Vi har dessverre ikke prislisten til rørleggeren for dette området inne, spør om pris på telefon
Klokke som tikker raskt, vi rykker ut raskt, rørleggervakt 24/7 rask utrykning

Rørleggerne våre rykker ut 24/7
og har oppmøtegaranti om å være på plass innen en time.

Grohe logo, våre rørleggere bruker grohe som leverandør Maxbo-proff logo, rørleggerne våre benytter maxbo som leverandør

Våre rørleggere benytter seg av kvalitetsleverandører, og har avtaler på plass for å få gode priser.

Mesterbedrift logo, våre rørleggere jobber i en mesterbedrift Sentral godkjenning, våre rørleggere har så klart sentral godkjenning VVS-fagmann

Våre rørleggere har fagbrev og er sertifiserte, med alt på stell.

Sånn får du hjelp, på 1-2-3

  1. Tast inn ditt tlf. nummer og klikk på knappen.
  2. Ring nummeret som dukker opp, og en rørlegger vil være på linjen.
  3. Forklar situasjonen, oppgi adresse, og hvis problemet er akutt vil en rørlegger være på vei.

Slik rengjør du varmepumpen

Trygt

Hos oss kan du trygt stole på at jobben blir gjort etter riktig praksis.

Til avtalt tid og pris

Ta gjerne å spør om pristilbud over telefon så skal vi gjøre vårt beste or å gi det.

Kompetanse

Alle har fagbrev og kompetanse til å utføre jobben etter god bransjestandar.

Du er vårt fokus

Vårt største prioritet er å gjøre deg som kunde fornøyd med oss.

Varmepumper er en fantastisk oppfinnelse som hele Norge rundt tar i bruk året rundt. Om vinteren kan man nyte et fantastisk og varmt inneklima, som gjør tilværelsen perfekt for beboerne i bygget. Varmepumper har også en god egenskap, hvor du kan reversere effekten, og få kald og behagelig luft inn i boligen når det er kaldt ute om vinteren. 

Varmepumpe som henger på en yttervegg, rense varmepumpe, vaske varmepumpe
Takk til fotograf Carlos Lindner for deling av bilde

Men for å opprettholde topp kvalitet og effektivitet, samt ivareta sikkerheten, er det viktig å vedlikeholde varmepumpen ved å rengjøre den en gang hver andre uke. 

I dette innlegget skal vi gå gjennom hele prosessen som skal til for å opprettholde en bra luftkvalitet på anlegget ditt.

1. Rengjør støvfiltrene 

Støvfiltrene befinner seg som regel rett innenfor lokket til anlegget. Disse skal kunne tas av så du kan rengjøre dem skikkelig. Måten de løsnes og festes, varierer fra produsent til produsent, så dersom du er usikker, eller ikke finner ut hvordan du løsner filtrene på din modell, kan du se i manualen som medfølger produktet. Har du ikke manualen tilgjengelig, ber vi deg å finne modellnummeret til enheten, for å så søke det opp. Da kan du finne manualen på nett, og lese der hvordan du skal ta av filtrene. 

Skal man støvsuge eller vaske filtrene?

Det har blitt satt en del spørsmål rundt rengjøringen av filtrene. Noen produsenter mener en støvsuger burde holde for rengjøringen, mens andre sier man kan bruke litt vann og såpe. Er du usikker kan du bruke en støvsuger, da holder du deg på den trygge siden. Velger du å vaske med vann, er det uhyre viktig å la filtrene tørke godt før du setter dem på plass igjen. 

2. Rengjør også lamellene som sitter bak filtrene

Disse lamellene befinner seg bak støvfiltrene, og vil hope opp litt støv etter som tiden går. Derfor er det anbefalt å støvsuge lamellene en gang i ny og ne. Bare pass på å bruk den mykeste støvsugermunnstykket du har, og sørg for å bruke en lav sugestyrke siden lamellene er nokså skjøre, så her vil du være litt mer tålmodig og forsiktig med rengjøringen. 

Når du rengjør lamellene, tar du støvsugermunnstykket forsiktig inntil rillene, og jobber deg nedover til du er ferdig.

3. Hva med enheten som står utenfor?

Enheten som er utenfor har et solid deksel som beskytter mot store mengder av fremmedelementer. Likevel kan det samle seg litt på utsiden av viften. Du kan rengjøre dette med en støvsuger dersom det skulle være behov for det, men for all del, ikke bruk en vannslange eller en høytrykksspyler, da dette kan skade enheten. 

Det er anbefalt å la en erfaren og sertifisert fagperson ta seg av rengjøringen av enheten, helst annethvert år. Prisene på dette varierer, men som regel kan man forvente å bruke fra 1500 til 2500 kroner på en sjekk av en fagperson. 

Se video av varmepumpe-rens

Videoen er på engelsk og tar for seg en skikkelig rens av en Fujitsu varmepumpe. Men ettersom at de fleste varmepumpene er relativt like i utformingen, så bør denne videoen også kunne være til nytte for eiere av andre merke av varmepumper.