Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

historiske strømpriser, strømregning

Bildekilde: MinSpotPris.

Råd 1: Reduser strømregningen ved å bruke mindre varmt vann!

Veldig ofte dusjer vi mye lengre enn nødvendig. Oppvarming av vannet og generelt av hele huset kan koste deg mye på slutten av måneden. Derfor er det lurt å begrense tiden man bruker på å dusje og kanskje droppe å bade i badekaret veldig ofte. Det kan også være smart å sjekke strømprisene på det spesifikke tidspunktet og planlegge dusjingen når det er billigere strøm. Strømprisene time for time kan sjekkes på MinSpotPris.

Å begrense bruk av varmt vann andre steder kan også være lurt. Kanskje man kan være litt bevisst på hvor lang tid man bruker på å ta oppvasken, men også å huske på å fylle oppvaskmaskinen og vaskemaskinen til tops! Å senke temperaturen i vaskemaskinen kan også være en lur triks. Klærne må ikke alltid vaskes på 60 grader Celsius - 30 grader kan ofte gjøre jobben!

Råd 2: Sjekk VVS-systemet ditt

Lekkende rør kan forårsake en hodepine. Det kan være lurt å sjekke hele rørsystemet innimellom for å finne ut at om det er sprekk som øker strømregningen og vanngebyret. Det kan hende at for eksempel kraner drypper litt eller at varmvannsberederen bør skiftes ut. Her kan det være lurt å ringe til en rørlegger som kan sjekke at alt funker som det skal.

Les også: Hvordan bytte et blandebatteri selv!

Råd 3: Installer en luft-til-luft varmepumpe for et redusert strømforbruk

En luft-til-luft varmepumpe funker ved å hente inn kald luft utenfor huset som går gjennom en prosess som til slutt avgir varm luft. Varmepumper kan også brukes til å kjøle ned huset, noe som gjør dem svært allsidige.

Det som gjør spesielt luft-til-luft varmepumper til en smart løsning hvis man vil spare på strømregningen er fordi at varmepumper gir mer termisk energi (varme) enn den elektriske energien de forbruker. Dette forholdet kalles vanligvis ytelseskoeffisient (COP). En COP på 3 betyr for eksempel at varmepumpen gir tre ganger mer varmeenergi enn den elektriske energien den bruker. Moderne varmepumper kan ha høy COP, noe som gjør dem energieffektive.

Varmepumpen utnytter eksisterende varmeenergi fra uteluften. Selv ved lave temperaturer inneholder luften energi som kan utvinnes og overføres til innsiden av bygningen. Varmepumper kan derfor være et energieffektivt alternativ for oppvarming, spesielt i områder med moderate vintertemperaturer. Det er også verdt å merke seg at luft-til-luft varmepumper også kan brukes for kjøling ved å reversere prosessen, noe som gjør dem svært allsidige.

Sjekk ut også: Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene med det sammenlignet med vedfyring?

Råd 4: Spar strømmen med en smart varmtvannsbereder

En smart varmtvannsbereder funker ved å enten styres automatisk eller ved at du styrere den gjennom en app. Her kan man bestemme når den skal varme opp vannet og heller bruke den når strømmen er billig.

Ikke skru den av! Det er viktig at varmtvannsbereder ligger konstant på minst 75 grader Celsius. Grunnen til dette er at lavere temperatur kan gode forutsetninger for vekst av legionella-bakterien. Dersom varmtvannsberederen har vært skrudd av i en periode, så anbefaler vi at du ikke dusjer før vannet har nådd 75 grader.

På hytter er det heller ikke lurt å skru av varmtvannsberederen for å spare på strømregningen. Her kan man risikerer at vannet fryser og i verste fall ødelegger varmtvannsberederen, rørene og førere til en vannskade på hytten.

Råd 5: Installer vannbåren varme og reduser strømforbruket over tid

I noen tilfeller er vannbåren varme den riktige løsningen. Varmepumper funker supert for åpne planløsninger, men med vannbåren varme har man bedre temperaturkontroll i hvert rom gjennom bruk av individuelle termostater og sonekontroll. Dette reduserer behovet for å oppvarme eller kjøle hele bygningen, spesielt i områder som ikke er i bruk.

Vannbåren varme gir jevnere varmefordeling i et rom sammenlignet med noen luftbaserte varmesystemer. Dette kan redusere behovet for å overopphette rommet for å oppnå ønsket komfort, og dermed redusere strømforbruket.

Vannbåren varme kan også bruke solenergi eller geotermisk energi fra jorden under seg. Å stole på naturlige og pålitelige energikilder gir ikke bare økonomisk stabilitet, men sikrer også en jevn og kostnadseffektiv oppvarming over tid. Dette bidrar til å redusere sårbarheten for prissvingninger på energimarkedet. Den forutsigbare karakteren til vannbåren varme gjør den spesielt tiltrekkende for de som ønsker å dempe bekymringene knyttet til høye strømregninger.

Les også: Hva koster vannbåren varme i huset, og lønner det seg?

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.