Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Hva koster varmekabler i huset, og lønner det seg sammenlignet med vedfyring?

Vedfyring er en tradisjonelt og populær oppvarmingsmetode i Norge. Varme kabler er en mer moderne oppvarmingsmetode, og mange velger å sette inn varmekabler i huset sitt i tillegg til eller i stedet for vedfyring.

Det er imidlertid ikke gratis å sette inn varmekabler, og det er viktig å vite hva det koster før man bestemmer seg for om det er en god investering.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva det koster å sette inn varmekabler i huset, og om det lønner seg sammenlignet med vedfyring.

To forskjellige typer varmekabler og varmekabelsystemer

Det er to hovedtyper av varmekabler: jordvarme og overflatevarme. Jordvarme krever at det graves et hull i hagen, og kablene legges ned i dette hullet. Overflatevarme krever ikke gravearbeid, og kablene legges direkte på overflaten av gulvet.

Det er også to hovedtyper av varmekabelsystemer: kontinuerlig og intermitterende. Kontinuerlige varmekabelsystemer er de mest energieffektive, men de er også de dyreste å kjøpe og installere. Intermitterende varmekabelsystemer er billigere å kjøpe og installere, men de er ikke like energieffektive.

Hvor mye koster det å sette inn varmekabler i huset?

Når det gjelder kostnadene ved å installere varmekabler i huset, er det flere faktorer som spiller inn, inkludert størrelsen på huset og antall rom. En omtrentlig pris for en enebolig på 150 kvm varierer typisk mellom 25 000 og 40 000 kroner. Dette inkluderer ikke bare kostnaden for selve varmekabelen, men også installasjon og tilkobling. For å få en nøyaktig pris, anbefales det å konsultere en profesjonell, spesielt med tanke på eventuelle ekstrakostnader for strømtilkobling.

Når det gjelder lønnsomheten, er det viktig å forstå at investeringen i varmekabler ikke gir umiddelbar avkastning, men kan resultere i langsiktige besparelser. Ifølge en grov oversikt kan en enebolig på 150 kvm forvente å spare mellom 2000 og 3000 kroner årlig sammenlignet med vedfyring. Dette gir ikke bare en mer energieffektiv oppvarmingsmetode, men også økonomiske fordeler over tid.

Det er viktig å merke seg at disse tallene er estimater, og andre faktorer kan påvirke de faktiske kostnadene og besparelsene. Derfor anbefales det alltid å konsultere en profesjonell for å få skreddersydde og nøyaktige estimater basert på dine spesifikke behov og forhold.

Vi har rørleggervakter tilgjengelige døgnet rundt, så det er bare å kontakte oss når som helst hvis du ønsker å få et mer nøyaktig estimat.

Hvordan funker varmekabler?

et bilde av et rom med varmekabler, pris varmekabler

Varmekabler er en type varmekilde som overfører varme gjennom en kablet forbindelse. De fleste varmekabler består av en kobbertråd eller et kobberrør som er dekket av en isolasjon. Når en elektrisk strøm passerer gjennom kablet, produserer det varme. De kan brukes til å varme opp et rom, en bygning, eller andre strukturer.

Varmekabler har mange fordeler sammenlignet med andre varmekilder, som for eksempel vedfyring.

1. For det første er varmekabler en mer effektiv og sikker måte å varme opp et rom eller en bygning.

2. For det andre er varmekabler en miljøvennligere måte å varme opp et rom eller en bygning, fordi de ikke forurenser luften.

3. For det tredje er varmekabler en mer kostnadseffektiv måte å varme opp et rom eller en bygning, fordi de ikke krever så mye energi for å fungere.

Er varmekabler en god investering for huset ditt?

Det er ingen tvil om at varmekabler er en fantastisk investering for ethvert hjem. Uansett om du bor i et hus, en hytte eller leilighet, vil varmekabler sørge for at du alltid har varmt vann og varme gulv. De er også svært energieffektive, noe som betyr at du vil spare penger på energiregningen din hvis du installerer dem.

