Logo

Finn rørlegger i Oslo – Vi hjelper deg døgnet rundt

Rørlegger SOS er en tjeneste som knytter privatpersoner opp mot kvalitetsikrede rørleggere døgnet rundt - helt gratis.

Åpent 24/7

Uforpliktende tilbud

Gode priser

HELE NORGE

HASTER DET? RING OSS

489 13 380

BLI OPPRINGT AV OSS

Flere hundre fornøyde kunder!

Terje

Rask og god service. Meget god kommunikasjon pü jobben hele veien. Rørlegger var profesjonell og gjorde en meget god jobb. Anbefales.

Kristian

Flott jobb! A+++ De har den beste kundeservicen i Oslo. Supervennlige og fikk jobben gjort raskt. Jeg gir dem 5 stjerner for det flotte og hurtige arbeidet.

Klesgruppen

Jeg brukte Rørlegger SOS for min virksomhet. Tok hünd om et problem med ødelagt varmtvannsbereder for en travel hundefrisørsalong. Utmerket service og billig.

Knut

Super forstüelsesfull og hyggelig dame som skaffet rask hjelp fra en helt lokal hündverker, selv om vi bor pü landet. Jeg er veldig fornøyd og kan trygt anbefale dem!

Anita

Alltid i tide og kvalitetsarbeid fra hyggelige fagfolk. Anbefales pĂĽ det sterkeste

Dylan

Jeg har brukt Rørlegger SOS to ganger, og ble veldig fornøyd hver gang. Profesjonelle og kunnskapsrike, som utfører jobben raskt og billig. Anbefales!

Jacob

En veldig hyggelig fyr som fikset et tett sluk hos meg. Skal lagre nummeret til neste gang!

Grethe

Rask og god service. Bra informasjon om forventet ankomsttid mm.

Katrine

Super fornøyd med denne tjenesten! Fikk rørlegger fra Ski pü døren etter kun 20 minutter, de fikset problemer raskt og effektivt! Tusen takk!

Ønsker du et pristilbud?

Detaljer om jobben

De fleste husstander opplever tette rør eller avløp en gang i blandt. Det er ikke alltid like morsomt ü mütte vente pü at vannet siger sakte ned i sluket mens du vasker henda eller dusjer.

Det er spesiellt ikke en behagelig opplevelse, dersom dusjen er tett, og det renner over i toalettet, da dusjsluket er det mest vanlige stedet man bruker til ü fü bort vannet som renner over. Har du da en tett dusj, og sluket i vasken eller doen er tett, er sjansen noksü stor for ü püføre boligen din vannskader, som dessverre ikke er billig ü fikse!

Heldigvis for alle innbyggerne i Oslo, har vüre rørleggere mangt med erfaring av spyling og staking av tette avløp i Oslo, og kommer seg fort pü plass, dersom du skulle trenge bistand. Da für du hjelp med ü rense tette rør.

I denne artikkelen skal vi gü gjennom alt fra hvorfor rør tetter seg, til hva du kan gjøre for ü forebygge mot dette.

Årsaker for tette avløp

Lurer du pü hvorfor rør tetter seg? Det skal vi svare pü!

De vanligste ürsakene for tetting av rør, er hürrester, fett og andre fremmedelementer som renner ned i sluket, og hoper seg opp til en klump som blokkerer for at vannet skal fü renne fritt ned. Pass pü ü plukk opp hürrester etter du har dusjet, og ikke kast Q-tips ned i sluk, da dette ogsü er en vanlig grunn for tette rør og sluk.

Eldre rør er mer utsatt for ü tette seg, sprekke opp og rustne. Bor du i et hus som ble bygget før 70-tallet, kan det lønne seg meget ü la en fagman utføre en rørinspeksjon, for ü sørge for at rørene opprettholder en viss sikkerhet, sü du slipper skjulte og brutale vannlekkasjer.

Rens av tette rør pü bad
Les ogsĂĽ!

Tette rør? Slik üpner du tette rør selv!

