Vi har dessverre ikke prislisten til rørleggeren for dette området inne, spør om pris på telefon
Klokke som tikker raskt, vi rykker ut raskt, rørleggervakt 24/7 rask utrykning

Rørleggerne våre rykker ut 24/7
og har oppmøtegaranti om å være på plass innen en time.

Grohe logo, våre rørleggere bruker grohe som leverandør Maxbo-proff logo, rørleggerne våre benytter maxbo som leverandør

Våre rørleggere benytter seg av kvalitetsleverandører, og har avtaler på plass for å få gode priser.

Mesterbedrift logo, våre rørleggere jobber i en mesterbedrift Sentral godkjenning, våre rørleggere har så klart sentral godkjenning VVS-fagmann

Våre rørleggere har fagbrev og er sertifiserte, med alt på stell.

Sånn får du hjelp, på 1-2-3

  1. Tast inn ditt tlf. nummer og klikk på knappen.
  2. Ring nummeret som dukker opp, og en rørlegger vil være på linjen.
  3. Forklar situasjonen, oppgi adresse, og hvis problemet er akutt vil en rørlegger være på vei.

Tette rør? Slik åpner du tette rør selv!

Trygt

Hos oss kan du trygt stole på at jobben blir gjort etter riktig praksis.

Til avtalt tid og pris

Ta gjerne å spør om pristilbud over telefon så skal vi gjøre vårt beste or å gi det.

Kompetanse

Alle har fagbrev og kompetanse til å utføre jobben etter god bransjestandar.

Du er vårt fokus

Vårt største prioritet er å gjøre deg som kunde fornøyd med oss.

Har du et tett rør eller en tett sluk? Da kan denne artikkelen hjelpe deg, for vi skal nå ta en titt på hvordan man kan åpne tette rør selv!

Tette rør og sluk er aldri morsomt, og dessverre er dette noe de fleste har opplevd flere ganger. Heldigvis finnes det flere måter å fikse tette rør selv! Men det er veldig viktig å vite hva man gjør, så slipper man å ødelegge noe, for det kommer til å koste deg en liten formue å fikse. 

Kan man gjøre grep for å forhindre tette rør i fremtiden?

Ja! Det finnes enkle grep man kan ta i bruk for å minske sjansen for tette rør og avløp. Vi skal gå igjennom dette i artikkelen. 

vi svarer på hvordan du kan fikse tette rør eller sluk

Artikkelen er skrevet for å hjelpe de som skal påta seg oppgaven å åpne tette rør på egenhånd. Rørlegger-SOS holdes ikke ansvarlig for potensielle skader du påfører dersom du velger å forsøke dette på egenhånd. 

Hvorfor blir rør og sluk tett?

Rør og sluk tetter seg som regel når det renner fremmedelementer ned i sluket, som hårrester, fett og andre elementer som kan danne seg i sluket og rørene. 

Problemet starter som regel langsomt når det samler seg litt skitt i sluket. Man merker at vannet renner bare saktere og saktere som dagene går. Til slutt stopper sluket å ta til seg vann, og en oversvømmelse kan oppstå. 

Hva kan man gjøre for å forebygge mot tette rør og sluk? 

Den letteste måten for å unngå tette rør og avløp er som regel å holde slukene rene!

Dette bør gjøres rundt en gang hver andre måned. Da opplever du mindre tetting, og kan gjøre dine daglige oppgaver uten irritasjoner rundt tette rør og avløp. 

Det lønner seg også å plukke opp og kaste hårrester etter man har dusjet. Prøv å ikke la hårrester renne ned i sluket på badet, så minskes sjansen for et tett avløp. 

avløpspumpe for å fikse tette avløp

Prøv først med en avløpspumpe

Mange prøver først med Plumbo i sluket, men det er ikke alltid dette trengs for å fikse en tett sluk! 

For det meste er det letteste det beste, og det samme gjelder her. Har du en avløpspumpe, kan du fylle vasken med vann, så det ikke kommer noe luft ned i røret, så kan du prøve å pumpe avløpet. 

Det er veldig viktig å fylle opp vasken med vann, så det ikke kommer noe luft ned i avløpet. Dette er fordi luft er lett å komprimere, mens vann skal det mye mer til for å komprimere det. 

Er du heldig, kan dette løsne opp i avløpet, og vannet renner som vanlig. 

Hent frem kjemikaliene

Etter du har prøvd med en avløpspumpe, kan du hente fram kjemikaliene, og prøve med dette. De fleste går for Plumbo da de skal rense avløp og rør, men husk at Plumbo er etsende og kan gjør vondt verre, dersom man ikke følger bruksanvisningen til punkt og prikke. Plumbo kan stivne i avløpet og tette det bare enda mer. 

Velger du å bruke Plumbo som din avløpsåpner, er det viktig å skylle med en tilstrekkelig mengde med varmt vann. Tøm halve varmtvannstanken ned i sluket, så burde det holde, men les bruksanvisningen og følg den, så burde det gå bra. 

Helsenorge.no har en artikkel du kan lese, dersom du får skader ved bruk av kjemikalier. 

Rense vannlåsen kan åpne en tett vask

en standard vannlås

Under vasken sitter vannlåsen, og her kan det samle seg mye fremmedelementer som kan tette vasken helt. Heldigvis kan man rense dette selv.

Lokaliser vannlåsen først, så kan du skru den av, men husk å ha en bøtte eller en annen beholder som kan holde på vannet, fordi det kan ofte renne en liter vann ut av vannlåsen. 

Etter du har skrudd av vannlåsen kan du rense den. Sørg for å rense den grundig, så alt av fremmedelementer fjernes. Når du har renset vannlåsen, kan du sette den på plass igjen, men hold et øye med den de neste dagene. Er ikke vannlåsen montert på riktig, kan det oppstå en vannlekkasje i vannlåsen. 

Er selve røret tett?

Selv om røret er tett, kan man fikse dette selv. Rense et tett rør på egenhånd er ikke å anbefale, men det lar seg gjøre. En erfaren rørlegger merker fort, dersom det oppstår, eller er et større problem når en rens blir utført. 

Velger man å gjøre denne oppgaven selv, kan man påføre skader på rørene, og det kan koste deg skjorta å fikse. 

Når du renser et rør, kan du bruke et stakebånd. Et stakebånd fungerer ved at en liten børste sitter på den ene enden. Denne trekkes gjennom røret og tar med seg skitt som tetter røret. 

 ta i bruk vår tjeneste så får du hjelp med å åpne tette rør og sluk
Rørleggeren er på vei!

Er røret fortsatt tett?

Har du gjort alt som er skrevet i dette innholdet, men røret eller avløpet er fortsatt tett? Da anbefaler vi deg å ta i bruk vår tjeneste, så kan du ta deg en uforpliktet telefonsamtale med en hyggelig rørlegger.

Det er ikke anbefalt å prøve mer enn dette, da du kan påføre skader på rørene.