Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hvor mye får en rørlegger i lønn? Les om faktorer som påvirker lønnen

Gjennomsnittlig lønn for rørleggere i Norge

et bilde av rørlegger sin lønn fordelt på år og kjønn, lønn rørlegger

En gjennomsnittlig årslønn for rørleggere i Norge varierer, vanligvis ligger den på 450 000 - 600 000 kr i året (2022). Lønnen kan imidlertid påvirkes av flere faktorer, inkludert erfaringsnivå, arbeidssted og bransjespesifikke forhold. For en grundig forståelse av lønnslandskapet for rørleggere er det essensielt å ta hensyn til disse variablene:

1. Timelønn og erfaringsnivå

Statistisk sentralbyrå (2022) rapporterer en gjennomsnittlig timelønn på 287 kroner for rørleggere i Norge og en årslønn på 560 280 kr. Denne variasjonen illustrerer at erfaring spiller en betydelig rolle i å forme lønnsnivået for en rørlegger.

2. Geografisk påvirkning

Geografisk plassering er en annen vesentlig faktor. Rørleggere i sentrale byområder, som Oslo, har generelt sett høyere lønninger sammenlignet med de som arbeider i distrikter. Byenes høye levestandard og etterspørsel etter rørleggertjenester påvirker positivt lønnsnivået.

3. Yrkeskarriere og potensiell høyere inntekt for rørleggere

Rørleggere med lang erfaring og spesialisert kompetanse har betydelig potensiale til å øke inntektene. De som jobber i bransjer med høy etterspørsel, som vann- og avløpsverk, har muligheter for å tjene betydelige bonuser og provisjoner i tillegg til fast lønn.

4. Andre faktorer som påvirker rørleggerens lønn

Andre faktorer som kan påvirke lønnen inkluderer bedriftsstørrelse, spesialisering innenfor rørleggerfaget, samt eventuell høyere utdanning. De med ekstra ferdigheter eller sertifiseringer kan forvente bedre lønnsbetingelser.

Gjennomsnittslønn for kvinnelige og mannlige rørleggere: En lønnsforskjell på 16%

I rørleggerbransjen viser statistikken en tydelig lønnsforskjell mellom kvinnelige og mannlige arbeidstakere. Ifølge SSB fra 2022 tjener kvinnelige rørleggere i gjennomsnitt 38,700 NOK per måned, mens deres mannlige kolleger har en gjennomsnittslønn på 45,780 NOK per måned. Dette utgjør en lønnsforskjell på 16%, der kvinner i bransjen gjennomsnittlig tjener 16% mindre enn menn.

et bilde av rørlegger sin lønn fordelt på år og kjønn, lønn rørlegger
et bilde av rørlegger sin lønn fordelt på år og kjønn, lønn rørlegger

Bildekilde: Statistisk sentralbyrå

Hva får en rørlegger i lønn i gjennomsnitt i privat sammenlignet med offentlig sektor?

Analyser av gjennomsnittslønninger i 2023 per sektor viser at det er en tydelig lønnsforskjell, der privat sektor har en høyere gjennomsnittslønn sammenlignet med offentlig sektor. I privat sektor er gjennomsnittslønnen målt til 43,780 NOK per måned, mens den tilsvarende gjennomsnittslønnen i offentlig sektor er noe lavere, nemlig 42,900 NOK per måned. Denne forskjellen representerer en 2% høyere lønn i privat sektor.

Historisk utvikling av lønn for rørleggere fra 2016 til 2021: En gradvis økning

I løpet av de siste fem årene har gjennomsnittslønnen vist en gradvis økning, noe som reflekterer endringer i økonomien og arbeidsmarkedet. I 2016 var gjennomsnittslønnen 37,990 NOK per måned.

Deretter har lønnen økt jevnt over årene, med tallene som følger: 39,030 NOK i 2017, 39,910 NOK i 2018, 41,450 NOK i 2019, 42,330 NOK i 2020, og 43,770 NOK i 2021. Denne historiske utviklingen indikerer en positiv trend med økende gjennomsnittslønninger over tid. Årsakene til denne økningen kan inkludere faktorer som inflasjon, økt etterspørsel etter spesifikke yrker, og generelle endringer i arbeidsmarkedet.

