Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hvor mye sparer man med en smart varmtvannsbereder?

Bildet av en hånd som justerer temperatur på en varmtvannsbereder

Norske husholdninger bruker mest strøm på oppvarming og varmt vann

Oppvarming av boligen og vann utgjør ca. 75% av all strømforbruket i norske hjem. Lading av elbil kan utgjøre 10%, mens resten av strømforbruket skyldes belysning, tørketrommel, vaskemaskin, oppvaskmaskin og litt kjøleskap. Hvitevarer i dag er veldig energieffektive og bruker lite strøm.

Å redusere kostnader på oppvarming kan spare deg betraktelig med penger, spesielt i vintermånedene. Dette kan du gjøre ved å først finne ut av hva du bruker mest strøm på og deretter ta grep som kan redusere strømforbruket. Dette kan du gjøre ved å ta grep som for eksempel:

 1. Sørg for å ha riktig isolasjon i boligen din. Det hjelper ikke å fyre for kråkene.
 2. Sjekk om det er noen luftlekasjer rundt vinduer og dører.
 3. Installer solcellepaneler hvis det er økonomisk og praktisk mulig
 4. Ta kortere dusjer
 5. Gamle varmtvannsberedere bruker mer strøm enn de nyere og mer moderne modeller. Sjekk om det er på tide med utskifting. Les mer om det her: Hva gjør en varmtvannsbereder og hvor mye koster en ny en?
 6. Vurder å installere en smart varmtvannsbereder
 7. Her kan du lese mer om våre råd for en lavere strømregning.
NB! Ikke skru av varmtvannsberederen for å spare på oppvarmingen. Vannet bør alltid være over 60 grader for å unngå vekst av legionella bakterie.

Strømmen er billigst når det er lavest etterspørsel

De fleste gjør ting på samme tidspunktet i løpet av døgnet. De fleste står opp kl 07:00, dusjer og lager frokost. Senere på dagen skal de fleste også lage middag og dusje på kvelden. Dette fører til at strømmen blir dyrest mellom 08.00 og 09.00 om morgenen, og klokken 17.00 og 18.00 på kvelden.

Strømmen blir derfor billigere mellom klokken 22.00 og 07.00 og midt på dagen, mellom klokken 12.00 og 15.00, ifølge bestestrøm.no Ved å lade bilen eller varme opp vannet om natten kan du spare mye på strømregningen. Med en smart varmtvannsbereder kan du tilpasse og styre selv oppvarming av vannet slik at du unngår unødvendig oppvarming av vann på de dyreste tidspunktene.

Hvordan funker en smart varmtvannsbereder?

En smart varmtvannsbereder kombinerer tradisjonell varmtvannsbereder-teknologi med tilkoblingsmuligheter og automatisering for å gi bedre kontroll og effektivitet. Smarte varmtvannsberedere er vanligvis koblet til hjemmenettverket ditt via Wi-Fi, slik at du kan fjernstyre dem ved hjelp av en dedikert mobilapp på smarttelefonen eller nettbrettet ditt.

Gjennom app-styring får du muligheten til å endre temperaturinnstillinger, overvåke energiforbruket og motta varsler om eventuelle problemer. I tillegg tilbyr smarte varmtvannsberedere programmerings- og tidsstyringsfunksjoner, som lar deg planlegge tidspunkter for oppvarming av vann. Dette kan være spesielt nyttig for å senke temperaturen når du ikke er hjemme og øke den før du kommer tilbake.

Fjernovervåking er også en vanlig funksjon, som gir deg informasjon om enhetens ytelse, energiforbruk og potensielle problemer. Dette gir deg bedre kontroll og mulighet til å identifisere problemer tidlig. Energiforbruksovervåking gir innsikt i hvor mye energi enheten bruker, og noen modeller kan til og med tilpasse seg brukervaner for å levere varmt vann når det mest sannsynlig trengs.

Adaptiv teknologi lar avanserte modeller lære av dine vaner og tilpasse seg for å spare energi ved å unngå unødvendig oppvarming av vann. Du har også muligheten til fjernadgang og -kontroll, slik at du kan styre varmtvannsberederen eksternt, for eksempel når du er på jobb eller på ferie. Dette gir deg ikke bare bekvemmelighet, men også muligheten til å spare energi ved å slå av oppvarmingen når det ikke er nødvendig. Det er viktig å merke seg at funksjonene kan variere avhengig av produsent og modell, så det anbefales å sjekke spesifikasjonene før kjøp.

Hvor mye kan du spare med en smart varmtvannsbereder?

Anta at du tar en fem minutters dusj hver dag, og oppvarmingen av vannet for denne dusjen bruker omtrent 2,5 kilowattimer (kWh). Dette tilsvarer et forbruk på 75 kWh per måned.

Scenario 1: Ingen styring av varmtvannsbereder:

 • Gjennomsnittlig strømpris: 0,80 kr/kWh
 • Kostnad: 75 kWh * 0,80 kr/kWh = 60,00 kroner

Scenario 2: Styrt oppvarming med en smart varmtvannsbereder til billigste tid mellom 00:00 og 08:00:

 • Gjennomsnittlig pris per kWh i billigste time: 0,60 kr/kWh
 • Kostnad: 75 kWh * 0,60 kr/kWh = 45,00 kroner

Scenario 3: Styrt oppvarming med en smart varmtvannsbereder til billigste tid i døgnet (05:00-07:00):

 • Pris per kWh i billigste time på døgnet: 0,50 kr/kWh
 • Kostnad: 75 kWh * 0,50 kr/kWh = 37,50 kroner

Prisene er avrundet for å forenkle regnestykket. Det er verdt å merke seg at priser og støtteordninger kan variere, og disse beregningene er derfor illustrative. Totalbesparelsene vil også avhenge av individuelle bruksmønstre og andre faktorer.

Det er viktig å merke seg at de faktiske prisene og besparelsene vil variere avhengig av strømpriser, støtteordninger, skatter, avgifter, og andre lokale faktorer. Dette eksempelet gir imidlertid en indikasjon på hvordan du kan spare betydelig ved å være bevisst på tidspunktet du varmer opp vannet.

Hvordan kan en smart varmtvannsbereder bidra til kostnadsbesparelser i forhold til en konvensjonell modell?

Effektiviteten og besparelsene ved bruk av en smart varmtvannsbereder kan variere avhengig av modell, størrelse på hjemmet, bruksmønstre og regionale energipriser. Likevel kan vi gi deg noen generelle eksempler på hvordan en smart varmtvannsbereder kan bidra til energieffektivitet og kostnadsbesparelser i forhold til en konvensjonell modell:

 1. Tidsstyring og tilpasning:
  • Vanlig varmtvannsbereder: En vanlig varmtvannsbereder opprettholder vanligvis en konstant temperatur hele døgnet, uavhengig av om det er behov for varmt vann.
  • Smart varmtvannsbereder: En smart varmtvannsbereder lar deg programmere tidsskjemaer og tilpasse temperaturen basert på ditt daglige forbruk. Dette betyr at berederen kan senke temperaturen når du ikke er hjemme eller når du sover.
 2. Fjernstyring:
  • Vanlig varmtvannsbereder: Du har begrenset kontroll og må justere temperaturen manuelt på selve berederen.
  • Smart varmtvannsbereder: Du kan fjernstyre berederen via en mobilapp. Dette gjør det mulig å redusere temperaturen når du er borte og øke den før du kommer hjem, noe som gir besparelser.
 3. Læring og tilpasning:
  • Vanlig varmtvannsbereder: Opererer vanligvis uten å tilpasse seg forbruksmønstrene dine.
  • Smart varmtvannsbereder: Noen smarte modeller lærer forbruksmønstrene dine over tid og tilpasser seg deretter. Dette kan bidra til å optimalisere varmtvannsproduksjonen og minimere energiforbruket.
 4. Energiovervåking:
  • Vanlig varmtvannsbereder: Gir begrenset informasjon om energiforbruket.
  • Smart varmtvannsbereder: Gir ofte detaljert informasjon om energiforbruket, noe som gjør det lettere å identifisere områder der du kan redusere forbruket.

Hvis du har bestemt deg for å bytte ut din konvesjonelle med en smart varmtvannsbereder - ta kontakt med en rørlegger som kan hjelpe deg her.

En kort oppsummering:

 1. Norske husholdninger bruker mest strøm på oppvarming, utgjør ca. 75% av det totale forbruket.
 2. Strømmen er dyrest når etterspørselen er høy, spesielt mellom kl. 8.00 og 9.00 samt kl. 17.00 og 18.00.
 3. Smarte varmtvannsberedere kobles til hjemmenettverket via Wi-Fi, og fjernstyres med dedikert mobilapp på smarttelefon eller nettbrett.
 4. Noen smarte varmtvannsberedere lærer forbruksmønstrene over tid og tilpasser seg, optimaliserer varmtvannsproduksjonen og reduserer energiforbruket.
 5. En smart varmtvannsbereder kan utnytte billigere strøm i perioder med lav etterspørsel, for eksempel mellom 00:00-08:00 og 05:00-07:00.
 6. Hypotetisk kan oppvarming av vann på det billigste tidspunktet på døgnet redusere strømkostnadene med opptil 40%.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.