Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva gjør en varmtvannsbereder og hvor mye koster en ny en?

bilde av en rørlegger som fikser en varmtvannsbereder, varmtvannsberedr pris

Hva er en varmtvannsbereder?

En varmtvannsbereder er et apparat som ikke bare lagrer, men også vedlikeholder en konstant temperatur på vann. Den utgjør en integral del av vannforsyningssystemet i moderne boliger, strategisk plassert for å levere varmt vann på en pålitelig måte. Mens elektriske varmtvannsberedere er de mest vanlige, finnes det også gass- og oljedrevne alternativer. Elektriske varmtvannsberedere bruker strøm til å varme opp vannet i en tank, mens gassdrevne modeller utnytter gass for oppvarming.

Typer varmtvannsberedere

Varmtvannsberedere finnes i flere varianter, inkludert:

  • Elektriske varmtvannsberedere: Den mest utbredte typen i moderne boliger, de bruker elektrisitet til å varme opp vannet i tanken.
  • Gassdrevne varmtvannsberedere: Selv om de er dyrere ved anskaffelse og installasjon, er de mer energieffektive og har raskere oppvarmingstid.
  • Oljedrevne varmtvannsberedere: Mindre vanlige, men effektive alternativer, spesielt for områder uten tilgjengelighet til gass eller strøm.

Hvordan velge riktig type for husholdningen din

For å velge riktig varmtvannsbereder for ditt hushold, må du ta hensyn til flere faktorer:

  • Størrelse: Det er viktig å matche tankens størrelse med husholdningens behov for å sikre tilstrekkelig varmtvannstilførsel.
  • Energiforbruk: Vurder kostnader og tilgjengelighet av strøm, gass eller olje i ditt geografiske område.
  • Familiestørrelse: Større familier kan kreve beredere med høyere kapasitet for å møte økt etterspørsel.

Fordeler og ulemper mellom elektriske og gassdrevne varmtvannsberedere

Å velge mellom en elektrisk og en gassdreven varmtvannsbereder innebærer en avveining av fordeler og ulemper.

Elektriske varmtvannsberedere er vanligvis rimeligere ved anskaffelse, men gassdrevne beredere er mer energieffektive og har raskere oppvarmingstid.

Elektriske varmtvannsberedere kan være enklere å installere, mens gassdrevne modeller har lavere driftskostnader over tid. Det er viktig å vurdere lokale energipriser og tilgjengelighet for å ta en informert beslutning basert på dine behov og budsjettkrav.

Tegn på at det er tid for utskiftning

Selv om varmtvannsberedere generelt har en levetid på 10-12 år, kan tegn på slitasje eller korrosjon indikere behov for utskifting. Regelmessig inspeksjon for lekkasjer og nøye temperaturkontroll er avgjørende for å oppdage potensielle problemer.

Ta kontakt med en rørlegger hvis du mener at det er på tide for utskiftning av varmtvannsberederen din!

Kostnader ved utskiftning av varmtvannsberederen

Prisene på en ny varmtvannsbereder varierer avhengig av størrelse, type og merke. Prisene inkluderer normalt alle materialer, innkjøp av berederen, fjerning og retur av den gamle berederen, samt miljøgebyr. For en komplett pakke, inkludert arbeid og materialer, opprydding og fjerning av den gamle berederen, kan du forvente å betale rundt 15.000,- kroner.

En veiledende pris for montering av en standard varmtvannsbereder på 200 liter er fra kr 18.990,- inkludert mva. For en bereder på 300 liter vil den veiledende prisen være fra kr 22.290,- inkludert mva. Det er viktig å merke seg at spesifikke behov og eventuelle tilpasninger kan påvirke den endelige kostnaden, og det anbefales å konsultere fagfolk for en nøyaktig vurdering basert på dine individuelle krav. Ring er rørlegger for en uforpliktende samtale her.

Prisen ved montering eller utskifting av varmtvannsberederen avhenger av flere faktorer som kan påvirke kostnadene. Generelt sett er utgangspunktet for prisene basert på fastpris for utskifting av bereder, forutsatt at plasseringen forblir uendret, og at eksisterende rør kan gjenbrukes og kobles over på den nye berederen. Dersom du ønsker å endre plasseringen, for eksempel ved å flytte den til et annet rom, vil dette kreve endringer i vannrørene og eventuelt tilslutning til et nytt sluk, med påfølgende økning i prisen.

Hvis du ønsker en større bereder, en ekspressbereder eller en som passer inn i kjøkkenskapet (benkebereder), vil kostnadene være noe høyere enn det som er angitt her. Videre, hvis du velger å oppgradere til en variant med ekspress oppvarming, vil prisen øke med omtrent 4.000,- kroner.

Oppsummering: En grundig forståelse av varmtvannsberedere, inkludert deres typer, valgkriterier, fordeler og ulemper, samt tegn på behov for utskifting, er nødvendig for å sikre en pålitelig og kostnadseffektiv varmtvannsforsyning i hjemmet ditt. Ved å nøye vurdere dine spesifikke behov, kan du velge riktig varmtvannsbereder og opprettholde en jevn varmtvannstilførsel.

Les også "Hva koster en varmepumpe, og hva er fordelene med det sammenlignet med ved?" og "Hva koster vannbåren varme i huset, og lønner det seg?".

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.