Garantert minstelønn

Garantert minstelønn varierer avhengig av arbeidstakerens erfarings- og kvalifikasjonsnivå. Rørleggere, som besitter fag- eller svennebrev innenfor sitt felt, kan forvente en timelønn på kr.215,70. Dette gjelder også for utenlandske fagbrev som er blitt godkjent av NOKUT og dermed sidestilt med norske fagbrev. Arbeidstakere uten fag- eller svennebrev, men med bransjeerfaring, kan forvente en lønn på kr.202,50 pr. time, mens de uten erfaring i bransjen blir kompensert med kr.194,40 pr. time. For unge arbeidstakere under 18 år er den garanterte minstefortjenesten kr.130,30 pr. time.

en tabell som illustrerer minstelønn for flere ulike arbeidskategorier innenfor rørleggingsfaget, rørlegger lønn

Kilde: Fellesforbundet (Fellesoverenskomsten for byggfag 2020–2022)

Overtidstillegg, nattillegg og arbeid på spesielle dager

I henhold til gjeldende retningslinjer fra Fellesforbundet vil arbeid utover 12 timer i løpet av en dag anses som overtid og kompenseres med 100% overtidstillegg. Videre er det fastsatt spesifikke dager og tidspunkter hvor arbeidsgiver forplikter seg til å gi ekstra godtgjørelse for ansatte som jobber. Denne kompensasjonen utgjør 100% i overtidstillegg for arbeid på følgende dager:

 • Nyttårsaften
 • 17. mai
 • 1. nyttårsdag
 • Kr. himmelfartsdag
 • Skjærtorsdag
 • Pinseaften
 • Langfredag
 • 1. pinsedag
 • Påskeaften
 • 2. pinsedag
 • 1. påskedag
 • Julaften
 • 2. påskedag
 • 1. juledag
 • 1. mai
 • 2. juledag

Viktig å merke seg er at overtidsarbeid utover 12 timer på vanlige arbeidsdager vil bli godtgjort med 200% overtidstillegg. I tillegg til dette er det fastsatt et nattillegg på kr. 45,13 pr. time for nattarbeid. Det er imidlertid viktig å påpeke at nattillegget ikke utbetales for timer som allerede godtgjøres med overtidsprosenter.

For eksempel: Hvis du velger å jobbe på nyttårsaften, hvor den vanlige timelønnen er kr. 215,70, blir timelønnen doblet til kr. 431,40 hele den dagen. Dersom du velger å jobbe i 14 timer den dagen, så tjener du da kr. 647,10 de siste to timene.

Oppsummert

Selv om rørleggeryrket kan være fysisk krevende, tilbyr det betydelige karrieremuligheter og en stabil inntektskilde. En helhetlig forståelse av lønnslandskapet, basert på erfaring, sted og ekspertise, er avgjørende for rørleggere som ønsker å maksimere sin inntekt og karrierepotensial.


Rørleggeryrket i Norge viser en gjennomsnittslønn på 450,000 til 600,000 NOK per år i 2023, med variasjoner basert på erfaringsnivå, arbeidssted, og bransjespesifikke forhold. Statistisk sentralbyrå rapporterer en gjennomsnittlig timelønn på 287 NOK, med en årslønn på 560,280 NOK.

Geografisk plassering spiller også en rolle, med rørleggere i byområder som Oslo som generelt tjener mer. Erfarne rørleggere med spesialisert kompetanse og de som jobber i bransjer med høy etterspørsel, som vann- og avløpsverk, har potensial for økte inntekter. Videre viser statistikk en lønnsforskjell på 13% mellom kvinnelige og mannlige rørleggere. I forhold til sektor er gjennomsnittslønnen i privat sektor 2% høyere enn i offentlig sektor. Historisk sett har gjennomsnittslønnen for rørleggere vist en gradvis økning fra 2016 til 2021, reflekterende endringer i økonomien og arbeidsmarkedet.

Er det noe mer du lurer på? Ta kontakt med en rørlegger her!

Les også om hvor mye tjener en rørlegger lærling og hva koster de ulike rørleggingstjenestene.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.