Logo

Montering av toalett

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

HELE NORGE

HASTER DET? RING OSS

489 13 380

BLI OPPRINGT AV OSS

Ønsker du et pristilbud?

Detaljer om jobben

Montering av toalett

Tegn på at du bør skifte ut toalettet

Det er flere tegn som tyder på at toalettet ditt trenger å byttes ut:

Kontinuerlige reparasjoner: Hvis du ofte må reparere toalettet, kan det være mer kostnadseffektivt å bytte det ut.

Sprekker i porselenet: Selv små sprekker kan føre til lekkasjer og vannskader over tid.

Vanskelig å holde rent: Overflaten på eldre toaletter kan bli porøs, noe som gjør dem vanskelige å rengjøre.

Ineffektiv vannbruk: Eldre modeller bruker mer vann per skyll, noe som kan øke vannregningen.

Hyppige tette problemer: Dette kan være et tegn på at toalettets design ikke lenger er effektivt.

Illustrasjon av tegn på et toalett som bør skiftes ut.

Fordelene med å ansette fagfolk til å montere toalett:

1. Rørleggere kan faktisk fortelle deg om du trenger et nytt toalett eller om det gamle kan repareres.

De har den nødvendige erfaringen og kunnskapen til å identifisere problemer

som kanskje ikke er åpenbare, og kan ofte reparere mindre problemer som kan spare deg for kostnaden av en fullstendig utskifting.

2. Rørleggere hjelper deg med å finne det riktige toalettet for baderommet ditt.

Dette inkluderer vurdering av toalettets størrelse, vannforbruk, design og funksjoner som passer best til ditt hjem og dine behov, samtidig som det overholder lokale byggeforskrifter og standarder.

3. Rørleggere sørger for at det monterte toalettet ikke lekker noe sted.

Korrekt installasjon er nøkkelen til å unngå fremtidige problemer. Feil installasjon kan føre til lekkasjer ved basen av toalettet eller i rørsystemet, noe som kan forårsake vannskader, muggvekst og andre kostbare reparasjoner.

4. Rørleggere kan også kvitte seg med toalettet på en riktig måte, slik at du slipper å måtte håndtere det selv.

De vet hvordan man håndterer og disponerer gamle toaletter på en miljøvennlig måte, samtidig som de overholder lokale forskrifter for avfallshåndtering, noe som sparer deg for både tid og bryderi.

Hvordan monteres toalett av en rørlegger?

Å installere et nytt toalett kan virke komplisert, men for en erfaren rørlegger er det en del av daglig rutine. Her er de nødvendige stegene en rørlegger tar for å sikre at ditt nye toalett er riktig og trygt installert:

Steg 1: Måling og valg av toalett Først må rørleggeren måle størrelsen på det eksisterende toalettet eller plassen tilgjengelig på badet. Dette sikrer at det nye toalettet passer perfekt i rommet.

Steg 2: Fjerning av det gamle toalettet Rørleggeren begynner med å skru av vanntilførselen. Deretter skyller de i toalettet og fjerner resterende vann med en svamp eller bruker "water solidifier" for å forhindre at vann renner ut under fjerningen.

Steg 3: Fjerning av voksringen Neste steg er å fjerne den eksisterende voksringen fra gulvet, som er avgjørende for å sikre en tett forsegling for det nye toalettet.

Steg 4: Forberedelse til nytt toalett Rørleggeren henter det nye toalettet som skal monteres og forbereder en ny voksring for installasjonen.

Steg 5: Montering av toalettet Toalettet løftes og monteres på plass. Toaletter kan være tunge, så det kan være nødvendig med to rørleggere for denne delen av jobben.

Steg 6: Sikring av toalettet Når toalettet er på plass, skrues det fast for å sikre at det sitter stabilt og sikkert.

Steg 7: Montering av vanntanken Rørleggeren setter på plass vanntanken som passer til det monterte toalettet.

Steg 8: Testing og avsluttende justeringer Til slutt fester rørleggeren alt ordentlig, skrur på vannet og sjekker for eventuelle lekkasjer. Ved lekkasjer må de enten stramme tilkoblinger eller bytte ut voksringen for å sikre en tett forsegling.

Denne guiden gir en oversikt over de viktigste stegene en rørlegger tar ved montering av et toalett. Det er viktig å huske at rørlegging krever fagkunnskap og erfaring, spesielt for å håndtere uventede problemer som kan oppstå under installasjonen.

Hvordan monterer våre rørleggere et vegghengt toalett?

 1. Forberedelse til installasjon: Rørleggere sjekker først om veggen er sterk nok til å støtte toalettet, og at nødvendig rørleggerarbeid er på plass.
 2. Montering av toalettrammen: Rammen som støtter toalettet monteres, ofte i en forsterket vegg eller i en spesiell konstruksjon.
 3. Installering av toalettrammen: Rammen festes solid i veggen eller i konstruksjonen som er laget for formålet.
 4. Justering og festing av rammen: Rammen justeres slik at toalettet vil bli i korrekt høyde og vinkel, og deretter festes den ordentlig.
 5. Installering av spylemekanismen: Sisternen og spylemekanismen installeres, vanligvis inne i veggen.
 6. Installering av toalettskålen: Toalettskålen monteres på rammen og kobles til avløps- og vannledninger.
 7. Installering av spylerplaten: Spyleplaten monteres, som regel på veggen over toalettet, og kobles til spylemekanismen.
 8. Installering av toalettsetet og testing av toalettet: Til slutt monteres toalettsetet, og hele systemet testes for å sikre at alt fungerer som det skal.

Fordeler med vegghengte toaletter sammenlignet med gulvstående toaletter

 1. Estetikk og design: Vegghengte toaletter gir et moderne og stilrent utseende. De passer godt i moderne baderomsdesign og bidrar til en minimalistisk stil ved at sisternen er skjult i veggen.
 2. Enklere rengjøring: Uten en base på gulvet, er det enklere å rengjøre rundt et vegghengt toalett. Dette bidrar til bedre hygiene og forenkler vedlikeholdet av badet.
 3. Plassbesparende: Vegghengte toaletter tar opp mindre plass enn tradisjonelle gulvmodeller, noe som gjør dem ideelle for små baderom eller der man ønsker å maksimere tilgjengelig plass.
 4. Justerbar høyde: Høyden på et vegghengt toalett kan tilpasses under installasjon, noe som gir bedre komfort og tilgjengelighet for brukere i alle aldre og med ulike behov.
 5. Bedre holdbarhet og styrke: Til tross for sitt svevende design, er vegghengte toaletter designet for å tåle mye vekt og er generelt svært holdbare.

Farer ved å montere toalett selv:

 1. Risiko for vannskader: Ukorrekt installasjon kan føre til lekkasjer som over tid kan forårsake omfattende vannskader på badet og nærliggende områder. Reparasjoner av vannskader kan være svært kostbare.
 2. Komplisert rørleggerarbeid: Montering av toalett innebærer komplisert rørleggerarbeid. Uten riktig kunnskap og erfaring er det lett å gjøre feil som kan føre til lekkasjer eller dårlig funksjonalitet.
 3. Feil ved avløp og forsegling: Feil ved tilkobling til avløpssystemet eller dårlig forsegling, spesielt rundt voksringen, kan føre til lekkasjer og luktproblemer. Korrekt installasjon krever presisjon og forståelse av sanitærteknikk.
 4. Garanti og forsikring: Selvinstallasjon kan ofte ugyldiggjøre garantier på toalettet og kan også påvirke hjemforsikringen din. Ved skader forårsaket av feilinstallasjon kan det hende at forsikringen ikke dekker kostnadene.
 5. Sikkerhetsrisiko: Å jobbe med rørleggerarbeid innebærer potensielle sikkerhetsrisikoer, spesielt hvis prosjektet innebærer endringer i vann- og avløpssystemet eller strukturelle endringer i boligen. Uten riktig verktøy og sikkerhetskunnskap øker risikoen for personskader.

Å ansette en profesjonell rørlegger sikrer at jobben blir gjort riktig, trygt, og i henhold til alle lokale byggeforskrifter. Dette kan spare deg for tid, penger og unødvendige problemer på lang sikt.

Trenger du hjelp med montering av utekran? Les mer om tjenesten her.

Montering av toalett