Det er imidlertid viktig å huske på at det er noen få fordeler og ulemper med varmekabler.

Fordelene inkluderer:

• Varmekabler er svært energieffektive.

• Varmekabler kan installeres relativt enkelt.

• De er svært pålitelige.

• Varmekalber er svært driftsikre.

Ulemper med varmekabler inkluderer:

• Det kan bli ganske dyrt å installere dem

• Varmekabler kan være vanskelige å reparere hvis noe går galt.

Alt i alt er varmekabler en fantastisk investering for ethvert hjem. Uansett om du bor i et hus, en hytte eller leilighet, vil varmekabler sørge for at du alltid har varmt vann og varme gulv.

Hvilken oppvarmingsmetode er best for huset ditt – varmekabler eller vedfyring?

Varmekabler:

 • Fordeler:
  • Enkel installasjon og bruk: Varmekabler kan være enkelt å installere, spesielt under gulv eller i tak, og krever minimal inngrep i eksisterende strukturer.
  • Effektive og energieffektive: Varmekabler gir jevn og behagelig varme, og de kan være energieffektive når de brukes riktig.
  • Minimalt vedlikehold: De krever vanligvis mindre vedlikehold sammenlignet med alternative oppvarmingsmetoder.
 • Ulemper:
  • Høyere kostnad: Initial kostnad for kjøp og installasjon av varmekabler kan være høyere sammenlignet med vedfyring.
  • Avhengig av elektrisitet: De er avhengige av et elektrisk strømnett, og kostnader kan variere avhengig av strømprisene.

Vedfyring:

 • Fordeler:
  • Rimelig oppvarmingsmetode: Ved er ofte rimeligere enn andre oppvarmingskilder, og vedfyring kan derfor være økonomisk fordelaktig.
  • Fleksibilitet: Vedfyring gir deg kontroll over varmenivået, og det er enkelt å tilpasse oppvarmingen etter behov.
  • Tradisjonell atmosfære: Mange setter pris på den tradisjonelle atmosfæren og følelsen ved å fyre med ved.
 • Ulemper:
  • Krever mer arbeid og vedlikehold: Vedfyring kan være mer tidkrevende med tanke på innsamling, lagring og vedlikehold av veden.
  • Potensielt ujevn oppvarming: Varme fra vedfyring kan være ujevn, spesielt i større rom, og krever god plassering av ovner eller peiser.
  • Behov for god ventilasjon: Riktig ventilasjon er viktig for å unngå røykproblemer og sikre god luftkvalitet.

Vurdering:

 • Varmekabler:
  • Ideell for jevn og stabil varme.
  • Enkel installasjon, spesielt for hjem uten tilgang til ved.
  • Økonomisk på lang sikt.
 • Vedfyring:
  • Tradisjonell og kostnadseffektiv metode.
  • Passende for de som liker den atmosfæriske opplevelsen av vedfyring.
  • Krever mer innsats og vedlikehold.

Konklusjon: Når du tar beslutningen, vurder spesifikke behov, budsjettkrav og praktiske hensyn i ditt hjem. En grundig vurdering av fordelene og ulempene vil bidra til å velge den oppvarmingsmetoden som best passer dine individuelle forhold. Ved tvil, søk råd fra en fagperson for å sikre den mest hensiktsmessige løsningen for ditt hjem. Trenger du hjelp med å installere varmekabler hos deg? Ta kontakt her.

Les også hva koster vannbåren varme i huset, og lønner det seg?

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

En hånd med hanske på heller i Plumbo i vasken

Sliker åpner du en tett vask med Plumbo

For å rense en tett vask, start med å sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for å løse opp såperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsåpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svært tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med å helle i rikelig med kokende vann for å skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er også effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstå kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til væske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, råte og vannskader på boligens bærende konstruksjoner. Dampsperre på bad legges i tillegg til våtromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. På yttervegger legger man også vindsperre og fuktsperre for å isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.