Logo

Montering av utekran

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

HELE NORGE

HASTER DET? RING OSS

489 13 380

BLI OPPRINGT AV OSS

Ønsker du et pristilbud?

Detaljer om jobben

Montering av utekran

Hva innebærer montering av en utekran?

En utekran kan være et praktisk verktøy når man skal vanne hagen, vaske bilen, til fylling av basseng og annet utvendig arbeid. Montering av utekran innebærer nøye planlegging og fagkunnskap for å sikre at den nymonterte utekranen fungerer som den skal. Slik monteres en utekran av våre rørlegger-partnere:

Planlegging og plassering av utekranen

 • Det første steget innebærer å bestemme den mest praktiske og funksjonelle plasseringen for utekranen. Dette tar hensyn til hvor du mest sannsynlig vil trenge vann utendørs, som for eksempel nær hagen, oppkjørselen, eller terrassen.

Valg av utekran

 • Basert på dine spesifikke behov, vil en rørlegger hjelpe deg med å velge den riktige typen utekran. Dette inkluderer å vurdere kranens størrelse, lengde på røret, og design. Valget avhenger også av klimatiske forhold, hvor frostfrie utekraner kan være nødvendig for å forhindre skader i kaldere klima.

Installering av vannrør og tilkoblinger

 • Etter at plasseringen er bestemt, fortsetter man med installasjonen av nødvendige vannrør og tilkoblinger fra hovedvannsforsyningen til det valgte stedet. Dette trinnet krever presisjon for å sikre at vannforsyningen er stabil og sikker.

Montering av utekranen

 • Med rørene og tilkoblingene på plass, monterer rørleggeren selve utekranen. De sørger for at kranen er korrekt installert, med tetninger og tilkoblinger som forhindrer lekkasjer.

Testing og opprydding til slutt

 • Når utekranen er montert, utfører rørleggeren en grundig testing for å sikre at alt fungerer som det skal, uten lekkasjer eller andre problemer. Til slutt ryddes arbeidsområdet, og du får en funksjonell utekran klar til bruk.

Hvilke typer utekran monterer vi?

Basert på dine behov, preferanser og de klimatiske forholdene i ditt område, vil våre rørleggerpartnere gi råd om hvilken type utekran som best bør monteres. Dette kan være:

 • Frostsikker utekran:

Designet for kaldere klima, disse kranene har en spesiell konstruksjon som forhindrer vann i å fryse inni røret. Ventilen som faktisk stenger av vannet, er plassert inne i huset hvor temperaturen ikke faller under frysepunktet, noe som forhindrer fryseskader.

en illustrasjon av hvordan en frostfri utekran fungerer, frostsikker utekran
Slik funker en frostsikker utekran. Les mer her!
 • Utekran for varmt og kaldt vann:

De fleste utekraner har kun kaldt vann, men for noen kan det være ønskelig med både varmt og kaldt vann.

 • Veggmonterte kraner med lang hals:

Disse er nyttige når man trenger å plassere kranen et stykke ut fra veggen, for eksempel over en kjøkkenbenk i utendørs kjøkken eller i en hage hvor avstanden fra veggen til bruksområdet er større.

 • Selvlukkende utekraner:

Disse kranene er designet for å automatisk stenge seg etter bruk, noe som hjelper med å spare vann og forhindre utilsiktet vannforbruk.

 • Og mange flere!

Avhengig av dine behov, estetiske preferanser, og de klimatiske forholdene i ditt område hjelper deg våre rørlegger-partnere med å finne og montere den riktige utekranen.

Tilleggstjenester: vedlikehold av eksisterende utekraner

Etter monteringen av utekranen er det lurt å vedlikeholde den riktig. Det er mye du kan gjøre selv, men noen ganger kan det være lurt å ringe til en profesjonell rørlegger. Våre rørlegger-partnere kan hjelpe med:

 • Isolasjon og frostsikring:

I kaldere klima kan rørleggere tilby å isolere for utekraner og tilhørende rør for å forhindre at de fryser og sprekker om vinteren.

 • Bytte av slitte deler:

Rørleggere kan bytte ut slitte eller skadde deler som pakninger, ventiler, og håndtak for å forhindre lekkasjer og sikre jevn drift.

 • Reparasjon av lekkasjer:

Hvis det oppdages lekkasjer, kan rørleggere raskt reparere dem for å forhindre vannskade og bevare vannressurser.

Hvordan kan du forberede deg for montering av utekran og samtidig redusere installasjonskostnadene?

Montering av utekranen din kan gå litt raskere og effektivt ved at du forbereder deg litt på forhånd. Dette kan du gjøre ved å:

 • Bestemme plassering av den nye utekranen
 • Sikre tilgang til vannrør
 • Rydde arbeidsområdet
 • Sjekke om du trenger tillatelser fra kommunen

Ved å forberede deg grundig før monteringen av en utekran, kan du faktisk bidra til å redusere installasjonskostnadene. Ved å selv ta ansvar for å velge plassering, rydde arbeidsområdet, og undersøke vannforsyningen, kan du spare rørleggeren for tidkrevende forberedelser. Dette gjør at rørleggeren kan fokusere direkte på å montere din nye utekran, noe som kan bidra til å kutte ned på arbeidstiden og dermed redusere den totale kostnaden for deg.

