Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Hva er en integrert oppvaskmaskin?

Også kalt innebygd oppvaskmaskin, kjennetegnes integrerte oppvaskmaskiner av at de har en front eller dør som kan byttes ut slik at den ikke skiller seg ut fra resten av kjøkkeninnredningen. Integrerte oppvaskmaskiner kan være helintegrerte eller halvintegrerte.

Fronten kan også byttes ut dersom man ønsker en annen estetikk på kjøkkenet. Dette kan man forsøke å gjøre selv ved å følge bruksanvisningen eller kontakte en rørlegger for å montere oppvaskmaskinen og be dem også montere fronten samtidig.

Beko har skrevet en fin artikkel om hvordan man fester møbeldøren, denne kan du lese her. Dersom du trenger hjelp fra en profesjonell rørlegger til å montere oppvaskmaskin, står vi klare til å hjelpe deg.

Hva er en helintegrert oppvaskmaskin?

En helintegrert oppvaskmaskin kjennetegnes av at den passer helt sømløst inn i kjøkkeninnredningen. Kontrollpanelet er plassert på toppen av døren slik at det ikke synes når døren til oppvaskmaskinen er lukket.

illustrasjon av helintegrert oppvaskmaskin
en helintegrert oppvaskmaskin har kontrollpanelet plassert på toppen av døren og passer helt sømløst inn i kjøkkeninnredningen

Hva er en halvintegrert oppvaskmaskin?

En halvintegrert oppvaskmaskin, som navnet tilsier, betegner oppvaskmaskiner som er integrerte, men ikke helt. I dette tilfellet er kontrollpanelet plassert på fronten, slik at man kan se at det er en oppvaskmaskin der, men den skiller seg ikke veldig ut fra resten av kjøkkeninnredningen.

lllustrasjon av halvintegrert oppvaskmaskin
en halvintegrert oppvaskmaskin har kontrollpanelet plassert på fronten og passer fint inn i kjøkkeninnredningen.

Hva er en underbygd oppvaskmaskin?

Underbygd oppvaskmaskin betegner en oppvaskmaskin som plasseres under kjøkkenbenken der det er plass og vanntilgang. Disse oppvaskmaskinene har en egen front/design som skiller seg ut fra kjøkkeninnredningen. Underbygde oppvaskmaskiner kommer som regel i hvitt, sort, børstet stål eller rustfritt stål og er ikke designet for å matche estetikken på kjøkkenet.

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin
underbygd oppvaskmaskin plasseres under kjøkkenbenken der det er plass. Den kommer som regel i hvitt, sort, børstet stål eller rustfritt stål.

Dette er forskjellene mellom helintegrerte, halvintegrerte og underbygde oppvaskmaskiner:

Hovedforskjellene er estetiske og kompleksitet på installasjonsprosessen. Helintegrerte og halvintegrerte oppvaskmaskiner er designet for å ikke forstyrre kjøkkenets estetikk, men kan være litt mer utfordrende å installere og demontere. Underbygde vaskemaskiner er generelt enkle å installere, koster mindre enn integrerte oppvaskmaskiner, men er lite estetisk appellerende for de som bryr seg om mer enn bare funksjonalitet.

Forskjellene oppsummert:

 • Integrerte oppvaskmaskiner kan være estetisk finere enn underbygde oppvaskmaskiner
 • Integrerte oppvaskmaskiner har en mer kompleks og krevende installasjonsprosess enn underbygde oppvaskmaskiner
 • Integrerte oppvaskmaskiner koster litt mer enn underbygde oppvaskmaskiner
Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.
Les også!

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

Fordeler og ulemper med en integrert oppvaskmaskin

Fordeler med en integrert oppvaskmaskin:

 • Passer sømløst inn i kjøkkeninnredningen
 • Fronten kan byttes ut etter smak
 • Støyreduserende design som ofte gir lavere lydnivå under bruk
 • Øker verdien av kjøkkenets estetikk og kan heve boligverdien

Ulemper med en integrert oppvaskmaskin:

 • Vanskeligere å installere og demontere enn en underbygd oppvaskmaskin
 • En høyre pris enn en underbygd oppvaskmaskin
 • Kan være vanskeligere å reparere på grunn av tilpasning til kjøkkeninnredningen
 • Mindre fleksibel plassering på kjøkkenet, da den må integreres i innredningen
 • Krever ofte profesjonell installasjon, som kan medføre ekstra kostnader

Her finner du svar på det de fleste lurer på om integrerte oppvaskmaskiner:

Hva er en integrert oppvaskmaskin?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen. De har en front som kan byttes ut etter smak, og kan være hel- eller halvintegrerte.

Hva er forskjellen på integrert og underbygd oppvaskmaskin?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

Kan jeg installere oppvaskmaskin selv?

Ja og nei. Så lenge det gjøres forskriftsmessig, kan det gå greit, men det er sjeldent og risikoen kan være altfor stor å ta. Ved selvmontering kan du risikere en rekke utfordringer, som ikke dekkes av forsikringer. Les mer om det her: Montering av oppvaskmaskin

Hvordan kan jeg ta av front på en integrert oppvaskmaskin?

Å ta av fronten på en integrert oppvaskmaskin kan være en stor jobb dersom man ikke vet helt hva man gjør. Du kan lese mer om hvordan man monterer fronten på en oppvaskmaskin på Beko, eller du kan slippe bryet og kontakte en rørleggervakt.

Hva er oppvaskmaskiner laget av?

Rustfritt stål: Dette materialet brukes ofte til oppvaskmaskinens innvendige deler, som kar og sprayarmer. Rustfritt stål er holdbart, motstandsdyktig mot korrosjon, og hjelper til med å holde temperaturen høyere under tørkesyklusen, noe som kan forbedre tørkeresultatet.

Plast: Mange rimeligere oppvaskmaskiner bruker plast til kar og noen andre innvendige deler. Plast er billigere enn rustfritt stål og lettere, men det er ikke like holdbart og kan være mer utsatt for flekker og lukt.

Stål: Stål brukes ofte i rammen og enkelte mekaniske deler av oppvaskmaskinen. Det gir strukturell integritet og stabilitet.

Børstet stål: Børstet stål er ofte brukt til den ytre overflaten av oppvaskmaskinen for å gi et stilig og moderne utseende. Det er en type rustfritt stål som har blitt behandlet for å gi en matt finish som skjuler fingeravtrykk og flekker bedre enn blankt stål.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

illustrasjon av underbygd oppvaskmaskin

Hva er integrerte og underbygde oppvaskmaskiner?

Integrerte oppvaskmaskiner er designet for å passe sømløst inn i kjøkkeninnredningen, med en front som kan matche resten av skapene. De kan være hel- eller halvintegrerte. Underbygde oppvaskmaskiner er designet for å passe under kjøkkenbenken, men har en synlig front som ikke nødvendigvis matcher resten av kjøkkeninnredningen. De er mer funksjonelle enn estetiske.

en vannmaler funker ved at vannet beveger paa en magnetisk skive som endrer paa tallene

Alt du trenger å vite om vannmålere

En vannmåler kan hjelpe deg med å oppdage lekkasjer tidlig, få bedre kontroll over vannforbruket ditt og med en vannmåler betaler du kun for det du bruker av vann.

Før og etter bilde av noen hyller på et kjøkken. Etter oppussingen får man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel å male vegger, sette opp hyller, bytte håndtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for å gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.