Logo

Rørlegger når det haster – Vi hjelper deg døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

HELE NORGE

RING OSS

489 13 380

Døgnvakt – Uforpliktende tilbud – Gode priser

BLI OPPRINGT AV OSS

Hvordan rense en varmepumpe? Her er hvordan vedlikeholde den!

Hvordan rense en varmepumpe? Her er hvordan vedlikeholde den!

Slik rengjør og vedlikeholder du varmepumpen din

En varmepumpe genererer varme ved å pumpe varm luft fra uteområdet inn i boligen. For å sikre at en varmepumpe fungerer optimalt, er det viktig å rengjøre og vedlikeholde den på riktig måte. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre dette: • Rengjør filteret på varmepumpen minst en gang i måneden. Dette kan gjøres ved å bruke en støvsuger eller ved å blåse det ut med trykkluft. • Tørk av varmepumpens utside med en myk klut. Unngå å bruke skarpe gjenstander eller vaskemidler som kan skade overflaten. • Sjekk at viftene på varmepumpen er rene og at de roterer fritt. • Følg produsentens anvisninger for service og vedlikehold av varmepumpen. Dette kan inkludere å skifte oljen i varmepumpen eller å rengjøre kondensatoren.

Vedlikehold av varmepumpen er ikke lett

Vedlikehold av varmepumpen bør skje jevnlig for å sikre at den fungerer optimalt. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å holde din varmepumpe i god form: * Kontroller at filteret er rent. Støv og skitt på filteret kan redusere effektiviteten til varmepumpen. Filteret bør derfor vaskes eller byttes ut jevnlig, avhengig av hvor mye bruk den får. * Sjekk at ventilasjonsåpningene ikke er blokkert. Dersom det er hindringer i veien for frisk luft som strømmer inn i varmepumpen, kan det påvirke ytelsen. * Hold rundt varmepumpen ren. Støv og skitt på yttersiden av enheten kan også redusere effektiviteten. * Få en profesjonell til å gjennomføre en service og vedlikeholdsundersøkelse av varmepumpen en gang i året. Da kan eventuelle problemer oppdages og fikses før de blir verre.

Varmepumper koster mye

En varmepumpe er en kostbar investering, og for å sikre at den fungerer optimalt, er det viktig å rengjøre den jevnlig. En rengjort varmepumpe vil gi bedre ytelse, og vil også vare lengre. Her er noen tips til hvordan du kan rengjøre varmepumpen din på en enkel og effektiv måte. Først og fremst, slå av varmepumpen og ta ut strømkabelen fra stikkontakten. Deretter, åpne dekselet og ta av beskyttelsesgitteret for å få tilgang til kondensatoren og kompressoren. Bruk en støvsuger med børstehode for å fjerne støv og skitt fra kondensatoren og kompressoren. Husk å bruke beskyttelsesbriller og hansker når du rengjør kondensatoren, da den kan inneholde elektriske ladninger. Når du har rengjort kondensatoren og kompressoren, kan du gå videre til å rengjøre kondensatoren og kompressoren. Bruk en støvsuger med børstehode for å fjerne støv og skitt fra kondensatoren og kompressoren. Husk å bruke beskyttelsesbriller og hansker når du rengjør kondensatoren, da den kan inneholde elektriske ladninger. Til slutt, rengjør filterkassetten og filterne. Filterkassetten kan rengjøres ved å bruke en mild såpe og vann, mens filterne kan rengjøres ved å bruke en støvsuger eller en blåseboks. Husk å tørke filterkassetten og filterne helt før du setter dem tilbake på plass.

Varmepumpen er krevende

En varmepumpe består av et kompressor-kondensator-system, en fordamper og en kondensator. Kompressoren driver gassen gjennom systemet, og fordamperen og kondensatoren bidrar til å overføre varme fra og til rommet. For å sikre optimal ytelse og levetid, må varmepumpen rengjøres jevnlig. Rengjøring av en varmepumpe innebærer å fjerne støv og skitt fra kompressoren, fordamperen og kondensatoren. Det anbefales å rengjøre varmepumpen hver måned for å sikre optimal ytelse. Rengjøring av en varmepumpe er en enkel prosess, og krever kun noen få verktøy og rengjøringsprodukter. Før du begynner å rengjøre varmepumpen, må du slå av strømmen til enheten og koble den fra strømforsyningen. Deretter må du fjerne dekselet til kompressoren, fordamperen og kondensatoren. For å rengjøre kompressoren, bruker du en myk klut og rengjøringsmiddel for å tørke støv og skitt fra enheten. Unngå å bruke harde gjenstander som kan skade kompressoren. For å rengjøre fordamperen og kondensatoren, bruker du en støvsuger med en børsteattachment. Støvsug forsiktig over enhetene for å fjerne støv og skitt. Når du har rengjort kompressoren, fordamperen og kondensatoren, må du sette dekselet tilbake på enhetene og koble varmepumpen til strømforsyningen. Slå på strømmen til enheten, og kontroller at alle komponenter fungerer som de skal.

