Logo

Rørlegger når det haster – Vi hjelper deg døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

HELE NORGE

RING OSS

489 13 380

Døgnvakt – Uforpliktende tilbud – Gode priser

BLI OPPRINGT AV OSS

Slik rengjør du varmepumpen din selv

Slik rengjør du varmepumpen din selv

Varmepumper er en fantastisk oppfinnelse som hele Norge rundt tar i bruk året rundt. Om vinteren kan man nyte et fantastisk og varmt inneklima, som gjør tilværelsen perfekt for beboerne i bygget. Varmepumper har også en god egenskap, hvor du kan reversere effekten, og få kald og behagelig luft inn i boligen når det er kaldt ute om vinteren.

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

Men for å opprettholde topp kvalitet og effektivitet, samt ivareta sikkerheten, er det viktig å vedlikeholde varmepumpen ved å rengjøre den en gang hver andre uke.

I dette innlegget skal vi gå gjennom hele prosessen som skal til for å opprettholde en bra luftkvalitet på anlegget ditt.

1. Rengjør støvfiltrene

Støvfiltrene befinner seg som regel rett innenfor lokket til anlegget. Disse skal kunne tas av så du kan rengjøre dem skikkelig. Måten de løsnes og festes, varierer fra produsent til produsent, så dersom du er usikker, eller ikke finner ut hvordan du løsner filtrene på din modell, kan du se i manualen som medfølger produktet. Har du ikke manualen tilgjengelig, ber vi deg å finne modellnummeret til enheten, for å så søke det opp. Da kan du finne manualen på nett, og lese der hvordan du skal ta av filtrene.

Skal man støvsuge eller vaske filtrene?

Det har blitt satt en del spørsmål rundt rengjøringen av filtrene. Noen produsenter mener en støvsuger burde holde for rengjøringen, mens andre sier man kan bruke litt vann og såpe. Er du usikker kan du bruke en støvsuger, da holder du deg på den trygge siden. Velger du å vaske med vann, er det uhyre viktig å la filtrene tørke godt før du setter dem på plass igjen.

2. Rengjør også lamellene som sitter bak filtrene

Disse lamellene befinner seg bak støvfiltrene, og vil hope opp litt støv etter som tiden går. Derfor er det anbefalt å støvsuge lamellene en gang i ny og ne. Bare pass på å bruk den mykeste støvsugermunnstykket du har, og sørg for å bruke en lav sugestyrke siden lamellene er nokså skjøre, så her vil du være litt mer tålmodig og forsiktig med rengjøringen.

Når du rengjør lamellene, tar du støvsugermunnstykket forsiktig inntil rillene, og jobber deg nedover til du er ferdig.

3. Hva med enheten som står utenfor?

Enheten som er utenfor har et solid deksel som beskytter mot store mengder av fremmedelementer. Likevel kan det samle seg litt på utsiden av viften. Du kan rengjøre dette med en støvsuger dersom det skulle være behov for det, men for all del, ikke bruk en vannslange eller en høytrykksspyler, da dette kan skade enheten.

Det er anbefalt å la en erfaren og sertifisert fagperson ta seg av rengjøringen av enheten, helst annethvert år. Prisene på dette varierer, men som regel kan man forvente å bruke fra 1500 til 2500 kroner på en sjekk av en fagperson.

Se video av varmepumpe-rens

Videoen er på engelsk og tar for seg en skikkelig rens av en Fujitsu varmepumpe. Men ettersom at de fleste varmepumpene er relativt like i utformingen, så bør denne videoen også kunne være til nytte for eiere av andre merke av varmepumper.

https://youtu.be/PXPEXX5WVsg

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet