Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva er rør i rør, og hvorfor er det bedre?

bilde av et korrodert rør, rør i rør

Rør i rør-systemer, også kjent som RIR, har revolusjonert måten vi transporterer varmt eller kaldt vann gjennom bygninger. Denne innovative tilnærmingen til rørleggerarbeid gir en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle rørsystemer. La oss utforske hva rør i rør er, hvorfor det anses som bedre enn andre typer rør, og nøye veie fordeler og ulemper.

Hva er rør i rør?

Rør i rør-systemer innebærer å plassere et indre rør laget av slitesterke materialer som polyetylen, inni et ytre rør laget av stål, plast eller jern. Denne konstruksjonen gir ekstra beskyttelse og effektivitet når det gjelder transport av væsker, gasser eller andre flytende stoffer gjennom bygninger.

Hvorfor er rør i rør bedre?

Pålitelighet og sikkerhet:
Rør i rør-systemer er kjent for sin pålitelighet og sikkerhet. Laget av høykvalitets rustfritt stål eller aluminium, er disse systemene motstandsdyktige mot korrosjon og riper, noe som gir ekstra holdbarhet.

Fleksibilitet og enkel installasjon:
Denne typen systemer er svært fleksible og tilpassbare, noe som gjør dem ideelle for bygninger med begrenset plass. Enkelheten i installasjonen gjør dem kostnadseffektive og reduserer behovet for omfattende ledninger og kabler.

Effektiv transport:
Rør i rør-systemer kan transportere større mengder væsker eller gasser, og er ideelle for steder som krever høy flyt og temperatursensitivitet. Dette gjør dem spesielt egnet for industrielle og kommersielle bygninger.

Fordeler og ulemper med rør i rør

Fordeler:
Enkel installasjon og vedlikehold:
Rør i rør-systemer er enklere å installere og krever minimalt vedlikehold, noe som gjør dem kostnadseffektive og driftssikre.

Fleksibilitet:
Rør i rør tilpasses lett forskjellige bygningsstrukturer og plassforhold.

Høy transportkapasitet:
Rør i rør kan håndtere store mengder væsker og gasser, ideelt for bygninger med høye energibehov.


Ulemper:
Kostnad:
Rør i rør-systemer kan være dyre å implementere.

Sårbarhet for lekkasjer:
De er mer utsatt for lekkasjer sammenlignet med tradisjonelle rørsystemer.

Vedlikeholdsbehov:
Riktig vedlikehold er nødvendig for å unngå kostbare reparasjoner.

Konklusjon

Rør i rør-systemer har definitivt endret landskapet innen rørleggerarbeid, og deres fordeler oppveier ofte ulempene. Systemes pålitelighet, enkle installasjon og evne til å håndtere store mengder væsker gjør rør i rør til et attraktivt valg for moderne bygninger. For de som vurderer å oppgradere sine rørsystemer, kan rør i rør være svaret for å oppnå effektiv og pålitelig vanntransport.

Kontakt oss her hvis du vurderer å installere rør i rør hjemme hos deg eller i bedriften din!

Les også:

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.