Rør og sluk blir tett nür det renner fremmedelementer ned i sluket, som hürrester, fett. Den letteste müten for ü unngü tette rør og avløp er som regel ü holde slukene rene og aldri kaste matrester, olje og lignende i rør og sluk. Sluk kan üpnes først manuelt med en avløpspumpe, kjemikaliene, ved ü rense vannlüsen, eller ved ü bestille rørspyling av en profesjonell rørlegger.

Varselsignaler for tette rør

Man trenger ikke alltid ü vente til at røret er helt tett, før man griper inn. I mange tilfeller gir røret deg noen signaler før det tetter seg helt.

Disse signalene er som oftest:

Merker du til noen av disse signalene, kan det vÌre lurt ü ta en rens av rør. Er du usikker pü hvordan du skal gü frem med dette, kan du ta i bruk vür tjeneste, sü er du pü den sikre siden.

Vüre rørleggere har erfaring med tette avløp i Oslo

Tette rør er et svÌrt vanlig problem, og derfor har vüre rørleggere fütt mye erfaring, og har høy kompetanse nür det kommer til rensing og spyling av tett toalett, tett vask, tett sluk og tette rør.

Velger du ü motta hjelp fra vüre rørleggere, kan du vÌre sikker pü at dine rør renses pü en ordentlig og effektiv müte, som ivaretar sikkerheten pü rørene.

Rørleggerne vüre utfører høytrykkspyling i Oslo

Rørleggerne vüre har biler som er utstyrt med høytrykkspylere, som har et høyt trykk ned i rør, og fjerner det som har dannet seg og blokkerer for vannet. Vannet som blir spylt ned i røret, har et süpass høyt trykk, at du kan vÌre sikker pü at dine rør blir renset, og klar for normal bruk igjen!

Hvorfor er høytrykkspyling effektivt mot tette rør?

Høytrykkspyling er effektiv mot tette rør, da det blir generert en vannstrüle som kan rett og slett kutte seg gjennom hva enn som mütte blokkere røret. Derfor er dette en utrolig populÌr müte ü rense pü, for rørleggere.

Det er dessverre ikke alltid at høytrykkspyling av rør kan utføres, og det er nür selve røret er sprukket opp. For ü finne ut om rørene dine kan spyles, utføres det en rørinspeksjon, hvor mület er ü finne ut om røret har skader.

Rørinspeksjon i Oslo

Som nevnt over, er en rørinspeksjon en tjeneste, som en av vüre dyktige rørleggere utfører, hvor mület er ü opprette en rapport pü rørets tilstand. Dette utføres ved ü sende et kamera inn i rør, for ü undersøke hvordan tilstand røret befinner seg i.

Med en rørinspeksjon, für man et bra bilde, om røret har skader eller andre grunner for rehabilitering.

Etter en rørinspeksjon, vil du motta anbefalinger om hva rørleggeren mener er best for deg og din situasjon.

en hünd som fikser rør, rørspyling
Les ogsĂĽ!

Vond lukt og tette sluk? Dette trenger du ü vite om rørspyling

Rørspyling kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert mekanisk fjerning av blokkeringer ved hjelp av roterende kabler eller høytrykksspyleutstyr. Valget av metode avhenger av typen blokkering og rørmaterialet.

Enkle grep for ü forsøke ü rense selv

Det er ikke alltid man trenger en fagman som spyler røret for ü fikse opp i situasjonen selv. Ønsker man ü ta saken pü egenhünd, finnes det enkle grep man kan prøve pü.

Er du usikker pü hvordan du skal gü frem med stegene vi viser til, burde du oppsøke en som har gjort dette før, eller ta i bruk vür tjeneste, sü vil du motta profesjonell hjelp fra en erfaren rørlegger.

NB! disse stegene følges pü eget ansvar, da hündtering av rør pü egenhünd kan püføre skader. Er du usikker, kontakt en sertifisert rørlegger.

