Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hvor mye koster mikrosement og hva kan det brukes til?

Hva er mikrosement?

Mikrosement, også kjent som mikrobetong eller mikrocement, er et allsidig byggemateriale som brukes til å gi glatte og tynne overflater med et moderne og elegant utseende. Mikrosement består vanligvis av sement, sand, polymerer og andre tilsetningsstoffer. Mikrosement er kjent for sin evne til å binde seg til ulike underlag, inkludert betong, fliser, gips, tre og metall.

Mikrosement er vanligvis påført i tynne lag, vanligvis mindre enn 3 millimeter. Dette gjør det til et ideelt materiale for å oppnå glatte overflater uten å legge til mye vekt. Det er også vanntett og det kommer i ulike farger, noe som gir mulighet for kreative design og en allsidig bruk. Mikrosement brukes vanligvis til gulv, vegger, benkeplater, trapper, bassengområder og andre overflater for å gi et moderne og minimalistisk uttrykk.

Det er også viktig å merke seg at mikrosement krever nøye forberedelser av overflater for å sørge for vanntetthet og holdbarhet. Derfor anbefales det å kontakte erfarne fagfolk for installasjon av mikrosementprodukter.

Hva kan mikrosement brukes til?

et bilde av mikrosement på gulvet, mikrosement
 1. Gulv: Mikrosement kan påføres direkte på eksisterende gulvflater, inkludert betong, fliser eller tre. Det gir en jevn og sømløs overflate som passer godt for moderne og minimalistiske interiørdesign.
 2. Vegger: Mikrosement kan brukes på veggflater, og det gir mulighet for å skape en jevn overflate uten synlige fuger. Dette gir rommet et rent og moderne utseende.
 3. På bad: Mikrosement er vanntett etter herding, og det gjør det egnet for bruk i baderom. Det kan brukes på gulv, vegger, dusjhjørner og til og med badekar for å skape en enhetlig og vanntett overflate.
 4. Kjøkken: Mikrosement er egnet for benkeplater og gulv på kjøkkenet. Den glatte overflaten gjør det enkelt å rengjøre, og det gir kjøkkenet et moderne preg.
 5. Trapper: Mikrosement kan brukes på trappetrinn og stigerør for å gi en jevn overflate og et moderne designelement.
 6. Møbler: Noen ganger brukes mikrosement til å dekke møbler, som bordplater eller benkeplater, for å gi dem et moderne og holdbart utseende.
 7. Utendørs: Mikrosement kan også brukes utendørs på terrasser, gårdsplasser eller bassengområder for å skape en enhetlig og moderne overflate.
bilde av en komode med mikrosement på overflaten, mikrosement
Mikrosement kan brukes til å pusse opp møbler, for å gi dem en friskere utseende.

Hva er pris på mikrosement?

Prisen for å installere mikrosement varierer avhengig av flere faktorer, men i gjennomsnitt ligger den vanligvis mellom 2 500 og 3 500 kroner per kvadratmeter. Denne prisen dekker både materialet og profesjonell utførelse av arbeidet. Dersom du velger å kjøpe mikrosement selv og legge det på egenhånd, må du regne med en kostnad på omtrent 700 til 1 000 kroner per kvadratmeter.

Ved sammenligning med flislegging av badet, er det viktig å merke seg at prisen for flislegging varierer avhengig av områdets størrelse, valg av fliser og behovet for avretting av underlaget. Normalt sett ligger prisen for flislegging på rundt 1500 - 2000 kroner per kvadratmeter, og dette inkluderer både arbeidet og materialene. Det er imidlertid viktig å påpeke at kostnadene for flislegging ikke inkluderer riving av gamle fliser, noe som kan øke totalkostnadene ytterligere. I slike tilfeller kan det være mer kostnadseffektivt å velge mikrosement som et alternativ for oppussing av badet, spesielt hvis man ønsker å legge mikrosement direkte over de eksisterende flisene uten å rive dem. Dette kan potensielt redusere arbeids- og materialkostnadene betydelig.

Hva er fordelene og ulempene med mikrosement?

Fordeler med mikrosement:

 • Estetikk: Mikrosement gir et moderne og stilig utseende. Det finnes i ulike farger og teksturer, og det gir muligheter for kreative design og tilpasning.
 • Allsidighet: Kan brukes på forskjellige overflater som gulv, vegger, benkeplater og møbler. Dette gjør det til et allsidig materiale for interiørdesign.
 • Tynnere lag: Mikrosement kan påføres i tynne lag, noe som gjør det lettere og lettere enn tradisjonelle materialer som fliser.
 • Sprekkresistent: På grunn av sin tynne natur kan mikrosement være mindre utsatt for sprekker sammenlignet med tykkere materialer som fliser.
 • Enkel vedlikehold: Overflaten kan forsegles for å gjøre den mer motstandsdyktig mot flekker og enklere å rengjøre. Generelt krever det mindre vedlikehold enn tradisjonelle gulv- og veggmaterialer.

Ulemper med mikrosement:

 • Krever faglig kompetanse: Påføring av mikrosement krever presisjon og faglig kompetanse. Uerfarne personer kan finne det utfordrende å oppnå et profesjonelt resultat.
 • Pris: Mikrosement kan være dyrere enn noen tradisjonelle materialer, spesielt når det inkluderer profesjonell installasjon. Dette kan begrense budsjettet for noen prosjekter.
 • Følsomhet for skarpe gjenstander: Mikrosement er ikke like motstandsdyktig mot riper som noen andre materialer. Skarpe gjenstander kan skade overflaten over tid.
 • Tidkrevende installasjon: Påføring av mikrosement kan være tidkrevende, spesielt hvis det gjelder større områder. Det er viktig å være forberedt på tørketider mellom påføringer.
 • Påvirket av underlaget: Overflaten det påføres på, må være solid og godt forberedt. Ujevnheter eller skader i underlaget kan påvirke resultatet negativt.

Vurderer du å legge på mikrosement selv? Les om hvordan du legger på mikrosement selv steg for steg.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.