Vi har dessverre ikke prislisten til rørleggeren for dette området inne, spør om pris på telefon
Klokke som tikker raskt, vi rykker ut raskt, rørleggervakt 24/7 rask utrykning

Rørleggerne våre rykker ut 24/7
og har oppmøtegaranti om å være på plass innen en time.

Grohe logo, våre rørleggere bruker grohe som leverandør Maxbo-proff logo, rørleggerne våre benytter maxbo som leverandør

Våre rørleggere benytter seg av kvalitetsleverandører, og har avtaler på plass for å få gode priser.

Mesterbedrift logo, våre rørleggere jobber i en mesterbedrift Sentral godkjenning, våre rørleggere har så klart sentral godkjenning VVS-fagmann

Våre rørleggere har fagbrev og er sertifiserte, med alt på stell.

Sånn får du hjelp, på 1-2-3

 1. Tast inn ditt tlf. nummer og klikk på knappen.
 2. Ring nummeret som dukker opp, og en rørlegger vil være på linjen.
 3. Forklar situasjonen, oppgi adresse, og hvis problemet er akutt vil en rørlegger være på vei.

Følg disse rådene for å åpne opp i tett sluk

Trygt

Hos oss kan du trygt stole på at jobben blir gjort etter riktig praksis.

Til avtalt tid og pris

Ta gjerne å spør om pristilbud over telefon så skal vi gjøre vårt beste or å gi det.

Kompetanse

Alle har fagbrev og kompetanse til å utføre jobben etter god bransjestandar.

Du er vårt fokus

Vårt største prioritet er å gjøre deg som kunde fornøyd med oss.

De fleste i Norge har opplevd et tett sluk en gang i blant. Det pleier som regel å starte med at vannet renner tregere en normalt, men etterhvert kan det bli helt tett, og vannet vil rett og slett ikke renne ned i sluket. Da må det til med en rens av sluket for å få vannet til å renne igjen.

Vi skal i dette innholdet fortelle hvordan man går frem dersom man skal rense sluket selv. Det er en litt ekkel jobb, men det må bare gjøres!

Det er ikke gøy med tett sluk

Tette sluk er aldri gøy, og kan være en skikkelig hodepine da du dusjer, men må ta en del pauser for å la vannet sige sakte ned i sluket. 

Heldigvis finnes det metoder for å rense sluket, og få vannet til å renne som normalt igjen. Men det sier ikke alltid seg selv hvordan dette gjøres.

Vi skriver i dette innlegget om to forskjellige metoder å rense tette sluk:

 • Vasken på badet og kjøkkenet bruker samme metode når man renser slukene
 • Sluken i dusjen må man rense på en annen måte enn vaksne på badet eller kjøkkenet, da du ikke har tilgang til rørene som er under sluket. 
Et sluk som holdes over en rask full av såperester og hår, tett sluk
Over tid så er det helt vanlig at hår, såperester og annet avfall tetter sluket, her kan du se et prakteksempel på nettopp dette. Bilderettighetene tilhører L. Ulrich – https://www.flickr.com/photos/gtzecosan/3127748931/

Hvor ofte bør man rengjøre slukene?

Det er veldig mange som bare renser slukene da de er tette, eller når de begynner å tette seg når vannet renner saktere. 

Men hvor ofte burde man faktisk rense slukene?

Det er dessverre ikke et fasitsvar på hvor ofte en sluk bør renses, men de fleste eksperter vil si at folk burde utføre rensing av sluk rundt tre til fire ganger i året. Da slipper du å bli irritert når vannet renner sakte. I tillegg til dette, vil også lukt bli bedre, da det samler seg mye smuss og andre fremmedelementer i sluket, og skaper en ganske vond og fæl lukt. 

Skal du på ferie, eller bort fra boligen over en lengre periode?

Da burde du også rense sluket, siden hår, fett og smuss som ligger stille over en lengre periode kan forsteines, og dette kan føre til oversvømmelse neste gang sluket blir brukt. 

Er du så uheldig at du skulle få forsteinede rester i et sluk, kan dette koste en god del å få fikset opp i, da restene som tetter sluket gjerne sitter helt fast, og det må til litt mer for å få fikset opp i dette. 

Derfor er det anbefalt å ta seg litt tid å rense sluk rundt hvert kvartal, så sparer du på utgifter dersom du må ta i bruk en rørlegger.

Rense vannlåsen

Når sluket i en vask tettes, kan det som regel fikses med en god rens og vask av vannlåsen til vasken. Har du aldri gjort dette før, kan du bare følge denne lille brukerveiledningen, så får du skrudd av og renset vannlåsen på kort tid!

 1. Det første og viktigste steget er å lokaliserer vannlåsen. Denne sitter under vasken, så du må åpne opp skapene for å få tilgang til vannlåsen. 
 2. Som regel kan man bare skru den nederste delen av vannlåsen, da denne er ment for å skrus av for å rense. 
 3. Det kan være anbefalt å bruke en ganske myk børste, dersom det er litt vanskelig å få bort alt som har satt seg i vannlåsen. 
 4. Etter en vask og rens av vannlåsen, kan den bli skruff på plass igjen. Sørg for å skru den godt på, men ikke overdriv. De neste dagene kan det være lurt å ta en titt under vasken, for å se om vannlåsen lekker litt. 

Er vasken fortsatt tett? 

Selv om vannlåsen har fått seg en god rens, kan det hende vasken fortsatt er helt tett. Det kan hende selve rørene har tettet seg, og ikke bare vannlåsen. Da er det anbefalt å kontakte en rørlegger, så blir rørene spylt og renset av en profesjonell, på en ansvarsfull måte, som hindrer fremtidige lekkasjer på rørene. 

Dersom du skal prøve å rense rørene selv, kan det hende du setter rørene på plass feil, og det kan skape lekkasjer. 

Rense sluket til dusjen

Som nevnt tidligere i innholdet, så er det viktig å rense sluket til dusjen regelmessig for å unngå vonde lukter og at sluket tetter seg med hårrester og andre fremmedelementer. Har du aldri renset sluket i dusjen før, så skal vi nå forklare hvordan du skal gå frem, for å rense den på en riktig måte. 

 1. Først tar du opp risten til sluket i dusjen, og hell en desiliter ufortynnet salmi ned i sluket. Det er viktig å lese advarslene på produktet, og sørg for å bruk det riktig! La produktet virke i noen minutter for å fjerne smuss i sluket. Etter noen minutter kan du skylle sluket godt med varmt vann.
 2. Bruk Jif Baderom og en oppvaskbørste, så kan du skrubbe ordentlig for å rense sluket. 
 3. Har du Jif Rørfrisk tilgjengelig, anbefaler vi deg å helle litt av dette ned i sluket, for å vedlikeholde det. Sørg for å lese grundig på produktet, for å bruke det riktig. 
 4. Det kan også lønne seg med en grundig vask av selve risten til sluket, for her kan det samle seg mye skitt som kan begynne å lukte. 

Dersom sluket fortsatt er tett

Dersom sluket fortsatt er tett, kan problemet sitte lenger ned i rørene til dusjen. Da må det til litt mer, og en rørlegger burde kontaktes for å få bistand med rensing av rørene. Vi anbefaler sterkt å ikke påta seg denne oppgaven selv, så du slipper å tette rørene enda mer, eller ødelegge rørene, for det kommer til å koste mye å fikse!