Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Slik kan du åpne tett avløp enkelt og helt selv!

Prøver du å rense avløpet ditt, men ikke vet hvordan du skal gå frem? Da er denne artikkelen perfekt for deg.

Vi kommer med enkle tips til hvordan du skal få renset avløpet uten å måtte betale for en dyr rørlegger, eller for dyre merkeprodukter som Plumbo.

Her bruker vi vanlige husholdningsprodukter du sannsynligvis allerede har i hjemmet, eller kan kjøpe billig fra butikken.

Hvis du allerde prøvde å rense sluk selv, og det har ikke funket - ta kontakt med Rørleggervakt her.

et bilde av en hånd med gummihansker som drar ut hår fra sluket, åpne tette avløp selv

Tette avløp kan man ofte enkelt åpne på egenhånd med natron og eddik

Mange rørleggere innrømmer selv at huseiere i personlige hjem ikke alltid trenger en rørlegger for å fikse sitt sluk. Det finnes flere løsninger som man kan gjøre hjemme selv. Tipset i dagens artikkel trenger du bare natron og hvit eddik.

Høres dette kjent ut? Du er allerede kanskje kjent med hvordan denne prosessen vil foregå. Hvis ikke, så vil disse to ingrediensene skape en kjemisk reaksjon og skum vil bli produsert, det vil også utløse en gass.

Natron inneholder bikarbonat, mens eddik inneholder eddiksyre, og blandet sammen forårsaker disse kjemikalene et utbrudd. Dette er elementer barn lærer seg å blande i Naturfag på skolen for å lære seg om grunnleggende kjemi.

Mange av dere er sikkert fristet til å bruke en avløpspumpe til å rense sluket. Dette vil bare delvis løse problemet, da de fleste avløp er fullt av skitt, fett og alt som går gjennom det i livets løp. Derfor, for å løse dette opp trenger man denne kjemiske reaksjonen.

Du vil se hvor enkelt disse stegene er, i tillegg kommer du bli ferdig i løpet av minutter. Samt kanskje spare noen slanter du hadde brukt på Plumbo eller rørlegger. Penger spart er penger tjent!

Vi kommer også ta i bruk av kokende vann. Det er veldig viktig at vannet er varmt da det er dette som får den kjemiske reaksjonen til å gå raskere. I tillegg, hvis vannet ikke går helt gjennom sluket, fortvil ikke. Det er viktig å ha litt tålmodighet, noen avløp har blitt så skitne og full av møkk at dette kan ta litt lenger tid for vannet og gå ned. Vær tålmodig med vannet, og hvis det tar lang tid for det å gå ned; prøv flere ganger, og la sluket stå i ca. 30 min. Det var bare noen tips, her kommer stegene!

Steg for steg: Hvordan enkelt åpne opp et tett avløp?

en illustrasjon av hvordan man kan rense tette sluk med kokenda vann, hvit eddik og natron

Steg 1: Hell kokende vann ned i avløpet. Her kan du bruke vannkoker, eller
eventuelt vann kokt fra kjele. Gjerne 1 liter vann.

Steg 2: Hell så 250 ml natron i avløpet og la det sitte der mellom 5-10
minutter.

Steg 3: Hell så 250 ml hvit eddik ned avløpet. Dette vil skape en kjemisk reaksjon med natronet som allerede sitter der, så ta det med ro, dette trengs for å få eliminere fett, såperester og avfall som sitter i avløpet. La dette stå i ytterligere 5-10 minutter. Her er det viktig å holde unna da gassen kan være dårlig å puste inn.

Steg 4: Hell ytterligere 1 liter kokende vann i avløpet.

Steg 5: La varmt vann renne fra kranen i 5 minutter. Dette er for å forsikre seg om at alt er renset bort.

Som du kanskje tenker, så er dette veldig enkelt! Etter at du har fullført alle stegene så vil sluket ditt være renset i løpet av veldig kort tid.

Nb! Ekstra tips og råd til fremgangsmåten

I tillegg er det lurt å vente med å bruke vasken så man kan la den hvile.

Ikke bruk kaldt vann, da dette vil være en brå overgang for røret etter alle kjemikalene og det varme vannet. Hvis ikke dette funker er det ingen grunn til å fortvile.

Som allerede nevnt over er det ulike alvorlighetsgrader på hvor ille et avløp kan være. Hvis du er en av de uheldige og dette trikset ikke fungerer kan det være verdt det å prøve flere ganger.

Eventuelt kan man doble dosen med natron og eddik hvis vannet ikke går ned. For å la det «bruse» mer kan den andre dosen med 250 ml eddik/natron helles litt om gangen. Prøv dette 3-4 ganger hvis røret ikke blir renset første gang. Gjerne vent et par dager å se om sluket fungerer optimalt.

Etter mye om og men, og sluket enda ikke er fikset kan det enkleste være å
bare ringe en rørlegger. Det er derfor vi er her for å hjelpe deg. Hvis alt har gått skeis, så er våre rørlegger veldig dyktige som hjelper deg døgnet rundt
for at dine avløp skal renses og mer!

Dersom tipsene ikke funket, kan du også følge disse rådene for å åpne opp i tett sluk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken
Les også!

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

Alle våre rørleggerpartnere har selvfølgelig fagbrev og har lang erfaring i bransjen. Sett inn telefonnummeret ditt øverst på siden, så vil en rørlegger komme i kontakt med deg snarest! Våre rørleggerpartnere har rørleggervakt og rykker ut 24 timer i døgnet.

Sjekk også ut våre innlegg for hvordan du kan rengjøre varmepumpen din selv, og 7 tegn på at du har muggsopp .

her kommer det lenke

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.