Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Dette bør du vite hvis du skal pusse opp badet – og hva det koster

et bilde av et bad som krever oppussing, puss opp bad

Først og fremst: hva innebærer oppussing av bad?

Det er viktig å skille mellom totalrenovering og en overfladisk oppussing. En totalrenovering innebærer som regel:

 1. Demontering: Fjerning av eksisterende inventar, fliser, badekar, dusj, toalett, vask, osv. Dette kan også innebære å fjerne eksisterende gulv- og veggbelegg.
 2. Rørleggerarbeid: Inspeksjon og oppgradering av rør og avløpssystemer. Dette kan også involvere omorganisering av rør for å tilpasse seg det nye designet.
 3. Elektrisk arbeid: Oppdatering eller installasjon av elektriske ledninger og belysning i henhold til gjeldende forskrifter og standarder. Dette kan også inkludere installasjon av stikkontakter og brytere.
 4. Våtromsmembran: Påføring av membran for å sikre vanntetting av rommet og forhindre vannlekkasjer.
 5. Gulv- og veggforberedelse: Forberedelse av underlaget for nye gulv- og veggmaterialer. Dette kan inkludere avretting av gulvet og installasjon av gipsplater for veggene.
 6. Flislegging: Legging av nye fliser på gulv og vegger. Dette er en viktig estetisk del av renoveringen.
 7. Innredning: Installering av nye baderomsinnredninger, inkludert toalett, vask, badekar eller dusj, samt eventuelle andre møbler eller tilbehør.
 8. Belysning og ventilasjon: Installering av belysning og ventilasjonssystemer for å forbedre funksjonaliteten og komforten i rommet.
 9. Maling og ferdigstillelse: Malerarbeid for å fullføre utseendet på vegger og tak. Dette kan også inkludere eventuelle siste justeringer eller detaljer for å fullføre prosjektet.
 10. Rengjøring og inspeksjon: Etter at arbeidet er fullført, blir rommet grundig rengjort, og det utføres en inspeksjon for å sikre at alt er i samsvar med planen og standardene.
Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.
Les også!

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Det er viktig å merke seg at totalrenovering av et bad kan være komplekst og krever ofte profesjonell hjelp fra rørleggere, elektrikere, flisleggere og andre fagfolk. Det er også viktig å overholde bygningsforskrifter og sikkerhetsstandarder. Trenger du hjelp med å montere vegghengt toalett? Ta kontakt med en rørlegger for montering av vegghengt toalett her.

En overfladisk oppussing, er derimot en litt enklere og raskere prosess. En overfladisk oppussing av bad fokuserer hovedsakelig på å gi rommet et friskt utseende og forbedre estetikken uten å gjøre omfattende strukturelle endringer som man gjør under totalrenoveringen. Overfladisk oppussing av bad kan innebære: ny maling av veggene, flislegging, bytte av invertar; badekar, toalett, kraner, speil, ny belysning, håndtak osv. Overfladisk oppussing av bad kan også innebære en grundig rengjøring av fliser, fuger og andre overflater som kan gi badet et renere utseende. Tetting av fuger kan bidra til å forhindre fuktproblemer.

Det viktigste: hva koster det å pusse opp bad?

I gjennomsnittet koster det 200 000 kr - 300 000 kr for å pusse opp bad. Dette er et veldig grovt estimat, siden kostnaden for å pusse opp et bad varierer betydelig basert på flere faktorer, inkludert omfanget av renoveringen, materialvalg, geografisk beliggenhet, og om du bruker profesjonelle entreprenører eller gjør noe av arbeidet selv. Badet er det dyreste rommet å pusse opp og prisen kan variere alt fra 100 000 kr til over 500 000 kr.

Du kan også besøke lokale byggevarehus for å få et inntrykk av priser på materialer og apparater. Ved å innhente flere tilbud fra ulike kilder, vil du kunne danne deg et bedre bilde av de faktiske kostnadene for ditt prosjekt. Husk også å legge til eventuelle ekstra kostnader for uforutsette problemer eller endringer underveis i renoveringsprosessen.

