Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene med det sammenlignet med vedfyring?

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Varmepumper opererer ved å overføre varme fra et kaldt til et varmt miljø ved bruk av en forsterket naturlig varmekilde. Denne teknologien gjør dem svært effektive og kan redusere strømregningen betydelig. De bruker ofte en kompressor for å øke trykket og temperaturen på gassen som sirkulerer gjennom systemet, og dette resulterer i en kraftigere varmeproduksjon. Varmepumper kan brukes til både oppvarming og kjøling av boliger, og de kommer i tre hovedtyper: luft-til-luft, luft-til-vann, og jordvarme.

Hovedtypene av varmepumper er luft-til-luft, luft-til-vann, og jordvarme:

Her er en kort oversikt over hver hovedtype:

 1. Luft-til-Luft Varmepumper:
  • Funksjon: Disse varmepumpene henter varme fra uteluften og overfører den direkte til luften inne i boligen.
  • Bruksområder: Egnet for oppvarming av rom eller områder i boligen. De fungerer også som air condition-enheter om sommeren ved å reversere prosessen og trekke varme ut av inneluften.
  • Installasjon: Relativt enkle å installere, og de krever ikke et ekstra varmetransportsystem som vannrør eller radiatorer.
 2. Luft-til-Vann Varmepumper:
  • Funksjon: Disse varmepumpene bruker uteluften til å produsere varmt vann, som deretter distribueres til vannbårne varmesystemer som gulvvarme eller radiatorsystemer.
  • Bruksområder: Ideelle for oppvarming av boligen ved bruk av vannbårne varmesystemer. De kan også bidra til produksjon av varmt tappevann.
  • Installasjon: Krever en installasjon av et vannbårent varmesystem, og er vanligvis mer komplekse å installere enn luft-til-luft-varmepumper.
 3. Jordvarme (Geotermiske) varmepumper:
  • Funksjon: Disse varmepumpene utnytter den stabile temperaturen under jordoverflaten for å hente varme. Rørleggesystemet (kollektoren) er enten horisontalt i bakken eller vertikalt i borehull.
  • Bruksområder: Velegnet for oppvarming og kjøling av boliger. Gir jevn og pålitelig varmeproduksjon uavhengig av utetemperaturen.
  • Installasjon: Krever en profesjonell installasjon som involverer graving eller boring for å legge ned rørsystemet. Det er en kostnadseffektiv løsning over tid.

Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene?

Installering av en varmepumpe har en gjennomsnittlig kostnad på rundt 25 000 kroner. Fordelene ved å investere i en varmepumpe inkluderer betydelig reduserte strømutgifter, som kan gå ned med opptil 70%. Denne enheten bidrar også til å forlenge levetiden til eksisterende varmekilder, som for eksempel oljefyrer, ved å redusere belastningen på dem. Med en varmepumpe kan du også redusere risikoen for brann ved å motvirke overoppheting.

Fordeler og ulemper sammenlignet med vedfyring:

Sammenlignet med vedfyring, som har vært en tradisjonell oppvarmingsmetode i Norge, har varmepumper flere fordeler. De er mer energieffektive, reduserer risikoen for brann, og gir muligheten for kjøling om sommeren. Varmepumper bruker mindre energi, noe som gjør dem mer miljøvennlige sammenlignet med vedfyring, som involverer forbrenning av trevirke og utslipp av klimagasser.

Fordeler og Ulemper av Varmepumper:

Fordeler:

 1. Energieffektivitet: Varmepumper er svært energieffektive og kan redusere strømregningen med opptil 75%.
 2. Miljøvennlig: Ved å bruke naturlige varmekilder, slipper varmepumper ikke ut klimagasser og er derfor et miljøvennlig alternativ.
 3. Allsidighet: Varmepumper kan brukes til både oppvarming og kjøling av boliger.
 4. Kostnadseffektivitet: På lang sikt kan varmepumper være kostnadseffektive, spesielt med tanke på energibesparelser.

Ulemper:

 1. Høyere installasjonskostnader: Initialkostnaden for installasjon av en varmepumpe kan være relativt høy, selv om dette kan oppveies av langsiktige besparelser.
 2. Avhengig av klimaforhold: Effektiviteten til varmepumper kan påvirkes av klimaforholdene, spesielt luft-til-luft-varmepumper.
 3. Regelmessig vedlikehold: Som med alle varmesystemer, krever varmepumper regelmessig vedlikehold for å sikre optimal ytelse.

Les også: Slik rengjør du varmepumpen din selv

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

Finn ut av forskjellen mellom totalrenovering og overfladisk oppussing, stegene i en totalrenovering, kostnadsestimater, faktorer som påvirker prisen, og når det er hensiktsmessig å velge hver tilnærming basert på ulike forhold som badets alder, tekniske tilstand og budsjett. Les også om viktige påminnelser om dokumentasjon og behovet for å søke godkjenning fra kommunen.

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

Man kan redusere strømregningen ved å dusje kortere, bruke energieffektive oppvarmingskilder som luft-til-luft varmepumpe og en smart varmtvannsbereder!

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

En frostsikker utekran, også kjent som en frostfri vannkran eller frostfri utekran, er en spesiell type utekran som er designet for å unngå frostskader ved å plassere vannavstengingsmekanismen langt inne i bygningen i stedet for rett bak kranen.

Hva er et blandebatteri?

Et blandebatteri hjelper oss med å kontrollere vannets temperatur ved å blande kaldt og varmt vann. Blandebatterier justerer raskt balansen mellom varmt og kaldt vann når vanntrykket endres. Dusjbatteri og servantbatteri har samme funksjon, men er tilpasset kjøkkenet og dusjen.

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Man kan spare penger ved å løse selv problemer som lekkende kraner ved å bytte ut pakninger eller O-ring, tette avløp, reparere mindre rørlekasjer, dårlig vanntrykk, løse problemet med kaldt vann og tine frosne rør.

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.