Logo

Rørlegger når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Rørleggerne våre rykker ut 24/7 og vil være på plass så raskt som mulig.

Våre rørleggere bruker toppleverandører og har avtaler for gode priser.

Våre partnere har fagbrev, er godkjente og er sertifiserte, med alt på stell.

HELE NORGE

RING OSS

489 13 380

BLI OPPRINGT AV OSS

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Følg disse rådene for å åpne opp i tett sluk

Følg disse rådene for å åpne opp i tett sluk

De fleste i Norge har opplevd et tett sluk en gang i blant. Det pleier som regel å starte med at vannet renner tregere en normalt, men etterhvert kan det bli helt tett, og vannet vil rett og slett ikke renne ned i sluket. Da må det til med en rens av sluket for å få vannet til å renne igjen.

Vi skal i dette innholdet fortelle hvordan man går frem dersom man skal rense sluket selv. Det er en litt ekkel jobb, men det må bare gjøres!

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

Det er ikke gøy med tett sluk

Tette sluk er aldri gøy, og kan være en skikkelig hodepine da du dusjer, men må ta en del pauser for å la vannet sige sakte ned i sluket.

Heldigvis finnes det metoder for å rense sluket, og få vannet til å renne som normalt igjen. Men det sier ikke alltid seg selv hvordan dette gjøres.

Vi skriver i dette innlegget om to forskjellige metoder å rense tette sluk:

  • Vasken på badet og kjøkkenet bruker samme metode når man renser slukene
  • Sluken i dusjen må man rense på en annen måte enn vaksne på badet eller kjøkkenet, da du ikke har tilgang til rørene som er under sluket.

Hvor ofte bør man rengjøre slukene?

Det er veldig mange som bare renser slukene da de er tette, eller når de begynner å tette seg når vannet renner saktere.

Men hvor ofte burde man faktisk rense slukene?

Det er dessverre ikke et fasitsvar på hvor ofte en sluk bør renses, men de fleste eksperter vil si at folk burde utføre rensing av sluk rundt tre til fire ganger i året. Da slipper du å bli irritert når vannet renner sakte. I tillegg til dette, vil også lukt bli bedre, da det samler seg mye smuss og andre fremmedelementer i sluket, og skaper en ganske vond og fæl lukt.

Skal du på ferie, eller bort fra boligen over en lengre periode?

Da burde du også rense sluket, siden hår, fett og smuss som ligger stille over en lengre periode kan forsteines, og dette kan føre til oversvømmelse neste gang sluket blir brukt.

Er du så uheldig at du skulle få forsteinede rester i et sluk, kan dette koste en god del å få fikset opp i, da restene som tetter sluket gjerne sitter helt fast, og det må til litt mer for å få fikset opp i dette.

Derfor er det anbefalt å ta seg litt tid å rense sluk rundt hvert kvartal, så sparer du på utgifter dersom du må ta i bruk en rørlegger.

Rense vannlåsen

Når sluket i en vask tettes, kan det som regel fikses med en god rens og vask av vannlåsen til vasken. Har du aldri gjort dette før, kan du bare følge denne lille brukerveiledningen, så får du skrudd av og renset vannlåsen på kort tid!

  1. Det første og viktigste steget er å lokaliserer vannlåsen. Denne sitter under vasken, så du må åpne opp skapene for å få tilgang til vannlåsen.
  2. Som regel kan man bare skru den nederste delen av vannlåsen, da denne er ment for å skrus av for å rense.
  3. Det kan være anbefalt å bruke en ganske myk børste, dersom det er litt vanskelig å få bort alt som har satt seg i vannlåsen.
  4. Etter en vask og rens av vannlåsen, kan den bli skruff på plass igjen. Sørg for å skru den godt på, men ikke overdriv. De neste dagene kan det være lurt å ta en titt under vasken, for å se om vannlåsen lekker litt.

Er vasken fortsatt tett?

Selv om vannlåsen har fått seg en god rens, kan det hende vasken fortsatt er helt tett. Det kan hende selve rørene har tettet seg, og ikke bare vannlåsen. Da er det anbefalt å kontakte en rørlegger, så blir rørene spylt og renset av en profesjonell, på en ansvarsfull måte, som hindrer fremtidige lekkasjer på rørene.

Dersom du skal prøve å rense rørene selv, kan det hende du setter rørene på plass feil, og det kan skape lekkasjer.

Rense sluket til dusjen

Som nevnt tidligere i innholdet, så er det viktig å rense sluket til dusjen regelmessig for å unngå vonde lukter og at sluket tetter seg med hårrester og andre fremmedelementer. Har du aldri renset sluket i dusjen før, så skal vi nå forklare hvordan du skal gå frem, for å rense den på en riktig måte.

  1. Først tar du opp risten til sluket i dusjen, og hell en desiliter ufortynnet salmi ned i sluket. Det er viktig å lese advarslene på produktet, og sørg for å bruk det riktig! La produktet virke i noen minutter for å fjerne smuss i sluket. Etter noen minutter kan du skylle sluket godt med varmt vann.
  2. Bruk Jif Baderom og en oppvaskbørste, så kan du skrubbe ordentlig for å rense sluket.
  3. Har du Jif Rørfrisk tilgjengelig, anbefaler vi deg å helle litt av dette ned i sluket, for å vedlikeholde det. Sørg for å lese grundig på produktet, for å bruke det riktig.
  4. Det kan også lønne seg med en grundig vask av selve risten til sluket, for her kan det samle seg mye skitt som kan begynne å lukte.

Dersom sluket fortsatt er tett

Dersom sluket fortsatt er tett, kan problemet sitte lenger ned i rørene til dusjen. Da må det til litt mer, og en rørlegger burde kontaktes for å få bistand med rensing av rørene. Vi anbefaler sterkt å ikke påta seg denne oppgaven selv, så du slipper å tette rørene enda mer, eller ødelegge rørene, for det kommer til å koste mye å fikse!

Flere tips og triks til hjemmet

Ring 489 13 380