Vi har dessverre ikke prislisten til rørleggeren for dette området inne, spør om pris på telefon
Klokke som tikker raskt, vi rykker ut raskt, rørleggervakt 24/7 rask utrykning

Rørleggerne våre rykker ut 24/7
og har oppmøtegaranti om å være på plass innen en time.

Grohe logo, våre rørleggere bruker grohe som leverandør Maxbo-proff logo, rørleggerne våre benytter maxbo som leverandør

Våre rørleggere benytter seg av kvalitetsleverandører, og har avtaler på plass for å få gode priser.

Mesterbedrift logo, våre rørleggere jobber i en mesterbedrift Sentral godkjenning, våre rørleggere har så klart sentral godkjenning VVS-fagmann

Våre rørleggere har fagbrev og er sertifiserte, med alt på stell.

Sånn får du hjelp, på 1-2-3

  1. Tast inn ditt tlf. nummer og klikk på knappen.
  2. Ring nummeret som dukker opp, og en rørlegger vil være på linjen.
  3. Forklar situasjonen, oppgi adresse, og hvis problemet er akutt vil en rørlegger være på vei.

Slik kan du åpne tett avløp enkelt og helt selv!

Trygt

Hos oss kan du trygt stole på at jobben blir gjort etter riktig praksis.

Til avtalt tid og pris

Ta gjerne å spør om pristilbud over telefon så skal vi gjøre vårt beste or å gi det.

Kompetanse

Alle har fagbrev og kompetanse til å utføre jobben etter god bransjestandar.

Du er vårt fokus

Vårt største prioritet er å gjøre deg som kunde fornøyd med oss.

Hånd ikledd blå hansker som drar opp hårrester fra et sluk, tett avløp

Prøver du å rense avløpet ditt, men ikke vet hvordan du skal gå frem? Da er denne artikkelen perfekt for deg.

Vi kommer med enkle tips til hvordan du skal få renset avløpet uten å måtte betale for en dyr rørlegger, eller for dyre merkeprodukter som
Plumbo.

Her bruker vi vanlige husholdningsprodukter du sannsynligvis allerede har i hjemmet, eller kan kjøpe billig fra butikken.

Tette avløp er det ofte enkelt å åpne på egenhånd

Mange rørleggere innrømmer selv at huseiere i personlige hjem ikke alltid trenger en rørlegger for å fikse sitt sluk. Det finnes flere løsninger som man kan gjøre hjemme selv. Tipset i dagens artikkel trenger du bare natron og hvit eddik.

Smilende animert rørlegger som fikser en vask og viser tommel opp

Høres dette kjent ut? Du er allerede kanskje kjent med hvordan denne prosessen vil foregå. Hvis ikke, så vil disse to ingrediensene skape en kjemisk reaksjon og skum vil bli produsert, det vil også utløse en gass.
Natron inneholder bikarbonat, mens eddik inneholder eddiksyre, og blandet sammen forårsaker disse kjemikalene et utbrudd. Dette er elementer barn lærer seg å blande i Naturfag på skolen for å lære seg om
grunnleggende kjemi.

Attraktiv ung kvinnelig rørlegger som inspirerer servanten på kjøkkenet holdende et avløp

Mange av dere er sikkert fristet til å bruke en avløpspumpe til å rense sluket. Dette vil bare delvis løse problemet, da de fleste
avløp er fullt av skitt, fett og alt som går gjennom det i livets løp. Derfor, for å løse dette opp trenger man denne kjemiske reaksjonen.

Du vil se hvor enkelt disse stegene er, i tillegg kommer du bli ferdig i løpet av minutter. Samt kanskje spare noen slanter du hadde brukt på Plumbo eller rørlegger. Penger spart er penger tjent!

Vi kommer også ta i bruk av kokende vann. Det er veldig viktig at vannet er varmt da det er dette som får den kjemiske reaksjonen til å gå raskere. I tillegg, hvis vannet ikke går helt gjennom sluket, fortvil ikke. Det er viktig å ha litt tålmodighet, noen avløp har blitt så skitne og full av møkk at dette kan ta litt lenger tid for vannet og gå ned. Vær tålmodig med vannet, og hvis det tar lang tid for det å gå ned; prøv flere ganger, og la sluket stå i ca. 30 min. Det var bare noen tips, her kommer stegene!

Fremgangsmåte for å enkelt åpne opp tett avløp

Bakepulver og eddik ved siden av hverandre på en bordflate, eddik og bakepulver sammen kan åpne opp i tette avløp

Steg 1: Hell kokende vann ned i avløpet. Her kan du bruke vannkoker, eller
eventuelt vann kokt fra kjele. Gjerne 1 liter vann.

Steg 2: Hell så 250 ml natron i avløpet og la det sitte der mellom 5-10
minutter.

Steg 3: Hell så 250 ml hvit eddik ned avløpet. Dette vil skape en kjemisk reaksjon med natronet som allerede sitter der, så ta det med ro, dette trengs for å få eliminere fett, såperester og avfall som sitter i avløpet. La dette stå i ytterligere 5-10 minutter. Her er det viktig å holde unna da gassen kan være dårlig å puste inn.

Steg 4: Hell ytterligere 1 liter kokende vann i avløpet. Steg 5: La varmt vann renne fra kranen i 5 minutter. Dette er for å forsikre seg om at alt er renset bort.

Som du kanskje tenker, så er dette veldig enkelt! Etter at du har fullført alle stegene så vil sluket ditt være renset i løpet av veldig kort tid.

Nærbilde av sluket til en vask, avløp servant

Nb! Ekstra tips og råd til fremgangsmåten

I tillegg er det lurt å vente med å bruke vasken så man kan la den hvile.

Ikke bruk kaldt vann, da dette vil være en brå overgang for røret etter alle kjemikalene og det varme vannet. Hvis ikke dette funker er det ingen grunn til å fortvile.

Som allerede nevnt over er det ulike alvorlighetsgrader på hvor ille et avløp kan være. Hvis du er en av de uheldige og dette trikset ikke fungerer kan det være verdt det å prøve flere ganger.

Eventuelt kan man doble dosen med natron og eddik hvis vannet ikke går ned. For å la det «bruse» mer kan den andre dosen med 250 ml eddik/natron helles litt om gangen. Prøv dette 3-4 ganger hvis røret ikke blir renset første gang. Gjerne vent et par dager å se om sluket fungerer optimalt.

Smilende rørlegger som fikser en vask med en tommel opp

Etter mye om og men, og sluket enda ikke er fikset kan det enkleste være å
bare ringe en rørlegger. Det er derfor vi er her for å hjelpe deg. Hvis alt har gått skeis, så er våre rørlegger veldig dyktige som hjelper deg døgnet rundt
for at dine avløp skal renses og mer!

Dersom tipsene ikke funket, kan du også følge disse rådene for å åpne opp i tett sluk.

Alle våre rørleggerpartnere har selvfølgelig fagbrev og har lang erfaring i bransjen. Sett inn telefonnummeret ditt øverst på siden, så vil en rørlegger komme i kontakt med deg snarest! Våre rørleggerpartnere har rørleggervakt og rykker ut 24 timer i døgnet.

Sjekk også ut våre innlegg for hvordan du kan rengjøre varmepumpen din selv, og 7 tegn på at du har muggsopp .