Trenger du hjelp med montering av avløpsrør til toalett? Ta kontakt her!

Tips til vedlikehold av den nymonterte utekranen din:

1. Regelmessig inspeksjon

 • Sjekk for lekkasjer: Inspiser utekranen jevnlig for tegn på lekkasjer, spesielt ved tilkoblingspunkter og rundt ventilen. Små lekkasjer kan raskt bli større problemer hvis de ikke løses.
 • Kontroller for korrosjon: Se etter tegn på korrosjon eller rust som kan påvirke kranens funksjonalitet og levetid.

2. Vinterforberedelser

 • Tøm kranen før vinteren: I områder med kalde vintre, sørg for å tømme utekranen for vann før frosten setter inn for å forhindre at vannet fryser og utvider seg i rørene, noe som kan føre til sprekker og dyre vannlekkasjer.
 • Isoler utekranen: Vurder å bruke en spesiell isolasjonsdeksel over kranen om vinteren for ekstra beskyttelse mot kulde.

3. Rengjøring og vedlikehold

 • Rengjør utekranen: Hold kranen ren for smuss og rusk. Dette inkluderer å rengjøre munnstykket og rundt håndtaket, hvor smuss lett kan samle seg.
 • Smør bevegelige deler: Hvis kranen har bevegelige deler som føles stive, kan du forsiktig smøre dem med et egnet smøremiddel for å beholde god funksjonalitet.

4. Frostbeskyttelse

 • Installer en frostfri utekran: Hvis du bor i et område med kalde vintre og ikke allerede har en, vurder å oppgradere til en frostfri utekran for å unngå frostskader.

5. Årlig Service

 • Årlig sjekk av en profesjonell rørlegger: Selv om mange vedlikeholdsoppgaver kan gjøres på egen hånd, kan det være lurt å få hele VVS-systemet ditt sjekket av en profesjonell rørlegger årlig. De kan utføre en grundig inspeksjon og vedlikehold, samt identifisere og løse eventuelle problemer før de blir alvorlige.

Hva koster det å montere en utekran?

Prisen på montering av en utekran kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert din geografiske plassering, kompleksiteten av installasjonen, type utekran du ønsker, samt eventuelle ekstra tilpasninger eller tilleggsarbeid som må utføres. For eksempel kan prisen påvirkes av om det kreves omfattende rørarbeid, om det trengs spesialtilpassede deler, eller om det er behov for å grave for å legge nye vannledninger.

På grunn av disse variablene, er det utfordrende å gi en nøyaktig prisestimat uten å kjenne detaljene i ditt spesifikke prosjekt. For å gi deg et så nøyaktig pristilbud som mulig, anbefaler vi at du fyller ut skjemaet vårt med detaljer om jobben. Dette inkluderer informasjon om ønsket plassering av utekranen, din nåværende vannforsyningssituasjon, og eventuelle spesifikke ønsker eller krav du har. Med denne informasjonen kan vi bedre vurdere arbeidets omfang og sende deg et tilpasset pristilbud.

Ofte stilte spørsmål om montering av utekran

Hvor lang tid tar det å montere en utekran?

Monteringstiden for en utekran kan variere, men de fleste enkle installasjoner fullføres innen noen få timer. Kompleksiteten i prosjektet, som å legge nye rørledninger eller tilpasse seg spesielle forhold ved din bolig, kan forlenge installasjonstiden. Vi gir et mer nøyaktig tidsanslag etter å ha vurdert de spesifikke detaljene i ditt prosjekt.

Kan jeg montere en utekran selv?

Det korte svaret er "ja", men vi anbefaler sterkt å bruke profesjonelle rørleggere for å sikre riktig montering av utekranen og unngå fremtidige problemer. Feil installasjon kan føre til vannlekkasjer, skader på hjemmet ditt, og til og med vannforurensning.

Hvordan velger jeg riktig type utekran for mitt hjem?

Valget av utekran avhenger av dine behov og de klimatiske forholdene i ditt område. Våre rørleggere kan hjelpe deg med å velge mellom standard, frostfri, eller dekorative kraner basert på bruksområdet og din beliggenhet. Vi tar hensyn til faktorer som vanntrykk, risiko for frostskader, og estetiske preferanser.

Hva skjer hvis utekranen begynner å lekke eller har andre problemer etter montering?

Kontakt oss umiddelbart for en inspeksjon og nødvendige reparasjoner for å sikre at kranen din fungerer som den skal.

Trenger du hjelp med montering av toalett? Les mer om tjenesten her.

Montering av utekran