Logo

Rørlegger når det haster

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

Ring oss på 489 13 380

Alt du trenger å vite om rørinspeksjon

Rørinspeksjon er en kritisk del av vedlikeholdet for rørsystemer, der en ekstern inspektør bruker avansert teknologi som kameraer eller sonder for å undersøke tilstanden til rørene. Denne prosessen er designet for å avdekke skjulte skader eller potensielle problemer, og her ser vi nærmere på hva rørinspeksjon innebærer og hvorfor det er så viktig.

Hva er rørinspeksjon?

Rørinspeksjon er en teknikk som benytter kameraer eller sonder for å visuelt undersøke innsiden av rør i bygninger eller infrastruktur. Dette gir inspektører muligheten til å identifisere skader, lekkasjer eller hindringer uten behov for omfattende riving eller gravearbeid.

Hvorfor er rørinspeksjon viktig?

Rørinspeksjon er avgjørende for å opprettholde rørsystemenes helse. Det bidrar til å forhindre alvorlige skader eller lekkasjer som kan føre til kostbare reparasjoner eller miljømessige konsekvenser. Identifisering av potensielle problemer på et tidlig stadium gir også muligheten til å iverksette tiltak før de utvikler seg til store utfordringer.

Hvor ofte bør man bestille rørinspeksjon?

Frekvensen av rørinspeksjon avhenger av flere faktorer, inkludert alderen på rørsystemet, tidligere problemer og bruken av bygningen. Generelt anbefales det å gjennomføre rørinspeksjon en gang i året, spesielt for eldre bygninger eller der det er mistanke om potensielle problemer.

Hvordan utføres rørinspeksjon?

Rørinspeksjon kan gjennomføres på flere måter, men en vanlig metode er bruk av kameraer eller sonder som føres gjennom røret. Disse enhetene sender bilder eller videoer til en skjerm, slik at inspektører nøye kan vurdere tilstanden til rørene. Dette gir en effektiv og ikke-invasiv metode for å avdekke eventuelle problemer.

Dette bær du være obs på:

Ved rørinspeksjon er det viktig å være oppmerksom på mulige tegn på slitasje, lekkasjer eller blokkeringer. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot områder som er mer utsatt for skader, for eksempel overganger, tilkoplinger eller eldre rørmaterialer. Eventuelle avvik fra normal tilstand bør grundig vurderes for å unngå potensielle fremtidige problemer.

Konklusjon

Rørinspeksjon er ikke bare en forebyggende tiltak, men også en kostnadseffektiv metode for å opprettholde rørsystemets helse. Ved å ta tak i potensielle problemer før de eskalerer, kan man spare både tid og penger. Det er derfor viktig å integrere rørinspeksjon som en rutinemessig del av bygningens vedlikeholdsplan.

Les også:

Hva er rør i rør, og hvorfor er det bedre?

Hvordan rense rør? Les om hvorfor det er viktig!

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet

Alt du trenger å vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om baderomsplater. De fleste lurer på om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppå eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringråd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start på dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med våtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det på bad?

Membran på badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for å stoppe fuktigheten fra å trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, råte, og skader på bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg på overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.

Bildet viser rens av vaskemaskinen med en klut på utsiden, rens vaskemaskin

Rens vaskemaskin med eddik

Rens vaskemaskin en gang i måneden skånsomt og miljøvennlig med eddik, vann og en klut. Begynn å rense vaskemaskinen ved å ta ut såpeskuffen og rengjøre den grundig med kluten. Ikke glem å rense vaskemaskinens pakning. Her kan det samle seg mye smuss og mugg. Til slutt kjør en tom vaskesyklus på 90 grader med eddik og tørk vaskemaskinen på slutten.

en illustrasjon av hvordan man tapper rør for vann med en våtstøvsuger, våtstøvsuger

Hvordan bruke en våtstøvsuger til å tappe rør for vann?

Med en våtstøvsuger kan du enkelt tømme vann fra rør for å unngå at rørene fryser og sprekker når det blir minusgrader. Dette gjør du ved å først skru av hovedkranen og skru på alle andre kranene i huset for å tømme resterende vann i rør. Deretter kan du bruke en gummihanske, klut eller tape for å tette igjen mellomrommet mellom røret og våtsøvsugeren.

illustrasjon viser muggsoppens struktur, fjern muggsopp

Slik fjerner du mugg

Muggsopp, en sopporganisme, trives i fuktige, næringsrike områder og sprer seg gjennom luften. Mugg vokser gjennom hyfer og former sporer for reproduksjon. Årsakene til muggvekst inkluderer fuktighet, dårlig ventilasjon, varme, organisk materiale og manglende rengjøring. Å fjerne mugg involverer å finne og løse fuktighetskilder, kaste sterkt påvirkede materialer, unngå å tilføre mer fuktighet, og i noen tilfeller søke profesjonell hjelp. Fem forebyggende tips inkluderer å opprettholde et tørt miljø, rengjøre ventilasjon og vifter, inspisere VVS-systemet for lekkasjer, vedlikeholde boligen og tørke av overflater etter bruk av vann.