Slik vedlikeholder du varmepumpen din

Du bør få varmepumpen din sjekket og service hvert år, for å sikre at den fungerer optimalt. Det er også viktig å rengjøre og vedlikeholde den jevnlig, slik at den holder seg i god stand og forlenger levetiden. Her er noen tips til hvordan du kan vedlikeholde varmepumpen din: 1. Rengjør filter og rør jevnlig Det er viktig å rengjøre filter og rør på varmepumpen jevnlig, for å unngå at det samler seg opp smuss og støv som kan redusere effektiviteten. Rengjøringen bør gjøres minst en gang i måneden, og gjerne oftere hvis det er behov for det. 2. Sjekk at ventilasjonsåpningene er fri for smuss og støv Ventilasjonsåpningene på varmepumpen bør også rengjøres jevnlig, slik at de ikke blir tilstoppet av smuss og støv. Rengjøringen bør gjøres minst en gang i måneden, og gjerne oftere hvis det er behov for det. 3. Sjekk at kondensatoren er ren Kondensatoren er en viktig del av varmepumpen som hjelper til med å fordampe fuktighet i luften. Den bør derfor rengjøres jevnlig for å sikre at den fungerer optimalt. Rengjøringen bør gjøres minst en gang i måneden, og gjerne oftere hvis det er behov for det. 4. Sjekk at kompressoren og motoren er ren Kompressoren og motoren er også viktige deler av varmepumpen, og bør rengjøres jevnlig for å sikre at de fungerer optimalt. Rengjøringen bør gjøres minst en gang i måneden, og gjerne oftere hvis det er behov for det. 5. Sjekk at termostaten er riktig innstilt Termostaten bør sjekkes jevnlig for å sikre at den er riktig innstilt. Hvis ikke, kan dette føre til at varmepumpen ikke fungerer optimalt.

Rengjøring og vedlikehold av varmepumpen

En varmepumpe er et effektivt og økonomisk alternativ til andre oppvarmingsformer. For å få mest mulig ut av varmepumpen og forlenge levetiden, er det viktig å følge anbefalingene for rengjøring og vedlikehold. Rengjøring av varmepumpen bør gjøres minst én gang per år, gjerne på våren, før oppvarmingssesongen starter. Det anbefales også å rengjøre varmepumpen hvis den ikke har vært i bruk over lengre perioder. En rengjøring innebærer at man fjerner støv og skitt fra alle ytterligere deler av varmepumpen. Dette gjøres enkelt ved å bruke en støvsuger med børsteattaché. Pass på å ikke bruke for mye kraft når du støvsuger, da dette kan skade varmepumpen. Når du har støvsugd alle ytterligere deler, kan du fortsette med selve varmepumpen. Her bør du først fjerne eventuelle fremmedlegemer som kan ha samlet seg på kondensatoren eller fordamperen. Deretter kan du bruke en mild vaskemiddeloppløsning for å vaske innsiden av varmepumpen. Pass på å ikke bruke for mye vaskemiddel, da dette kan etterlate seg avfall på varmepumpen. Skyll godt etterpå, slik at alle rester av vaskemiddel blir fjernet. Til slutt bør du ta en titt på filter og kontrollere at disse er rene. Hvis ikke, kan du enkelt rengjøre dem med en mild oppløsning av vaskemiddel og vann. Skyll godt etterpå, og la filtertørke helt før du monterer dem tilbake på varmepumpen. Vedlikehold av varmepumpen innebærer i hovedsak å sjekke at alle deler er i god stand og fungerer som de skal. Dette bør gjøres minst én gang per år, gjerne på våren, før oppvarmingssesongen starter. En vedlikeholdssjekk innebærer at man kontrollerer at alle deler av varmepumpen er rene og at det ikke er noen skader eller lekkasjer. Dessuten bør man sjekke at alle koblinger og tilkoblinger er intakte, at sikringene er på plass og at termostaten fungerer som den skal. Hvis du finner noen feil eller skader, bør du kontakte en fagperson for å få hjelp til å utføre reparasjoner. Det er viktig å ikke forsøke å reparere varmepumpen selv, da dette kan forvride garantien. En varmepumpe er et effektivt og økonomisk alternativ til andre oppvarmingsformer, men for å få mest mulig ut av den og forlenge levetiden er det viktig å følge anbefalingene for rengjøring og vedlikehold. Rengjøring av varmepumpen bør gjøres minst én gang per år, gjerne på våren, før oppvarmingssesongen starter. Det anbefales også å rengjøre varmepumpen hvis den ikke har vært i bruk over lengre perioder.

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon på jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hånd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forståelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal håndverker, selv om vi bor på landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales på det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski på døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Vi dekker hele Norge

Flere tips og triks til hjemmet