Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hvor mye tar en rørlegger i timen, og hva koster de ulike tjenestene?

Når du trenger en rørlegger, enten det er for å fikse et rør som lekker, installere nytt utstyr eller utføre vedlikehold på ditt eksisterende system, er det viktig å vite hva kostnadene involverer før du bestiller tjenesten. Dette vil hjelpe deg med å forstå hva du får for pengene dine og om dette er verdt det. Så i denne artikkelen vil vi se på ulike priser og tjenester som en rørlegger kan tilby.

Ulike typer rørleggerjobber, priser og informasjon.

Det er viktig å merke seg at prisene for rørleggerarbeid kan variere sterkt basert på en rekke faktorer, som geografisk plassering, tilgjengelighet, kompleksiteten av arbeidet, og valgt rørlegger. Tabellen nedenfor gir en oversikt over noen vanlige rørleggertjenester og deres omtrentlige priser, men for mer nøyaktige estimater anbefales det å kontakte lokale rørleggere direkte.

Først og fremst må vi se på den generelle timeprisen til en rørlegger. Denne prisen varierer avhengig av hvor i landet du befinner deg, erfaringen til rørleggeren og om det er en helligdag eller ikke. Generelt ligger timeprisen for en rørlegger mellom 800 og 1200 kroner per time. Pluss ekstra i helg, helligdag, eller natt og kveld.

Det er viktig å merke seg at mange rørleggere tar en minimumspris for et oppdrag, slik at selv om jobben tar mindre enn en time, kan du fortsatt bli belastet for en hel time. Noen ganger kan denne minimumsprisen også inkludere reisekostnader.

Kostnader for ulike tjenester

Nå som vi har sett på den generelle timeprisen, la oss dykke inn i noen spesifikke tjenester og hva de kan koste.

Rørinspeksjon

En rørinspeksjon er når en rørlegger bruker spesialutstyr, ofte et kamera, for å undersøke innsiden av rørene dine og identifisere eventuelle blokkeringer, lekkasjer eller andre problemer. Denne tjenesten kan være nødvendig hvis du har problemer med drenering eller mistenker at noe er galt med rørsystemet ditt. Kostnaden for en rørinspeksjon ligger vanligvis mellom 1500 og 3000 kroner, avhengig av kompleksiteten i jobben.

Tette avløp

Et tett avløp kan forårsake luktproblemer, oversvømmelser og skade på rør. Prisen for å fjerne en blokkering varierer avhengig av plasseringen av blokkeringen og hvilken metode som kreves for å løse problemet. En enkel blokkering kan koste rundt 800-1500 kroner, mens en mer komplisert blokkering som krever høytrykks spyling eller rotering kan koste mellom 2000 og 4000 kroner.

Les vår artikkel om hvordan åpne tette avløp og sluk selv.

Lekkasjereparasjon

Lekkasjer i rør kan føre til vannskader på hjemmet ditt samt økte vannregninger. Prisen på en lekkasjereparasjon vil variere avhengig av omfanget av skaden og hvor vanskelig det er å få tilgang til det berørte røret. En enkel reparasjon kan koste så lite som 500 kroner, mens en mer komplisert jobb som krever utskifting av store deler av rør kan koste opptil 10 000 kroner eller mer.

Installering av nytt utstyr

Hvis du skal installere nye sanitærutstyr, for eksempel en vask, toalett eller dusj, kan dette også medføre kostnader. Prisen på installasjonen vil avhenge av hvilket utstyr som skal installeres og om det kreves ekstra arbeid, for eksempel å flytte rør eller legge til nye rørdeler. En enkel installasjon kan koste rundt 1500-3000 kroner, mens mer komplekse jobber kan koste mellom 5000 og 15 000 kroner. Her kan du lese om hvor mye et badekar vil koste å installere.

Tilleggsutgifter

I tillegg til timeprisen og spesifikke tjenester, er det noen andre kostnader du kanskje vil være oppmerksom på når du hyrer en rørlegger:

- Reisekostnader: Noen rørleggere belaster deg for reisetid og kilometerkjøring. Dette vil variere avhengig av hvor langt de må reise for å komme til hjemmet ditt.
- Materialet: Kostnadene for materialer som brukes i reparasjoner og installasjoner vil også legges til regningen. Dette kan inkludere rør, koblinger og annet nødvendig utstyr.
- Akuttjenester: Hvis du trenger hjelp utenfor vanlig arbeidstid, som på kvelder, helger eller helligdager, kan du forvente å betale en høyere timepris. Dette er fordi rørleggere ofte tar ekstra betalt for å jobbe på disse tidspunktene.

Hvordan spare penger på rørleggertjenester


Hvis du ønsker å holde kostnadene nede når du trenger en rørlegger, er det noen strategier du kan prøve:


- Be om flere tilbud: Få prisoverslag fra flere rørleggere før du bestemmer deg for hvem du skal bruke. Dette vil hjelpe deg med å sammenligne priser og finne den beste avtalen.
- Gjør det selv hvis det er mulig: For enkle reparasjoner, som å erstatte et blandebatteri eller fjerne et tett avløp, kan du kanskje gjøre jobben selv uten å måtte ringe inn en profesjonell.
- Utfør regelmessig vedlikehold: Ved å holde rørsystemet ditt i god stand, kan du redusere sjansen for at det oppstår dyre problemer i fremtiden. Dette inkluderer ting som å rengjøre avløp regelmessig og inspisere rør for tegn på korrosjon eller lekkasje. Vi har rørlegger-partnere over hele landet som kan hjelpe deg med all slags vedlikehold.

Oppsummering

Det viktig å huske at prisen på rørleggertjenester vil variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert hvor du bor, hvilken tjeneste du trenger og hvor komplisert jobben er. Ved å vite hva du kan forvente når det gjelder kostnader og hvordan du kan spare penger på disse tjenestene, vil du være bedre rustet til å ta informerte beslutninger når det gjelder hjemmets VVS-behov.

Å vite hva en rørlegger koster og hvilke tjenester som koster hva er viktig for å kunne planlegge og budsjettere riktig. Timeprisen for en rørlegger varierer mellom 800 og 1200 kroner per time, avhengig av hvor du bor, erfaringen til rørleggeren og om det er en helligdag eller ikke. Spesifikke tjenester som rørinspeksjon, tetting av avløp, lekkasjereparasjon og installering av nytt utstyr kan variere i pris avhengig av kompleksiteten i jobben.

Tilleggskostnader inkluderer reisekostnader, materialkostnader og akuttjenester. For å spare penger på rørleggertjenester kan du be om flere tilbud, gjøre enkle reparasjoner selv hvis det er mulig og utføre regelmessig vedlikehold på rørsystemet ditt. Å være informert om potensielle kostnader og hvordan du kan spare penger vil hjelpe deg med å ta gode beslutninger når det gjelder hjemmets VVS-behov.

Les også:

Hvor mye får en rørlegger i lønn? Les om faktorer som påvirker lønnen, gjennomsnittslønn for kvinnelige og mannlige rørleggere og m.m!

Hvor mye tjener en rørlegger lærling?

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

Finn ut av forskjellen mellom totalrenovering og overfladisk oppussing, stegene i en totalrenovering, kostnadsestimater, faktorer som påvirker prisen, og når det er hensiktsmessig å velge hver tilnærming basert på ulike forhold som badets alder, tekniske tilstand og budsjett. Les også om viktige påminnelser om dokumentasjon og behovet for å søke godkjenning fra kommunen.

Rørleggerens råd for en lavere strømregning!

Man kan redusere strømregningen ved å dusje kortere, bruke energieffektive oppvarmingskilder som luft-til-luft varmepumpe og en smart varmtvannsbereder!

Hvordan vedlikeholde en utekran riktig, og hvilke fordeler gir en frostsikker utekran?

En frostsikker utekran, også kjent som en frostfri vannkran eller frostfri utekran, er en spesiell type utekran som er designet for å unngå frostskader ved å plassere vannavstengingsmekanismen langt inne i bygningen i stedet for rett bak kranen.

Hva er et blandebatteri?

Et blandebatteri hjelper oss med å kontrollere vannets temperatur ved å blande kaldt og varmt vann. Blandebatterier justerer raskt balansen mellom varmt og kaldt vann når vanntrykket endres. Dusjbatteri og servantbatteri har samme funksjon, men er tilpasset kjøkkenet og dusjen.

5 vanligste rørleggerproblemer som du kan løse selv

Man kan spare penger ved å løse selv problemer som lekkende kraner ved å bytte ut pakninger eller O-ring, tette avløp, reparere mindre rørlekasjer, dårlig vanntrykk, løse problemet med kaldt vann og tine frosne rør.

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du å vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.