Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Du kan enkelt fornye kjøkkenet selv uten å bruke en formue på det. Her har vi laget en liste over ting du kan få gjort selv uten dyre verktøy eller mye erfaring med håndverk.

Mal veggene

En enkel og billig måte å fornye kjøkkenet på kan være å male veggene. Et nytt lag med maling gir et freshere, nytt uttrykk.

Tips! Før du bestemmer deg for å kjøpe maling, kan det være lurt å først ta med en prøve hjem. Dette er på grunn av forskjellige lysforhold i butikken og hjemme som kan gjøre at fargen ser annerledes ut hjemme. Det kan også være lurt å teste først et lite område. Nyansen kan endre seg avhengig av fargen under. Så test først for å unngå senere overraskelser!

Heng opp hyller

Bilde av tre nymalte hyller med brød boks og krydder. Pusse opp kjøkken.
Bilde av en nymalt hylle på veggen, med olivenolje, balsamico, salt og pepper. Pusse opp kjøkken.

I stedet for å ha ting og tang liggende på kjøkkenbenker og på spisebordet, kan det se renere ut hvis man løfter det litt opp. Å henge opp hyller er en enkel måte å pusse opp kjøkkenet billig på.

Tips! Kjøp rimelige hyller fra finn.no eller ikea.no og bruk gjenstående veggmaling til å gi hyllene et spennende uttrykk.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Renover benkeplaten enkelt med enten kontaktplast eller maling

Benkeplaten tar opp ganske mye plass på et kjøkken og dets utseende kan virkelig påvirke helhetsuttrykket. Benkeplaten kan du enten male selv, lime på folie eller bytte ut.

Å bytte den ut kan innebære en del arbeid, så det enkleste (og billigste) er å enten male over eller legge på kontaktplast. Dette er en type folie som limes over eksisterende benkeplate, men det er viktig å gjøre det riktig for å unngå luftbobler og ujevnheter.

Hvis du bestemmer deg for å male eller lakkere en benkplate av trevirke er det viktig først pusse overflaten godt og å fjerne alt av fett og smuss slik at malingen kan feste seg ordentlig.

Materialer brukt til lakkering av et trebord. Pusse opp kjøkken
Bildet viser materialer som ble brukt til å forberede en treplate for maling. Her vises det vaskemidler som ble brukt til å fjerne all fett og smuss, flere forskjellige typer sandpapir og en slipemaskin.

Bytt håndtak, beslag og knotter

Å bytte håndtak, beslag og knotter er en relativt enkel og rimelig jobb som kan bidra til å fornye kjøkkenet ditt uten å bruke en formue.

Bilde av bad
Les også!

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Mal fliser

Visste du at det går faktisk fint å male fliser? Her har vi skrevet en utdypet artikkel om hvordan man maler fliser på bad (som gjelder også for kjøkken).

Det kan være dyrt å bytte ut fliser, så en enkel og rimelig oppussingsprosjekt kan være å male over gamle fliser. Her er det viktig å kjøpe riktig type maling og å male over med et beskyttende lag for å forsikre seg at malingen holder.

bildet viser før og etter baderomsoppussing, male fliser

Har du ikke fliser? Prøv selvklebende fliser!

En enkel og billig måte å pusse opp kjøkkenet på kan være å lime på selvklebende fliser som du kan kjøpe på bl.a. Obs BYGG og pvcflis.no. Disse kan limes på gamle fliser, vegger og gulv.

Vi anbefaler at du handler selvklebende fliser fra en troverdig leverandør. Slik kan du sørge for at de holder seg en god stund. Billige fliser kan begynne å falle av etter hvert, så derfor anbefaler vi at du gjør en grundig research før du kjøper selvklebende fliser.

Dette var prisen for å ha pusset opp dette kjøkkenet selv:

Å renovere kjøkken trenger ikke koste en formue. Dette ble prislisten på slutten av dette “gjør-det-selv” prosjektet:

Element Kostnad (NOK)
Maling 2,000
Lakk 129
Rullesett (rullehode, bøyle og malingsbrett) 39
Malingsbørster 50
Sandpapir 100
Nye håndtak (AliExpress) 800
Brukte gardiner (Finn.no) 250
Brukt lampe (Finn.no) 300
Hyller (Hobbyplater fra Monter) 425
Totalt 4,093

Puss opp kjøkkenet ved hjelp av en rørlegger:

Det er begrenset hvor mye du kan gjøre med mindre du er en utdannet håndverker. Rørleggere kan hjelpe deg med å ferdigstille kjøkkenet ditt ved å fikse arbeidet som å bytte vask til en mer moderne en, bytte blandebatterier, og til og med omplassere vask, oppvaskmaskin, eller hele kjøkkenet! Her er det noen eksempler på arbeid som må utføres av profesjonelle rørleggere:

  1. Installasjon av ny kjøkkenvask - Bytte ut en gammel vask med en ny og moderne variant.
  2. Bytte av blandebatteri - Erstatte gamle kraner med nye, mer effektive blandebatterier som kan redusere vannforbruket.
  3. Omplassering av vasken - Flytte kjøkkensinken til en annen del av kjøkkenet, noe som ofte krever nye rørinstallasjoner.
  4. Installasjon av oppvaskmaskin - Koble opp en ny oppvaskmaskin, inkludert nødvendige vann- og avløpsrør.
  5. Installasjon av vannfilter - Installere et filtreringssystem for drikkevann direkte til kranen.
  6. Omlegging av rør - Oppgradere eller omlegge eksisterende røropplegg for å forbedre vannflyten eller for å støtte nye apparater og armaturer.
  7. Installasjon av varmtvannsbereder - Sette inn en ny varmtvannsbereder som er mer energieffektiv eller for å erstatte en som er defekt.
  8. Reparasjon av lekkasjer - Finne og reparere lekkasjer som kan forårsake vannskader og muggdannelse.
  9. Frostbeskyttelse av rør - Isolering av rør eller installasjon av varmekabler for å forhindre frysing og sprekking i kaldt klima.

Ta kontakt med oss dersom du vurderer å sette i gang oppussing av kjøkkenet, bad eller våtrom!

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om bergvarme

Som navnet tilsier, er bergvarme et system for oppvarming av boliger ved å utnytte grunnvarme fra berg eller fjell. En bergvarmepumpe henter enten opp solvarmen som er lagret i jorden, eller varme fra områder mellom tektoniske plater, hvor vulkansk aktivitet kan forekomme nærmere jordoverflaten. I slike områder blir både jorden og underjordiske vannkilder oppvarmet helt naturlig. På denne måten kan man dra nytte av naturens kilder og installere en bergvarmepumpe, også kalt en væske-til-vann-varmepumpe.

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.