Logo

Rørlegger når det haster — Vi hjelper deg døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Rørleggerne våre rykker ut 24/7 og vil være på plass så raskt som mulig.

Våre rørleggere bruker toppleverandører og har avtaler for gode priser.

Våre partnere har fagbrev, er godkjente og er sertifiserte, med alt på stell.

HELE NORGE

RING OSS

489 13 380

BLI OPPRINGT AV OSS

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Hvordan rengjøre fliser og fuger - naturlig og skånsomt

Hvordan rengjøre fliser og fuger - naturlig og skånsomt

Det er viktig å rengjøre flisene grundig i hjemmet fra tid til annen. I norske hjem befinner fliser seg tross alt som regel i rom som gang, vaskerom og badeværelse. Dette er alle rom som fort blir tilgriset av møkkete uteklær, og vasking av tøy og kropp.

Ta kontakt med Rørleggervakt i Oslo Her.

Derfor er det kjempeviktig å grundig rengjøre fliser, særlig på baderom

Ettersom fliser ofte befinner seg på rom der vi har på utetøy eller vasker oss selv eller klær, oppsamler det seg raskt bakterier som livnærer seg på menneskelig avfall, vannmineraler og fukten som ofte oppstår etter en varm dusj. Det er særlig i fugene, altså mellomrommet mellom flisene at bakterier oppstår og sprer seg.

Den mest vanlige bakterien som oppstår på, og mellom fliser er serratia marcescens (Engelsk). Denne bakterien, eller muggsoppen, er ofte oransje/rød/rosaaktig i fargen, og er særlig tilstede i fugene mellom fliser på badet. Denne muggsoppen kan i få og ekstreme tilfeller spre seg til mennesker og forårsake infeksjon. En mer farlig bakterie som også kan finne på å oppstå og spre seg på ikke-rengjorte bad er gule stafylokokker. Denne bakterien er mer farlig enn den førstnevnte, og kan i noen tilfeller resultere i potensielt livstruende infeksjoner hos mennesker.

Heldigvis er det lett å hindre disse bakteriene i å få innpass på fliser og fuger på badeværelset. Et baderom som blir riktig rengjort med jevne intervaller er bakterienes verste fiende. Selv når bakteriene allerede har fått skikkelig fotfeste, kan de som regel vaskes bort med en skikkelig grundig rengjøring. Nedenfor ser du en super fremgangsmåte til hvordan du kan rengjøre flisene i hjemmet ditt.

Vasking av fliser

Fliser finnes i en rekke former og fasonger, og er ofte laget av svært forskjellig materiale. Sterke rengjøringsmidler som er fremstilt av kjemikalier kan i noen tilfeller bidra til misfarging av fliser og fuger, for ikke å snakke om å slippe ut unaturlige og potensielt giftige stoffer i luften som er skadelig for oss mennesker.

I de aller fleste tilfeller er det helt unødvendig å ty til sterke kjemikalier for å rengjøre fliser, og andre flater i hjemmet for den sags skyld. Naturlige husholdningsprodukter som eddik, bakepulver (natriumbikarbonat) og sitron rekker som regel godt til for rengjøring av fliser og fuger. Nedenfor går vi gjennom hva du trenger trinn for trinn, for så å gi deg en trinnvis vaskeguide.

Bland eddik og vann

Bland eddik og vann i en sprayflaske. Dersom du ikke har en sprayflaske tilgjengelig, kan de fås kjøpt på blant annet Clas Ohlson for under 50-lappen, Plantasjen eller Europris. 3 flasker er ideelt for rask og effektiv rengjøring. En flaske kan også benyttes, men da blir det hyppig bytte mellom innholdet i flasken.

Akkurat hvilket blandingsforhold vann og eddik som er ideelt, avhenger av hvor skittent badet/flisene dine er. Dersom flisene er svært skittent kan 50/50% vann og eddik være en god miks. For vanlig rengjøring av tilsynelatende rene fliser uten synlig skitt og møkk, vil et 33/66 eller 20/80 blandingsforhold eddik og vann ofte passe ypperlig.

