Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

historiske strømpriser, strømregning

Bildekilde: MinSpotPris.

Råd 1: Reduser strømregningen ved å bruke mindre varmt vann!

Veldig ofte dusjer vi mye lengre enn nødvendig. Oppvarming av vannet og generelt av hele huset kan koste deg mye på slutten av måneden. Derfor er det lurt å begrense tiden man bruker på å dusje og kanskje droppe å bade i badekaret veldig ofte. Det kan også være smart å sjekke strømprisene på det spesifikke tidspunktet og planlegge dusjingen når det er billigere strøm. Strømprisene time for time kan sjekkes på MinSpotPris.

Å begrense bruk av varmt vann andre steder kan også være lurt. Kanskje man kan være litt bevisst på hvor lang tid man bruker på å ta oppvasken, men også å huske på å fylle oppvaskmaskinen og vaskemaskinen til tops! Å senke temperaturen i vaskemaskinen kan også være en lur triks. Klærne må ikke alltid vaskes på 60 grader Celsius - 30 grader kan ofte gjøre jobben!

Råd 2: Sjekk VVS-systemet ditt

Lekkende rør kan forårsake en hodepine. Det kan være lurt å sjekke hele rørsystemet innimellom for å finne ut at om det er sprekk som øker strømregningen og vanngebyret. Det kan hende at for eksempel kraner drypper litt eller at varmvannsberederen bør skiftes ut. Her kan det være lurt å ringe til en rørlegger som kan sjekke at alt funker som det skal.

Les også: Hvordan bytte et blandebatteri selv!

Råd 3: Installer en luft-til-luft varmepumpe for et redusert strømforbruk

En luft-til-luft varmepumpe funker ved å hente inn kald luft utenfor huset som går gjennom en prosess som til slutt avgir varm luft. Varmepumper kan også brukes til å kjøle ned huset, noe som gjør dem svært allsidige.

Det som gjør spesielt luft-til-luft varmepumper til en smart løsning hvis man vil spare på strømregningen er fordi at varmepumper gir mer termisk energi (varme) enn den elektriske energien de forbruker. Dette forholdet kalles vanligvis ytelseskoeffisient (COP). En COP på 3 betyr for eksempel at varmepumpen gir tre ganger mer varmeenergi enn den elektriske energien den bruker. Moderne varmepumper kan ha høy COP, noe som gjør dem energieffektive.

Varmepumpen utnytter eksisterende varmeenergi fra uteluften. Selv ved lave temperaturer inneholder luften energi som kan utvinnes og overføres til innsiden av bygningen. Varmepumper kan derfor være et energieffektivt alternativ for oppvarming, spesielt i områder med moderate vintertemperaturer. Det er også verdt å merke seg at luft-til-luft varmepumper også kan brukes for kjøling ved å reversere prosessen, noe som gjør dem svært allsidige.

Sjekk ut også: Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene med det sammenlignet med vedfyring?

Råd 4: Spar strømmen med en smart varmtvannsbereder

En smart varmtvannsbereder funker ved å enten styres automatisk eller ved at du styrere den gjennom en app. Her kan man bestemme når den skal varme opp vannet og heller bruke den når strømmen er billig.

Ikke skru den av! Det er viktig at varmtvannsbereder ligger konstant på minst 75 grader Celsius. Grunnen til dette er at lavere temperatur kan gode forutsetninger for vekst av legionella-bakterien. Dersom varmtvannsberederen har vært skrudd av i en periode, så anbefaler vi at du ikke dusjer før vannet har nådd 75 grader.

På hytter er det heller ikke lurt å skru av varmtvannsberederen for å spare på strømregningen. Her kan man risikerer at vannet fryser og i verste fall ødelegger varmtvannsberederen, rørene og førere til en vannskade på hytten.

Råd 5: Installer vannbåren varme og reduser strømforbruket over tid

I noen tilfeller er vannbåren varme den riktige løsningen. Varmepumper funker supert for åpne planløsninger, men med vannbåren varme har man bedre temperaturkontroll i hvert rom gjennom bruk av individuelle termostater og sonekontroll. Dette reduserer behovet for å oppvarme eller kjøle hele bygningen, spesielt i områder som ikke er i bruk.

Vannbåren varme gir jevnere varmefordeling i et rom sammenlignet med noen luftbaserte varmesystemer. Dette kan redusere behovet for å overopphette rommet for å oppnå ønsket komfort, og dermed redusere strømforbruket.

Vannbåren varme kan også bruke solenergi eller geotermisk energi fra jorden under seg. Å stole på naturlige og pålitelige energikilder gir ikke bare økonomisk stabilitet, men sikrer også en jevn og kostnadseffektiv oppvarming over tid. Dette bidrar til å redusere sårbarheten for prissvingninger på energimarkedet. Den forutsigbare karakteren til vannbåren varme gjør den spesielt tiltrekkende for de som ønsker å dempe bekymringene knyttet til høye strømregninger.

Les også: Hva koster vannbåren varme i huset, og lønner det seg?

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.