Her har vi laget et generelt priseksempel:

 1. Totalrenovering av et gjennomsnittlig bad (ca. 6-8 kvadratmeter):
  • Materialer: 50 000 NOK - 100 000 NOK (avhenger av kvalitet og designvalg)
  • Arbeidskraft: 80 000 NOK - 150 000 NOK (avhenger av geografisk beliggenhet og kompleksitet)
  • Ekstra kostnader (uforutsette problemer, endringer, osv.): 20 000 NOK - 50 000 NOK
  • Totalt: 150 000 NOK - 300 000 NOK
 2. Overfladisk oppussing av et gjennomsnittlig bad (ca. 6-8 kvadratmeter):
  • Materialer: 20 000 NOK - 50 000 NOK (avhenger av design og kvalitet)
  • Arbeidskraft: 30 000 NOK - 80 000 NOK (avhenger av geografisk beliggenhet og omfang av arbeidet)
  • Ekstra kostnader: 10 000 NOK - 30 000 NOK
  • Totalt: 60 000 NOK - 160 000 NOK

Hva påvirker prisen for baderomsoppussing?

 1. Omfang av renoveringen: En totalrenovering der du endrer layout, bytter ut alle installasjoner og materialer, vil være dyrere enn en overfladisk oppussing. Tømrerarbeid kan komme på 20 000- 30 000 kr.
 2. Materialkostnader: Valg av materialer, som fliser, baderomsinnredning, belysning og armaturer, påvirker kostnadene. High-end materialer vil naturligvis være dyrere enn mer budsjettvennlige alternativer.
 3. Arbeidskraftkostnader: Kostnadene for profesjonell arbeidskraft vil variere avhengig av om du ansetter en entreprenør, rørlegger, elektriker, flislegger og andre håndverkere. Kostnadene varierer også med geografisk beliggenhet.
 4. Dine egne ferdigheter og tid: Hvis du gjør en del av arbeidet selv, kan du redusere kostnadene, men dette avhenger av dine ferdigheter og tilgjengeligheten av tid.
 5. Ekstra kostnader: Det kan oppstå uforutsette problemer underveis, for eksempel skjulte skader som krever reparasjon, eller behovet for å oppgradere elektriske eller rørsystemer for å møte gjeldende forskrifter.
 6. Designvalg: Spesielle designelementer eller tilpasninger kan øke kostnadene. For eksempel, en tilpasset dusj eller spesialdesignede fliser kan være dyrere enn standardalternativene.

Bør du totalrenovere badet eller holder det med overflateoppussing?

Når bør man totalrenovere badet:

 1. Alvorlig forfall: Hvis badet er over 15 år gammelt og viser tegn til alvorlig forfall, inkludert strukturelle problemer, fukt, mugg eller lekkasjer, er en totalrenovering nødvendig for å løse disse problemene grundig.
 2. Utdatert design og funksjonalitet: Hvis badets layout og design ikke lenger imøtekommer dine behov, og du ønsker en betydelig endring i utformingen.
 3. Aldrende infrastruktur: Hvis rørsystemet, elektriske systemer eller ventilasjonssystemet er utdatert og ikke oppfyller gjeldende forskrifter, kan det være mer kostnadseffektivt å erstatte dem som en del av en totalrenovering.
 4. Lang levetid og garantier: Hvis du ønsker et bad med en betydelig levetid og en solid garantiperiode, gir totalrenovering ofte garantier på 5-10 år, mens overfladisk renovering ikke gir noe garantier.

Når holder det med overfladisk oppussing:

 1. God teknisk tilstand: Hvis badets grunnleggende struktur, rør, elektriske systemer og membran er i god stand og oppfyller gjeldende forskrifter.
 2. Estetisk oppdatering: Når hovedmålet er å oppdatere badets utseende med nye fliser, baderomsinnredning og armaturer uten å gjøre store strukturelle endringer.
 3. Begrenset budsjett: Hvis budsjettet er begrenset, kan en overfladisk oppussing være en mer økonomisk tilnærming for å gi badet et forfriskende utseende.
 4. Relativt nytt bad: Hvis badet er relativt nytt (under 15 år) og oppfyller tekniske standarder, kan det være hensiktsmessig å begrense oppussingen til estetiske forbedringer.