Det første du kan prøve, er en god gammeldags avløpspumpe

Veldig mange henter frem Plumbo, og prøver med det først. Dette er ikke alltid nødvendig! Ofte sü kan man løsne opp og fü vannet til ü renne normalt igjen med ü bruke en god avløpspumpe.

Tar du i bruk en avløpspumpe, er det viktig å gjøre dette riktig. Det er for så vidt et enkelt tiltak, men det kan gjøres feil. Fyll vasken, dusjen eller toalettet med vann, så kan du pumpe med avløpspumpen, men pass på at det ikke kommer noe luft ned i røret! Dette gjøres ved å “vippe” pumpen da den er under vann, for å sørge for at luft ikke blir pumpet ned i røret.

Med litt flaks, løsner dette opp i en tett vask, og vannet renner som normalt igjen.

Dessverre retter ikke dette alltid opp i problemet, og da mĂĽ man gĂĽ til neste steg...

Ofte hjelper det med en rens av vannlĂĽsen

Etter du har prøvd ü ordne opp med en avløpspumpe, kan en enkel rens av selve vannlüsen fikse problemet, da det ofte kan samle seg fremmedelementer i vannlüsen.

Vi anbefaler ü finne frem en bøtte, som du setter under vannlüsen, da det kan ligge en del vann i vannlüsen. Etter du har satt en bøtte under vannlüsen, kan du skru den av. Nür du har skrudd den av fra rørene, vasker du den og alle delene til den grundig, sørg for ü fü bort alt smuss, fett og andre elementer som fester seg. Skru den sü pü plass igjen.

vi anbefaler deg ü holde et godt øye med vannlüsen etter du har montert den pü plass, da dette kan ofte bli gjort litt feil, som fører til at vannlüsen lekker.

Er det fortsatt tett? Følg neste steg under..

Tett sluk selv etter en rens av vannlĂĽsen? da er det bare ĂĽ hente frem kjemikalier

Veldig mange gür for ü bruke Plumbo da de skal rense rør. Plumbo er et etsende middel, som kan dessverre i noen tilfeller gjør vondt verre. I tillegg kan Plumbo ogsü stivne og nesten bli like hardt som stein, og dette er ikke noe du ønsker ü tette røret med. For ü unngü dette, er det viktig ü følge bruksanvisningen til punkt og prikke.

Bruker du Plumbo som ditt valg, mü du skylle røret usedvanlig grundig, for ü sørge for at alle rester av middelet er renset bort. Tøm halve varmtvannstanken ned i sluket, sü burde det holde.

Er selve røret tett?

Har du gjort stegene over, kan det hende at selve røret har tettet seg. Du kan prøve ü rette opp i dette pü egenhünd, men vÌr oppmerksom pü at dette kan i noen uheldige tilfeller, püføre skader pü rør.

Ønsker du ü gi det et forsøk, kan du prøve med en stakefjÌr. Dette er en stülvaier, som du fører ned i røret til du kjenner at den treffer det som blokkerer. Da kan du prøve ü dytte litt hardt, for ü løsne opp i proppen, sü det kan renne ned i røret.

Du kan ogsü gi en rensespiral et forsøk. Dette er en vaier som du fører ned i røret, og skrur pü til det som blokkerer løsner opp.

Opplever du fortsatt tette rør?

Har du prøvd stegene som er nevnt i innholdet, og røret fremdeles er tett, anbefaler vi deg ü ta kontakt med en av vüre rørleggere i Oslo. Dette gjøres ved ü ta i bruk vür tjeneste, sü blir du umiddelbart satt opp mot en fagmann som tar din sak!

Hva kan man gjøre for ü forebygge mot tetting av rør?

Det finnes enkle tiltak en kan utnytte seg av, for ü forebygge mot et tett sluk. For det første, sü burde man vÌre veldig oppmerksom pü hva som faktisk renner ned i sluket. Som nevnt tidligere i innholdet, er det som oftest fremmedelementer som tetter sluk. Pass pü ü plukk opp hürrester etter en dusj, ikke kast Q-tips eller andre gjenstander som tilhører en søppelkasse, i toalettet.

