Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva er rør i rør, og hvorfor er det bedre?

bilde av et korrodert rør, rør i rør

Rør i rør-systemer, også kjent som RIR, har revolusjonert måten vi transporterer varmt eller kaldt vann gjennom bygninger. Denne innovative tilnærmingen til rørleggerarbeid gir en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle rørsystemer. La oss utforske hva rør i rør er, hvorfor det anses som bedre enn andre typer rør, og nøye veie fordeler og ulemper.

Hva er rør i rør?

Rør i rør-systemer innebærer å plassere et indre rør laget av slitesterke materialer som polyetylen, inni et ytre rør laget av stål, plast eller jern. Denne konstruksjonen gir ekstra beskyttelse og effektivitet når det gjelder transport av væsker, gasser eller andre flytende stoffer gjennom bygninger.

Hvorfor er rør i rør bedre?

Pålitelighet og sikkerhet:
Rør i rør-systemer er kjent for sin pålitelighet og sikkerhet. Laget av høykvalitets rustfritt stål eller aluminium, er disse systemene motstandsdyktige mot korrosjon og riper, noe som gir ekstra holdbarhet.

Fleksibilitet og enkel installasjon:
Denne typen systemer er svært fleksible og tilpassbare, noe som gjør dem ideelle for bygninger med begrenset plass. Enkelheten i installasjonen gjør dem kostnadseffektive og reduserer behovet for omfattende ledninger og kabler.

Effektiv transport:
Rør i rør-systemer kan transportere større mengder væsker eller gasser, og er ideelle for steder som krever høy flyt og temperatursensitivitet. Dette gjør dem spesielt egnet for industrielle og kommersielle bygninger.

Fordeler og ulemper med rør i rør

Fordeler:
Enkel installasjon og vedlikehold:
Rør i rør-systemer er enklere å installere og krever minimalt vedlikehold, noe som gjør dem kostnadseffektive og driftssikre.

Fleksibilitet:
Rør i rør tilpasses lett forskjellige bygningsstrukturer og plassforhold.

Høy transportkapasitet:
Rør i rør kan håndtere store mengder væsker og gasser, ideelt for bygninger med høye energibehov.


Ulemper:
Kostnad:
Rør i rør-systemer kan være dyre å implementere.

Sårbarhet for lekkasjer:
De er mer utsatt for lekkasjer sammenlignet med tradisjonelle rørsystemer.

Vedlikeholdsbehov:
Riktig vedlikehold er nødvendig for å unngå kostbare reparasjoner.

Konklusjon

Rør i rør-systemer har definitivt endret landskapet innen rørleggerarbeid, og deres fordeler oppveier ofte ulempene. Systemes pålitelighet, enkle installasjon og evne til å håndtere store mengder væsker gjør rør i rør til et attraktivt valg for moderne bygninger. For de som vurderer å oppgradere sine rørsystemer, kan rør i rør være svaret for å oppnå effektiv og pålitelig vanntransport.

Kontakt oss her hvis du vurderer å installere rør i rør hjemme hos deg eller i bedriften din!

Les også:

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.