Eddik er super til rengjøringsformål

Eddik er faktisk helt perfekt for rengjøringsformål, og er faktisk blitt anvendt til rengjøringsformål for årtusener. Mange andre flater i hjemmet kan også vaskes med eddik, men husk å sjekk hvorvidt den bestemte flaten tåler eddik i forkant.

Grunnen til at eddik er ypperlig som rengjøringsmiddel er blant annet av eddik sin molekyle er tosidet. Den ene siden er hydrofobisk (avstøter vann), mens den andre siden er hydrofil (tiltrekker seg vann). Når man rengjør med eddik vil molekylsiden som er hydrofobisk penetrere skitten/fettet, og bidra til at det løsner seg fra flaten der det er påfestet.

Sitronjus og vann

Etter å ha vasket flisene/fugene med vann-og-eddikmiksen, kan man vaske over med sitronjus mikset med vann. Et godt blandingsforhold er 50/50, dette kommer litt an på syrligheten til sitronen/sitronjusen.

Miks vann og sitronjus i en sprayflaske, og spray over fugene og flisene som tidligere er blir vasket med eddik. Sitron er et supert rengjøringsmiddel blant annet grunnet at sitron er moderat syrlig og etsende. I tillegg til dette, bidrar sitronjusen til å kamuflere over eddikodøren.

Dersom flisene eller fugene er ekstra skitne, kan man strø på bakepulver (natriumbikarbonat) over flatene før man går over med sitron-og-vannmiksen.

Skyld av grundig med lunkent/varmt vann

Etter at flisene er gjennomgått vasking med eddik og sitronjus, kan det være lurt å avslutte med å gå over flisene og fugene med en fuktet svamp eller klut. Dersom man vasker inne i for eksempel et dusjkabinett kan man også benytte seg av dusjhodet for å skylle av veggene for så å gå over med svampen.

Bruk naturlig rengjøringsmiddel hvis nødvendig

I noen tilfeller kan det være nødvendig å gå sterke til verks for å fjerne smuss og skitt fra flisene. Heldigvis finnes det gode rengjøringsmidler som er fremstilt av naturlige og skånsomme ingredienser.

Klar baderomsspray er et godt alternativ dersom eddik og sitronjusen ikke gjorde helt susen. Klar baderomsspray fås kjøpt i de fleste dagligvareforretninger. Rørlegger SOS er på ingen måte støttet av Klar, dette er en anbefaling fra skribenten som selv benytter seg av denne baderomssprayen.

Oppsummering av vasking av fliser

Når man skal vaske, kan det være lurt å bruke en svamp med en myk og hard side. Gå over synlig smuss og skitt med den harde siden, for deretter å gå over med den myke siden.

1. Spray med eddik-og-vannmiks, og gå over med svamp

2. Spray med sitronjus-og-vannmiks, og gå over med svamp

3. Vurder å bruke en sterkere men naturlig og skånsom rengjøringsmiddel som Klar baderomsspray

4. Gå over med lunkent/varmt vann og vask av med svamp

Vasking av fuger (mellomrommet mellom flisene)

Man kan følge den samme fremgangsmåten som ovenfor for vasking av fuger. Et lurt tips er å benytte seg av en oppvaskbørste eller tannbørste med hard børste for å komme skikkelig til i mellomrommet mellom flisene.

Vask fugene ekstra grundig, ettersom det er ofte her at bakterier og mugg først tar fotfeste. Dersom baderommet ditt begynner å bli utdatert, eller at flisene og fugene er klare for utbytte, kan våre dyktige rørleggerpartnere hjelpe deg! Ta kontakt med vår rørlegger i Oslo her, eller benytt av telefonknappen ovenfor for å komme i kontakt med en rørlegger nær deg!

Flere tips og triks til hjemmet

Ring 489 13 380