Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene med det sammenlignet med vedfyring?

bilde av en varmepumpe og en person i samme rom, varmepumpe pris

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Varmepumper opererer ved å overføre varme fra et kaldt til et varmt miljø ved bruk av en forsterket naturlig varmekilde. Denne teknologien gjør dem svært effektive og kan redusere strømregningen betydelig. De bruker ofte en kompressor for å øke trykket og temperaturen på gassen som sirkulerer gjennom systemet, og dette resulterer i en kraftigere varmeproduksjon. Varmepumper kan brukes til både oppvarming og kjøling av boliger, og de kommer i tre hovedtyper: luft-til-luft, luft-til-vann, og jordvarme.

Hovedtypene av varmepumper er luft-til-luft, luft-til-vann, og jordvarme:

Her er en kort oversikt over hver hovedtype:

 1. Luft-til-Luft Varmepumper:
  • Funksjon: Disse varmepumpene henter varme fra uteluften og overfører den direkte til luften inne i boligen.
  • Bruksområder: Egnet for oppvarming av rom eller områder i boligen. De fungerer også som air condition-enheter om sommeren ved å reversere prosessen og trekke varme ut av inneluften.
  • Installasjon: Relativt enkle å installere, og de krever ikke et ekstra varmetransportsystem som vannrør eller radiatorer.
 2. Luft-til-Vann Varmepumper:
  • Funksjon: Disse varmepumpene bruker uteluften til å produsere varmt vann, som deretter distribueres til vannbårne varmesystemer som gulvvarme eller radiatorsystemer.
  • Bruksområder: Ideelle for oppvarming av boligen ved bruk av vannbårne varmesystemer. De kan også bidra til produksjon av varmt tappevann.
  • Installasjon: Krever en installasjon av et vannbårent varmesystem, og er vanligvis mer komplekse å installere enn luft-til-luft-varmepumper.
 3. Jordvarme (Geotermiske) varmepumper:
  • Funksjon: Disse varmepumpene utnytter den stabile temperaturen under jordoverflaten for å hente varme. Rørleggesystemet (kollektoren) er enten horisontalt i bakken eller vertikalt i borehull.
  • Bruksområder: Velegnet for oppvarming og kjøling av boliger. Gir jevn og pålitelig varmeproduksjon uavhengig av utetemperaturen.
  • Installasjon: Krever en profesjonell installasjon som involverer graving eller boring for å legge ned rørsystemet. Det er en kostnadseffektiv løsning over tid.

Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene?

Installering av en varmepumpe har en gjennomsnittlig kostnad på rundt 25 000 kroner. Fordelene ved å investere i en varmepumpe inkluderer betydelig reduserte strømutgifter, som kan gå ned med opptil 70%. Denne enheten bidrar også til å forlenge levetiden til eksisterende varmekilder, som for eksempel oljefyrer, ved å redusere belastningen på dem. Med en varmepumpe kan du også redusere risikoen for brann ved å motvirke overoppheting.

Fordeler og ulemper sammenlignet med vedfyring:

Sammenlignet med vedfyring, som har vært en tradisjonell oppvarmingsmetode i Norge, har varmepumper flere fordeler. De er mer energieffektive, reduserer risikoen for brann, og gir muligheten for kjøling om sommeren. Varmepumper bruker mindre energi, noe som gjør dem mer miljøvennlige sammenlignet med vedfyring, som involverer forbrenning av trevirke og utslipp av klimagasser.

Fordeler og Ulemper av Varmepumper:

Fordeler:

 1. Energieffektivitet: Varmepumper er svært energieffektive og kan redusere strømregningen med opptil 75%.
 2. Miljøvennlig: Ved å bruke naturlige varmekilder, slipper varmepumper ikke ut klimagasser og er derfor et miljøvennlig alternativ.
 3. Allsidighet: Varmepumper kan brukes til både oppvarming og kjøling av boliger.
 4. Kostnadseffektivitet: På lang sikt kan varmepumper være kostnadseffektive, spesielt med tanke på energibesparelser.

Ulemper:

 1. Høyere installasjonskostnader: Initialkostnaden for installasjon av en varmepumpe kan være relativt høy, selv om dette kan oppveies av langsiktige besparelser.
 2. Avhengig av klimaforhold: Effektiviteten til varmepumper kan påvirkes av klimaforholdene, spesielt luft-til-luft-varmepumper.
 3. Regelmessig vedlikehold: Som med alle varmesystemer, krever varmepumper regelmessig vedlikehold for å sikre optimal ytelse.

Trenger du hjelp med å installere en varmepumpe? Ta kontakt her.

Les også: Slik rengjør du varmepumpen din selv

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.