Finn rørlegger nå - Rørlegger og rørleggervakt i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bergen og mer

Finn en tilgjengelig rørlegger døgnet rundt

Rørlegger SOS knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - Helt gratis!

Skriv inn nummeret ditt

Ring rørleggeren

Tjenesten er 100% gratis. Ved å trykke på knappen samtykker du til våre retningslinjer

Slik rengjør du varmepumpen din selv

Varmepumper er en fantastisk oppfinnelse som hele Norge rundt tar i bruk året rundt. Om vinteren kan man nyte et fantastisk og varmt inneklima, som gjør tilværelsen perfekt for beboerne i bygget. Varmepumper har også en god egenskap, hvor du kan reversere effekten, og få kald og behagelig luft inn i boligen når det er kaldt ute om vinteren.

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

Men for å opprettholde topp kvalitet og effektivitet, samt ivareta sikkerheten, er det viktig å vedlikeholde varmepumpen ved å rengjøre den en gang hver andre uke.

I dette innlegget skal vi gå gjennom hele prosessen som skal til for å opprettholde en bra luftkvalitet på anlegget ditt.

1. Rengjør støvfiltrene

Støvfiltrene befinner seg som regel rett innenfor lokket til anlegget. Disse skal kunne tas av så du kan rengjøre dem skikkelig. Måten de løsnes og festes, varierer fra produsent til produsent, så dersom du er usikker, eller ikke finner ut hvordan du løsner filtrene på din modell, kan du se i manualen som medfølger produktet. Har du ikke manualen tilgjengelig, ber vi deg å finne modellnummeret til enheten, for å så søke det opp. Da kan du finne manualen på nett, og lese der hvordan du skal ta av filtrene.

Skal man støvsuge eller vaske filtrene?

Det har blitt satt en del spørsmål rundt rengjøringen av filtrene. Noen produsenter mener en støvsuger burde holde for rengjøringen, mens andre sier man kan bruke litt vann og såpe. Er du usikker kan du bruke en støvsuger, da holder du deg på den trygge siden. Velger du å vaske med vann, er det uhyre viktig å la filtrene tørke godt før du setter dem på plass igjen.

2. Rengjør også lamellene som sitter bak filtrene

Disse lamellene befinner seg bak støvfiltrene, og vil hope opp litt støv etter som tiden går. Derfor er det anbefalt å støvsuge lamellene en gang i ny og ne. Bare pass på å bruk den mykeste støvsugermunnstykket du har, og sørg for å bruke en lav sugestyrke siden lamellene er nokså skjøre, så her vil du være litt mer tålmodig og forsiktig med rengjøringen.

Når du rengjør lamellene, tar du støvsugermunnstykket forsiktig inntil rillene, og jobber deg nedover til du er ferdig.

3. Hva med enheten som står utenfor?

Enheten som er utenfor har et solid deksel som beskytter mot store mengder av fremmedelementer. Likevel kan det samle seg litt på utsiden av viften. Du kan rengjøre dette med en støvsuger dersom det skulle være behov for det, men for all del, ikke bruk en vannslange eller en høytrykksspyler, da dette kan skade enheten.

Det er anbefalt å la en erfaren og sertifisert fagperson ta seg av rengjøringen av enheten, helst annethvert år. Prisene på dette varierer, men som regel kan man forvente å bruke fra 1500 til 2500 kroner på en sjekk av en fagperson.

Se video av varmepumpe-rens

Videoen er på engelsk og tar for seg en skikkelig rens av en Fujitsu varmepumpe. Men ettersom at de fleste varmepumpene er relativt like i utformingen, så bør denne videoen også kunne være til nytte for eiere av andre merke av varmepumper.

https://youtu.be/PXPEXX5WVsg

Finn en tilgjengelig rørlegger døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Skriv inn nummeret ditt

Ring rørleggeren

Tjenesten er 100% gratis. Ved å trykke på knappen samtykker du til våre retningslinjer

Kontakt rørlegger