Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Tette rør? Slik åpner du tette rør selv!

Har du et tett rør eller en tett sluk? Da kan denne artikkelen hjelpe deg, for vi skal nå ta en titt på hvordan man kan åpne tette rør selv!

Tette rør og sluk er aldri morsomt, og dessverre er dette noe de fleste har opplevd flere ganger. Heldigvis finnes det flere måter å fikse tette rør selv! Men det er veldig viktig å vite hva man gjør, så slipper man å ødelegge noe, for det kommer til å koste deg en liten formue å fikse.

Kan man gjøre grep for å forhindre tette rør i fremtiden?

Ja! Det finnes enkle grep man kan ta i bruk for å minske sjansen for tette rør og avløp. Vi skal gå igjennom dette i artikkelen.

Artikkelen er skrevet for å hjelpe de som skal påta seg oppgaven å åpne tette rør på egenhånd. Rørlegger-SOS holdes ikke ansvarlig for potensielle skader du påfører dersom du velger å forsøke dette på egenhånd.

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

et bilde av en hånd over vaske, åpne tette rør

Hvorfor blir rør og sluk tett?

Rør og sluk tetter seg som regel når det renner fremmedelementer ned i sluket, som hårrester, fett og andre elementer som kan danne seg i sluket og rørene.

Problemet starter som regel langsomt når det samler seg litt skitt i sluket. Man merker at vannet renner bare saktere og saktere som dagene går. Til slutt stopper sluket å ta til seg vann, og en oversvømmelse kan oppstå.

Hva kan man gjøre for å forebygge mot tette rør og sluk?

Den letteste måten for å unngå tette rør og avløp er som regel å holde slukene rene og aldri kaste matrester, olje og lignende i rør og sluk.

Rens av sluk bør gjøres rundt en gang hver andre måned. Da opplever du mindre tetting, og kan gjøre dine daglige oppgaver uten irritasjoner rundt tette rør og avløp.

Det lønner seg også å plukke opp og kaste hårrester etter man har dusjet. Prøv å ikke la hårrester renne ned i sluket på badet, så minskes sjansen for et tett avløp.

Prøv først med en avløpspumpe

Mange prøver først med Plumbo i sluket, men det er ikke alltid dette trengs for å fikse en tett sluk!

For det meste er det letteste det beste, og det samme gjelder her. Har du en avløpspumpe, kan du fylle vasken med vann, så det ikke kommer noe luft ned i røret, så kan du prøve å pumpe avløpet.

Det er veldig viktig å fylle opp vasken med vann, så det ikke kommer noe luft ned i avløpet. Dette er fordi luft er lett å komprimere, mens vann skal det mye mer til for å komprimere.

Er du heldig, kan dette løsne opp i avløpet, og vannet fortsetter å renner som vanlig.

Hent frem kjemikaliene

Etter du har prøvd med en avløpspumpe, kan du hente fram kjemikaliene, og prøve med dette. De fleste går for Plumbo da de skal rense avløp og rør, men husk at Plumbo er etsende og kan gjør vondt verre, dersom man ikke følger bruksanvisningen til punkt og prikke. Plumbo kan stivne i avløpet og tette det bare enda mer.

Velger du å bruke Plumbo som din avløpsåpner, er det viktig å skylle med en tilstrekkelig mengde med varmt vann. Tøm halve varmtvannstanken ned i sluket, så burde det holde, men les bruksanvisningen og følg den, så burde det gå bra.

Helsenorge.no har en artikkel du kan lese, dersom du får skader ved bruk av kjemikalier.

Rense vannlåsen kan åpne en tett vask

Under vasken sitter vannlåsen, og her kan det samle seg mye fremmedelementer som kan tette vasken helt. Heldigvis kan man rense dette selv.

Lokaliser vannlåsen først, så kan du skru den av, men husk å ha en bøtte eller en annen beholder som kan holde på vannet, fordi det kan ofte renne en liter vann ut av vannlåsen.

Etter du har skrudd av vannlåsen kan du rense den. Sørg for å rense den grundig, så alt av fremmedelementer fjernes. Når du har renset vannlåsen, kan du sette den på plass igjen, men hold et øye med den de neste dagene. Er ikke vannlåsen montert på riktig, kan det oppstå en vannlekkasje i vannlåsen.

en illustrasjon av hvordan man åpner tette sluk

Er selve røret tett?

Selv om røret er tett, kan man fikse dette selv. Rense et tett rør på egenhånd er ikke å anbefale, men det lar seg gjøre. En erfaren rørlegger merker fort, dersom det oppstår, eller er et større problem når en rens blir utført.

Velger man å gjøre denne oppgaven selv, kan man påføre skader på rørene, og det kan koste deg skjorta å fikse.

Når du renser et rør, kan du bruke et stakebånd. Et stakebånd fungerer ved at en liten børste sitter på den ene enden. Denne trekkes gjennom røret og tar med seg skitt som tetter røret.

Er røret fortsatt tett?

Har du gjort alt som er skrevet i dette innholdet, men røret eller avløpet er fortsatt tett? Da anbefaler vi deg å ta i bruk vår tjeneste, så kan du ta deg en uforpliktet telefonsamtale med en hyggelig rørlegger.

Det er ikke anbefalt å prøve mer enn det som er beskrevet her i artikkelen, da du kan påføre skader på rørene.

Sjekk ut også:

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Hvordan åpne tett sluk? Enkle tips for å åpne sluk hjemme med natron og eddik

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.