Uansett hvilken tilnærming du velger, er det viktig å utføre grundige inspeksjoner og konsultere med profesjonelle fagfolk for å sikre at valget ditt er i samsvar med forskrifter og at resultatet møter dine behov og forventninger. En rørlegger kan hjelpe med å gi deg et prisestimat og komme på befaring for å se om du trenger en totalrenovering eller bare en overfladisk oppussing.

Dette er viktig å huske ved baderomsoppussing:

 • Dokumentasjon: Det er viktig å ha på plass dokumentasjon på hva som ble gjort hvis du ønsker å selge boligen senere. Dette kan også øke boligens verdi betraktelig.
 • Søke om godkjenning fra kommunen: I noen sjeldne tilfeller må man søke om godkjenning. Dette kan gjelde hvis man endrer på en bærevegg, bryter brannskillet eller hvis flytter badet til et tilleggsareal i boligen. For eksempel hvis man flytter badet til boden, så innebærer det en bruksendring av arealet og må meldes til kommunen.
 • Kommunikasjon og avtaler: Det kan være lurt å avtale skriftlig med entreprenøren om de skal handle inn materialer selv og ha en tett dialog med prosjektlederen gjennom hele prosessen for å sørge at fristene og budsjettet ikke overstrides.
 • Sjekk ulike pristilbud: Før du bestemmer deg for å en entreprenør eller før du kjøper inn materialene kan det være lurt å sjekke pristilbud på flere steder. Spør alltid om det kommer noe i tillegg som ikke står i pristilbudet.

Hvordan kan du pusse opp badet billig?

Mye av badoppussingen kan du faktisk utføre selv, noe som kan spare deg noen kroner. Imidlertid er det viktig å være oppmerksom på begrensningene dine, spesielt når det gjelder kritiske områder som rørleggerarbeid, membranlegging og elektrisk arbeid. Disse oppgavene krever spesifikke ferdigheter og kunnskaper, og du må overlate dem til profesjonelle for å unngå kostbare og farlige feil.

Det er likevel flere områder der du kan spare penger ved å gjøre det selv:

 1. Kraner og dusj: Sammenlign priser fra ulike leverandører for å finne rimelige kraner og dusjer. En oppdatert dusj og blandebatteri kan gi badet ditt en betydelig oppgradering uten å tømme lommeboken. Å bytte ut et blandebatteri er også en oppgave du ofte kan gjøre selv, les om hvordan du gjør det her.
 2. Riving: Hvis du har tid og ferdigheter, kan du selv utføre rivearbeid, for eksempel fjerne gamle fliser. Dette kan redusere kostnadene for arbeidskraft, men sørg for å gjøre det grundig for å unngå skader på strukturen.
 3. Maling: Malingsarbeid kan være en oppgave du gjør selv for å gi badet en friskere følelse. Velg fuktbestandig maling egnet for badmiljøet.
 4. Flislegging: For de som er komfortable med dette, kan flislegging på mindre flater være en oppgave du kan gjøre selv. Det er viktig å være nøyaktig og bruke riktig lim og fugemasse for å sikre langvarig holdbarhet. Les mer om flislegging her.
 5. Innkjøp og planlegging: Gjør nøye research på produkter, sammenlign priser og planlegg prosjektet grundig. Dette kan bidra til å spare penger og unngå impulsive beslutninger.

Selv om du sparer penger på visse områder ved å gjøre det selv, må du alltid være klar over dine begrensninger og søke profesjonell hjelp når det er nødvendig, spesielt når det gjelder arbeid som påvirker badets strukturelle integritet og sikkerhet.

Ønsker du å legge på mikrosement selv? Les om hvordan du legger på mikrosement selv steg for steg her.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.