere som dagene går. Til slutt stopper sluket å ta til seg vann, og en oversvømmelse kan oppstå.

Hva kan man gjøre for å forebygge mot tette rør og sluk?

Den letteste måten for å unngå tette rør og avløp er som regel å holde slukene rene!

Dette bør gjøres rundt en gang hver andre måned. Da opplever du mindre tetting, og kan gjøre dine daglige oppgaver uten irritasjoner rundt tette rør og avløp.

Det lønner seg også å plukke opp og kaste hårrester etter man har dusjet. Prøv å ikke la hårrester renne ned i sluket på badet, så minskes sjansen for et tett avløp.

Prøv først med en avløpspumpe

Mange prøver først med Plumbo i sluket, men det er ikke alltid dette trengs for å fikse en tett sluk!

For det meste er det letteste det beste, og det samme gjelder her. Har du en avløpspumpe, kan du fylle vasken med vann, så det ikke kommer noe luft ned i røret, så kan du prøve å pumpe avløpet.

Det er veldig viktig å fylle opp vasken med vann, så det ikke kommer noe luft ned i avløpet. Dette er fordi luft er lett å komprimere, mens vann skal det mye mer til for å komprimere det.

Er du heldig, kan dette løsne opp i avløpet, og vannet renner som vanlig.

Hent frem kjemikaliene

Etter du har prøvd med en avløpspumpe, kan du hente fram kjemikaliene, og prøve med dette. De fleste går for Plumbo da de skal rense avløp og rør, men husk at Plumbo er etsende og kan gjør vondt verre, dersom man ikke følger bruksanvisningen til punkt og prikke. Plumbo kan stivne i avløpet og tette det bare enda mer.

Velger du å bruke Plumbo som din avløpsåpner, er det viktig å skylle med en tilstrekkelig mengde med varmt vann. Tøm halve varmtvannstanken ned i sluket, så burde det holde, men les bruksanvisningen og følg den, så burde det gå bra.

Helsenorge.no har en artikkel du kan lese, dersom du får skader ved bruk av kjemikalier.

Rense vannlåsen kan åpne en tett vask

Under vasken sitter vannlåsen, og her kan det samle seg mye fremmedelementer som kan tette vasken helt. Heldigvis kan man rense dette selv.

Lokaliser vannlåsen først, så kan du skru den av, men husk å ha en bøtte eller en annen beholder som kan holde på vannet, fordi det kan ofte renne en liter vann ut av vannlåsen.

Etter du har skrudd av vannlåsen kan du rense den. Sørg for å rense den grundig, så alt av fremmedelementer fjernes. Når du har renset vannlåsen, kan du sette den på plass igjen, men hold et øye med den de neste dagene. Er ikke vannlåsen montert på riktig, kan det oppstå en vannlekkasje i vannlåsen.

Er selve røret tett?

Selv om røret er tett, kan man fikse dette selv. Rense et tett rør på egenhånd er ikke å anbefale, men det lar seg gjøre. En erfaren rørlegger merker fort, dersom det oppstår, eller er et større problem når en rens blir utført.

Velger man å gjøre denne oppgaven selv, kan man påføre skader på rørene, og det kan koste deg skjorta å fikse.

Når du renser et rør, kan du bruke et stakebånd. Et stakebånd fungerer ved at en liten børste sitter på den ene enden. Denne trekkes gjennom røret og tar med seg skitt som tetter røret.

I følge teoritentamen Testen.no, er en av de vanligste grunnene til at folk ikke renser rørene selv på grunn av at de ikke har lappen, og får dermed ikke tak i riktig rørleggerutstyr til jobben. Men følg våre tips, så blir ikke dette ditt problem!

Er røret fortsatt tett?

Har du gjort alt som er skrevet i dette innholdet, men røret eller avløpet er fortsatt tett? Da anbefaler vi deg å ta i bruk vår tjeneste, så kan du ta deg en uforpliktet telefonsamtale med en hyggelig rørlegger.

Det er ikke anbefalt å prøve mer enn dette, da du kan påføre skader på rørene.

Finn en tilgjengelig rørlegger døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Skriv inn nummeret ditt

Ring rørleggeren

Tjenesten er 100% gratis. Ved å trykke på knappen samtykker du til våre retningslinjer

Kontakt rørlegger