Noe veldig mange hopper over, er rett og slett vedlikehold av sluk. Vi anbefaler ĂĽ ta en rens av sluk hver andre mĂĽned. Da burde du oppleve en mer behagelig hverdag, hvor sluk holder seg rene og pene.

Trenger du hjelp med ü üpne tette rør? Vüre rørleggervakter reiser ut til andre bydeler i Oslo som Sagene, Ekeberg og Grorud.

Vi dekker hele Norge

Tips og triks til hjemmet

Før og etter bilde av noen hyller pü et kjøkken. Etter oppussingen für man mye mer plass og hyllen ser ryddig ut. Pusse opp kjøkken.

Slik kan du pusse opp kjøkken selv

Kjøkkenet kan pusses opp enkelt og billig hvis du gjør det meste av arbeidet selv. For eksempel ü male vegger, sette opp hyller, bytte hündtak, gardiner og lamper er noen enkle oppussingsprosjekter som du kan gjøre selv for ü gi kjøkkenet ditt et freshere utrykk.

En hĂĽnd med hanske pĂĽ heller i Plumbo i vasken

Sliker ĂĽpner du en tett vask med Plumbo

For ü rense en tett vask, start med ü sjekke og fjerne eventuelle tilstopninger manuelt. Hell deretter 1 liter kokende vann ned i vasken for ü løse opp süperester. Etter dette, bruk beskyttelsesutstyr og hell 500ml Plumbo eller en tilsvarende avløpsüpner ned i avløpet. Vent i minst 15 minutter, eller lenger hvis vasken er svÌrt tett, for at kjemikaliene skal virke. Avslutt med ü helle i rikelig med kokende vann for ü skylle vekk restene av Plumbo og eventuelle løsnede tilstopninger. Denne metoden er ogsü effektiv for kjøkkenvasker og dusjavløp.

En tegning som viser innsiden og utisden av en vegg. Dampsperre holder veggene tørre, mens fuktsperre og vindsperre holder kulde og regn ute.

Hva er dampsperre og hvor legger man det?

Dampsperre er en type plastfolie som forhindrer at varmluft fra innsiden av boligen trekker ut gjennom veggene. Uten dampsperre kan det oppstü kondensasjon (en prosess der damp blir omdannet til vÌske), inn i veggene, som kan potensielt føre til muggdannelse, rüte og vannskader pü boligens bÌrende konstruksjoner. Dampsperre pü bad legges i tillegg til vütromsmembran som beskytter mot flytende vann, mens dampsperre beskytter mot vann i dampform. Pü yttervegger legger man ogsü vindsperre og fuktsperre for ü isolere veggene mot regn og vind.

Male baderomspanel steg for steg

Alt du trenger ĂĽ vite om baderomsplater

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmül om baderomsplater. De fleste lurer pü om de kan montere baderomsplater selv, om man kan male baderomsplater, om man kan legge baderomsplater oppü eksisterende fliser, hva er forskjellen mellom baderomsplater og fliser, og til slutt noen kjerringrüd til hvordan man vedlikeholder nymonterte baderomsplater.

Bilde av bad

5 Baderomstrender i 2024

Et velutformet baderom kan tilføre en følelse av luksus og sikre en positiv start pü dagen. Av denne grunn har vi nøye utvalgt flere baderomstrender for 2024 som vil kunne forvandle ditt baderom til et mer luksuriøst og innbydende rom.

Illustrasjon av oppbyggingen av et baderomsgulv med vĂĽtromsmembran, membran bad.

Hva er membran og hvordan brukes det pĂĽ bad?

Membran pü badet er et tynt lag som legges mellom veggene og flisene for ü stoppe fuktigheten fra ü trenge inn. Badet er utsatt for mye vann og fuktighet, og uten en effektiv barriere kan vann trenge inn i bygningsstrukturen, noe som kan føre til mugg, rüte, og skader pü bygningen. Membranen sikrer at vannet holder seg pü overflaten og ledes bort til sluk, og beskytter dermed bygningens integritet.