Logo

Rørlegger når det haster – Vi hjelper deg døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

HELE NORGE

RING OSS

489 13 380

Døgnvakt – Uforpliktende tilbud – Gode priser

BLI OPPRINGT AV OSS

Hvordan åpne tett sluk? Enkle tips for å åpne sluk hjemme

Hvordan åpne tett sluk? Enkle tips for å åpne sluk hjemme

Tett sluk er en hyppig årsak til vannskader i hjemmet. Ofte er det fordi vi ikke vet hvordan vi skal behandle dem. I denne enkle guiden viser vi deg hvordan du enkelt kan åpne et tett sluk. Først må du fjerne alt som kan være i veien for å få tilgang til sluket. Dette kan være møbler, tepper eller andre gjenstander. Deretter må du finne selve sluket. Ofte er dette under vasken eller bak kjøkkenbenken. Når du har funnet sluket, kan du begynne å fjerne alt som stopper det opp. Dette kan være matrester, hår eller andre små gjenstander. Bruk en slange eller en håndholdt vakuum for å fjerne alt som stopper det opp. Når sluket er fri for alt som stopper det opp, kan du begynne å fylle det med vann. La vannet renne gjennom sluket for å sjekke om det er tett. Hvis det ikke er tett, kan du bruke en klut for å tette det igjen. La vannet renne gjennom sluket for å sikre at det ikke er tett. Hvis du følger denne enkle guiden, bør du enkelt kunne åpne et tett sluk.

5 enkle tips for å åpne tett sluk

Kjære leser, Her er noen enkle tips for å åpne tett sluk: 1. Fjern det ytre dekselet. Dette vil avdekke selve kloakken og gi deg bedre tilgang til å rengjøre den. 2. Bruk en kost eller en håndstøvsuger for å fjerne alt som stopper opp sluken. Husk å være forsiktig så du ikke skader rørene. 3. Skyll sluken med vann for å fjerne alt som er igjen. 4. Sett på et nytt deksel og sjekk at det er tett. 5. Husk å rengjøre sluken regelmessig for å unngå at den tettes igjen. Håper disse tipsene hjelper deg!

Tett sluk?

Dersom sluket ditt er tett, kan dette være en stressende situasjon. Men det er en enkel løsning - følg denne guiden, og du vil ha sluket ditt åpent igjen på ingen tid! Først og fremst, slå av vannet til sluket. Dette vil hindre at vannet bygger seg opp og gjør problemet verre. Neste, ta en kopp eller et beger, og plasser den over slukåpningen. Så, ta en stor skje, og press ned i koppen. Gjenta dette trinnet flere ganger, og koppen vil skape et vakuum. Dette vakuumet vil suge løs alt som er i sluket, og det vil åpne seg opp igjen. Hvis dette ikke fungerer, kan det hende at det er noe fast i sluket - som for eksempel en liten leke eller et stykke mat. I dette tilfellet, ta en liten, skarp gjenstand (en skrutrekker eller en nål er perfekt), og forsiktig fiske ut det som stopper sluket. Etter at du har gjort dette, skal sluket ditt være åpent igjen og fungere normalt!

Hvordan åpne tett sluk

En tett sluk kan forårsake store problemer for både hjemmeeiere og bedriftsbygninger. Ofte er etterfølgende vannskader en konsekvens av at sluket ikke ble rengjort på en regular basis, eller i det hele tatt. Heldigvis er det enkelte ting du kan gjøre for å unngå at sluket tettes igjen. Her er en enkel guide på hvordan du kan åpne tett sluk. Først og fremst, sørg for at sluket er helt tomt for vann. Dette kan gjøres ved å løfte lokket og slippe vannet ut i en balje eller ved å bruke en pumpe. Deretter må du fjerne alt som kan være årsaken til at sluket er tett, som for eksempel steiner, sand, leire eller annet skitt. Når dette er gjort, kan du bruke en kabel eller en slange til å føre varmt vann gjennom sluket. Dette vil hjelpe til med å myke opp eventuelle tette masser og gjøre det enklere for dem å bli skyllet bort. Deretter må du slippe vannet ut av baljen eller pumpe det ut av sluket igjen. Hvis dette ikke fungerer, kan det hende du må bruke mer kraftige midler, som for eksempel en håndborer eller en kompressor. Dette er imidlertid kun nødvendig hvis sluket er veldig tett, og andre metoder ikke har funnet. Hvis du bruker en kompressor, må du passe på at den ikke er for kraftig, da dette kan skade sluket. En tett sluk er ikke noe å ta lett på, men det er heldigvis noe du kan gjøre for å unngå det. Ved å følge denne enkle guiden, kan du enkelt åpne tett sluk, og forhindre at det skjer igjen.

Åpne tett sluk på en enkel måte

! Din sluk kan tettes igjen av en rekke ting, som for eksempel hår, matrester og skitt. Dette kan være irriterende og kan også forårsake at vannet ikke lenger kan renne fritt gjennom sluket. Heldigvis er det enkelt å åpne tett sluk, og dette kan gjøres på følgende måte: · Først må du finne sluket som er tett. Dette kan ofte være den øverste sluket i ditt hjem, da ting kan ha samlet seg der over tid. · Deretter må du ta av dekselet fra sluket. Dette kan være litt vanskelig, men det er viktig å få av dekselet helt for å unngå skader. · Når du har fått av dekselet, kan du bruke en liten gjenstand, som for eksempel en tannbørste, for å fjerne alt som har samlet seg i sluket. · Når alt er fjernet, kan du sette dekselet tilbake på sluket og sørge for at det er helt tett. · Ditt sluk skal nå være åpent og fritt for tilstopping.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet