Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

5 Baderomstrender i 2024

Baderom blir ofte oversett og litt glemt under boligoppussingen, men når man tenker over det, tilbringer vi faktisk mye tid på baderommene. Faktisk starter de fleste av oss dagen vår på baderommet. Gitt at frokost ofte blir kalt det viktigste måltidet, kan det da hende at baderommet er det viktigste rommet i huset?

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Baderomstrend 1: Dype burgunderrøde og blå fargepaletter

Dype farger som burgunder og marineblå kan gi baderommet et luksuriøst og klassisk preg. For de som tør å eksperimentere med farger, er det mulig å omdanne et ellers kjedelig baderom til et sted preget av eleganse og sofistikasjon.

Det er en vanlig oppfatning at mørke farger vil gjøre rommet mørkere, spesielt når målet er å skape en lysere atmosfære. Vi mener at med riktig belysning, spesielt med tilførsel av naturlig lys, kan bruk av mørke farger faktisk forvandle baderommet til et svært elegant område, forutsatt at fargene anvendes på en gjennomtenkt måte. Ta en titt på noen eksempelbilder av denne baderomstrenden, generert av kunstig intelligens:

Bilde av bad
Bildet viser et bad i mørkerødt og et bad i blått

Baderomstrend 2: Mikrosement

I 2024 har tiden for å skrubbe fliser og fuger med en tannbørste blitt en saga blott. Mikrosement tilbyr en sømløs og glatt overflate som ikke bare krever minimalt med vedlikehold, men også beholder sitt stilige utseende over tid. Dette materialet er et utmerket alternativ til tradisjonelle fliser og kommer i et bredt spekter av farger, teksturer, og uttrykk, noe som gjør det til et fleksibelt valg for ethvert baderomsdesign. Ta en titt på KI-genererte bilder av denne baderomstrenden i to ulike nyanser for inspirasjon til hvordan dette materialet kan transformere rommet.

Mikrosement
Bildene viser mikrosement i to forskjellige nyanser: grått og beige
et bilde av mikrosement på gulvet, mikrosement
Les også!

Hvor mye koster mikrosement og hva kan det brukes til?

Mikrosement, også kjent som mikrobetong eller mikrocement, er et allsidig byggemateriale som brukes til å gi glatte og tynne overflater med et moderne og elegant utseende. Mikrosement består vanligvis av sement, sand, polymerer og andre tilsetningsstoffer. Mikrosement er kjent for sin evne til å binde seg til ulike underlag, inkludert betong, fliser, gips, tre og metall.

Baderomstrend 3: Farge, mønster og teksturer

Interiørdesignfeltet opplever en tydelig utvikling bort fra minimalistiske tendenser, og en gradvis integrering av mer fargerike elementer inn i baderomene våre. Vi ser for tiden en trend der man forener skandinavisk minimalisme med et hint av maximalisme, noen kaller det for skandinavisk maximalisme.

For spesielt intereserte: Maximalisme innen kunst og design representerer en estetikk som omfavner overdådighet og overflod. Denne retningen utfordrer minimalismens tilbakeholdenhet ved å feire rikdom i form, farge, mønster og tekstur. Filosofien bak maximalisme kan oppsummeres med uttrykket "jo mer, desto bedre", som står i kontrast til minimalismens prinsipp om "less is more". Maximalisme søker å skape rom og verk som er visuelt rike og komplekse, ofte ved å kombinere ulike stiler, epoker, farger og materialer på en måte som fremhever overflod og mangfold.

Så, hvordan kan vi inkorporere denne trenden inn i baderomene våre? Ta en titt på noen eksempelbilder av denne baderomstrenden, generert av kunstig intelligens.

Skandinavisk maksimalisme
Skandinavisk maksimalisme

Baderomstrend 4: Håndtak, beslag og knotter i gull

Dersom man ønsker å friske opp badet uten å bruke mye tid og penger på det, kan det lønne seg å skifte ut detaljer som håndtak, beslag og knotter. Ved å bytte ut små detaljer som håndtak, beslag, og knotter, kan man enkelt gi rommet et nytt liv. Nylig har vi sett en økende baderomstrend med slike detaljer i gull, som, når valgt i den rette nyansen, kan bidra til å heve baderommets utseende og tilføre en touch av eleganse. Dette er spesielt effektivt når kombinert med dype nyanser av rødt og blått, skapende et baderom som både føles luksuriøst og innbydende.

Håndtak, beslag og knotter i gull
Detaljer i gull på bad

Baderomstrend 5: Retro i 70-tallstil

Er du glad i å handle i brukthandler og kombinere ulike mønstre og farger? Da kan retrostilen være midt i blinken for deg. Retrostil innebærer en tilbakevending til designelementer fra tidligere tiår, ofte fra 50-, 60-, og 70-tallet, preget av dristige fargekombinasjoner, unike mønstre, og klassiske møbelformer. Denne baderomstrenden, som har økt i popularitet nylig, er perfekt for de som ønsker et baderom som reflekterer deres personlige stil, gjennom en leken og nostalgisk innredning som skiller seg ut.

Illustrasjon av forskjellige baderomsdesign
Retro baderomsinnredning har blitt trendy den siste tiden

Trenger du hjelp med å legge på mikrosement, installere nye baderomsmøbler eller noe annet i forbindelse med baderomsoppussingen? Ta kontakt med en av våre dyktige rørlegger-partnere her.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.