Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Nå er det på tide å ta vannsjekken

Ifølge finansnorge oppdages det en vannskade i gjennomsnitt hvert åttende minutt. Ta vannsjekken i dag for å sikre deg om det ikke du blir det neste offeret for vannskader.

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

I 2012 betalte forsikringsselskaper 3,4 milliarder kroner i erstatning etter vannskader i private hus og hytter. Hele 78 500 vannskader ble meldt inn. Alikevel er det ikke alle vannskader som dekkes av forsikring. Derfor har vi i Rørlegger SOS tatt mange forhåndsregler for å forsikre deg om at du ikke får et unødvendig sjokk av ditt forsikringsselskap.

Det er viktig å forsikre seg om akkurat hva din forskningsplan dekker. Men det er ikke alt som er viktig, det er også kjempeviktig at du kun utnytter deg av profesjonelle rørleggere som har alt på stell. Hvis en rørlegger ikke har de nødvendige godkjenningene og papirene, så er det ikke sikkert at arbeider blir dekket hvis noe skulle gå galt.

Sjekk ut også: Hva er en vannskade, og dekkes det av forsikring?

Hva er en vannsjekk?

Vannsjekken en viktig del av forebyggende vedlikehold for å sikre at alle vanninstallasjoner fungerer som de skal og for å minimere risikoen for vannskader.

Vannsjekk er en grundig inspeksjon av hele vannsystemet i boligen din. Å identifisere potensielle problemer i blandebatterier, rør, sluker, og andre vannrelaterte komponenter er avgjørende for å forhindre vannskader og vedlikeholde en pålitelig vanninfrastruktur i hjemmet.

Det er veldig viktig med en lovlig vannsjekk

Pia Cecilie Høst hos Forbrukerrådet sier til DNB Eiendom sier at siden det er dyrt med håndverker så blir mange fristet til å gjøre ting svart. Dette er det mange som angrer på i ettertid.

Ikke bare er svart arbeid ulovlig, Anders Liesner som er advokat i Husiernes Landsforbund sier at man også kan risikere fengselsstraff eller i beste fall høye bøter hvis man tilbyr eller utnytter seg av svart arbeid. Det er også veldig lite sannsynlig på at din klage på svart arbeid blir tatt seriøst hvis noe ikke går som det skal.

Useriøst arbeid følger også huset og kan noen ganger påvirke nye kjøpere. Derfor er det best å bare utnytte seg av lovlig arbeid som er utført av godkjente fagpersoner. Hvis ikke kan mange ting gå galt, og forsikringsselskapet kan velge å ikke dekke skader som er påført av ikke-godkjente håndverkere. Derfor har Rørlegger SOS bare godkjente samarbeidspartnere som oppfyller alle krav og lover.

For å være på den sikre siden, spør alltid om kvittering og papirarbeid på arbeid som gjøres. Hos Rørlegger SOS kan du være sikker på at alle våre rørlegger-partnere har de nødvendige papirene og du får alltid en kvittering for arbeidet som ble gjort!

Hvorfor er vannsjekk er viktig?

Vannsjekk er den beste måten å forsikre deg for at alt du har av rør, vannførende installasjoner og hvitevarer fungerer som det skal og ikke påfører vannskader på din bolig. Vannskader kan påføre din bolig skader for mange hundretusener av kroner. Derfor kan du ofte spare mye penger på og bestille en vannsjekk.

Her er noen flere grunner til hvorfor det er viktig med en vannsjekk:

  1. Helse og sikkerhet: En vannsjekk kan avdekke tilstedeværelsen av skadelige stoffer, som bakterier, virus, parasitter eller kjemikalier, som kan utgjøre en helsefare for de som bruker vannet. Å sikre at vannet er trygt å drikke er avgjørende for helsen til beboerne eller brukerne av eiendommen.
  2. Kvalitetssikring: Ved å gjennomføre en vannsjekk kan man evaluere vannkvaliteten og identifisere eventuelle problemer som påvirker farge, smak, lukt eller klarhet. Dette er spesielt relevant for drikkevannsforsyning og bruk i matlaging.
  3. Forebygging av husholdningsproblemer: En vannsjekk kan avdekke mineraler og partikler som kan føre til avleiringer i rør og apparater, for eksempel kalkavleiringer. Dette kan redusere effektiviteten til varmtvannssystemer og andre apparater som bruker vann.

Våre dyktige samarbeidspartnere kan hjelpe deg med å utføre en vannsjekk. Når våre dyktige rørlegger-samarbeidspartnere utfører en vannsjekk så vil de sjekke at dine rør er tette. De kommer også til å inspisere alle dine vannførende installasjoner. Vaskemaskin, oppvaskmaskin, toalett og dusj er bare noe av det som vil bli sjekket. Hvis noe galt blir oppdaget så vil vår rørlegger-samarbeidspartnere tilby deg en god pris for å fikse dine hvitevarer, rør og rørtekniske installasjoner.

Finn din lokale rørlegger på toppen av nettsiden. Tast inn ditt telefonnummer for så å velge din region, så vil vi videresende deg til din lokale rørlegger.

Vannskader er farlig for helsen

En vannsjekk er ikke bare lurt for økonomiske grunner, men også for helsemessige årsaker. Huseierne skriver at ifølge en undersøkelse foretatt av Folkehelseinstituttet så har hele tre av ti boliger fuktskader.

Seniorforsker Johan Øvrevik i Folkehelseinstituttet sier at personer som lever i fuktutsatte boliger er mer utsatte for mange helseproblemer. Disse helseproblemene er blant annet pustebesvær, hoste, piping i brystet, astma, bronkitt og luftveisinfeksjoner.

Fuktskader i bolig kan også lede til symptomer som hodepine, konsentrasjonsproblemer og tretthet.

For å være på den sikre siden, utfør en vannsjekk hvert eller annethvert år. Hvis det er lenge siden du har utført en vannsjekk, ring vår rørlegger-samarbeidspartner i ditt nærområde.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

Finn ut av forskjellen mellom totalrenovering og overfladisk oppussing, stegene i en totalrenovering, kostnadsestimater, faktorer som påvirker prisen, og når det er hensiktsmessig å velge hver tilnærming basert på ulike forhold som badets alder, tekniske tilstand og budsjett. Les også om viktige påminnelser om dokumentasjon og behovet for å søke godkjenning fra kommunen.

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

Man kan redusere strømregningen ved å dusje kortere, bruke energieffektive oppvarmingskilder som luft-til-luft varmepumpe og en smart varmtvannsbereder!

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

En frostsikker utekran, også kjent som en frostfri vannkran eller frostfri utekran, er en spesiell type utekran som er designet for å unngå frostskader ved å plassere vannavstengingsmekanismen langt inne i bygningen i stedet for rett bak kranen.

Hva er et blandebatteri?

Et blandebatteri hjelper oss med å kontrollere vannets temperatur ved å blande kaldt og varmt vann. Blandebatterier justerer raskt balansen mellom varmt og kaldt vann når vanntrykket endres. Dusjbatteri og servantbatteri har samme funksjon, men er tilpasset kjøkkenet og dusjen.

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Man kan spare penger ved å løse selv problemer som lekkende kraner ved å bytte ut pakninger eller O-ring, tette avløp, reparere mindre rørlekasjer, dårlig vanntrykk, løse problemet med kaldt vann og tine frosne rør.

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.